Dobry den
som skoro 2 roky po rozvode a s manzelom stale nie sme majetkovo vyrovnani.Pracovala som v cudzine a exmanzel si vtedy zacal vztah s partnerkou,s ktorou je dodnes.Musela som opustit pracu a vratit sa kvoli dietatu domov.On hned odisiel.Nato sme sa rozviedli a kedze ja som si nemohla dlho najst pracu a potrebovala som platit najom aj hypoteku,ktoru sme si spolocne zobrali ako aj zivit dieta,dostala som sa do dalsich poziciek.Aby som vyplatila jednu,zobrala som dalsiu.Nie nebankovky,normalna pozicka z banky.Manzel vtedy neplatil ani na dieta ako mu stanovil sud.Zaplatil po pol roku,potom zase nic,potom zase po mesiacoch a zase nic.Predala som byt,vyplatila pozicky,hypoteku a odisla som do cudziny,kde som zacala novy zivot s dietatom,co ma stalo vela penazi.O syna sa staram prikladne,obliekam ho,zivim,platim skolu,zariadila som mu izbu...a peniaze za byt sa minuli.Ex manzel si teraz narokuje na polovicu z predaja bytu.Aj napriek tomu,ze som musela vyplatit pozicky,ktore som si zobrala vdaka nemu,lebo mi neplatil a vyplatila hypoteku,chce polovicu.Na dieta stale plati ako mu pride.Prosim,ma niekto skusenost s tym,ako daleko to moze zajst,ked ho skutocne namam z coho vyplatit?Ak ma da na sud,moze sa stat,ze aj napriek tomu,ze nemam nic,budem povinna vsetko vyplatit?Stale som v cudzine a kedze si stale hladam pracu,minula som co som mala.Prosim,len skutocne rady,ak ma niekto skusenost.
Dakujem velmi pekne
nevysporiadane majetky po rozvode,prosim pomoc
Prezývka, ja viem, Ty si tu chlap... Ako povieš, Prezývka, ako povieš... Tak nech sa s tou, s kt. žiješ a tam, kde žiješ, darí! : )
Kycera -> zebyze preto ze zijem a byvam v Mnichove, kde mam pracu a zenu?
Konat staci az vtedy ked dojde predvolanie na sud.
Prezývka, si milý! A prečo už nepodnikáš v "tomto odbore"? A že si to zasa Ty, tak Ti poskytnem ďalšiu radu, bez nároku na palmáre! Poďme k meritu veci. Napísala som, že má začať KONAŤ. Ona to správne pochopila a spojila sa s právnikom. Nenapísala som, že má KONAŤ VO VECI! Ponimaeš, drug moj ljubeznyj? (Bratský slovanský jazyk!) Ak Ti budem chýbať, ozvi sa! Rada si s Tebou pokecám! ;)
ono to nejako nevyera ze by jej byvaly mal prostriedky aby sa sudil
Kýčera -> podnikal som trochu v tejto oblasti a nepamatam sa zeby mi pravnici prehrali jediny spor a ze ich bolo vela. Napokon ich odmena a plat zavyseli len od toho ci su vyhraju alebo nie a dokonca som ich nikdy neplatil ani ja :D vsetko si este aj vysudili od toho co prehral. A kedze si to ty Kycera poviem ti jednu zaujimavost, netreba sa vzdy opierat o fixne znenia zakonov ale o to ako to v republike flakacskej Slovensko funguje, kde hockedy prehra aj ten co v prave je ale napriklad ma zlych pravnikov, procesna chyba, natahuje sa to roky a podobne. No jedno je iste, ten kto sa zlakne na zaciatku tak prehra hned urcite :D.
:-)
Millada,Ty už svojho neoficiálneho advokáta máš, veci ste spolu prebrali, dal Ti pokyny a tých sa drž! Nás si tu nevšímaj, neber do úvahy a ani nezverejňuj ďalšie informácie. Všetko rieš len s ním. My sa tu len tak hráme. Každý na vlastnom piesočku. :)
Mas pravdu Kycera,len...
on poslal zatial len akoby papier o zmier a mimosudnu dohodu.Pokial mu poslem peniaze kolko pyta,sme vyrovnani,len podpiseme a papier na prislusnom urade a sme vyzporiadani.Na sud urcite poda az ked zisti,ze som momentalne mrtvy chrobak :-)
Ten sud je vlastne to posledne,ked sa dvaja nevedia dohodnut,pretoze to stoji nie malo penazi.Co on nema nic.Takze preto viem isto,ze kym pisal len mne a dal mi lehotu,zatial ziadne podanie nebolo.
Prezývka, odporúčam Ti držať sa svojho právnika! A potom, tak Ti treba! :) Je rozdiel medzi právnikom a advokátom a dobrý advokát nevypustí takúto perlu do sveta bez relevantných informácií. Len preto, že si to Ty, Prezývka ;), tak Ti niečo prezradím. Ak ešte nebol návrh doručený odporcovi, neznamená to, že už nebol podaný na príslušný súd. Konanie už mohlo začať, čo de lege znamená prerušenie akýchkoľvek dôb na počítanie lehôt. A teda to, čo deklaruješ Ty, môže a nemusí byť pravda!
Moj pravnik nesuhlasi s Kycerou ze ma konat hned.
Moj pravnik vzdy hovori ze pokial na teba nie je podane oznamenie konat nemusis :). Napokon cela tato vec moze byt premlcana casom a tak by si mu "zbytocne" platila.