nevysporiadane majetky po rozvode,prosim pomoc

Príspevok v téme: nevysporiadane majetky po rozvode,prosim pomoc
Millada

Dobry den
som skoro 2 roky po rozvode a s manzelom stale nie sme majetkovo vyrovnani.Pracovala som v cudzine a exmanzel si vtedy zacal vztah s partnerkou,s ktorou je dodnes.Musela som opustit pracu a vratit sa kvoli dietatu domov.On hned odisiel.Nato sme sa rozviedli a kedze ja som si nemohla dlho najst pracu a potrebovala som platit najom aj hypoteku,ktoru sme si spolocne zobrali ako aj zivit dieta,dostala som sa do dalsich poziciek.Aby som vyplatila jednu,zobrala som dalsiu.Nie nebankovky,normalna pozicka z banky.Manzel vtedy neplatil ani na dieta ako mu stanovil sud.Zaplatil po pol roku,potom zase nic,potom zase po mesiacoch a zase nic.Predala som byt,vyplatila pozicky,hypoteku a odisla som do cudziny,kde som zacala novy zivot s dietatom,co ma stalo vela penazi.O syna sa staram prikladne,obliekam ho,zivim,platim skolu,zariadila som mu izbu...a peniaze za byt sa minuli.Ex manzel si teraz narokuje na polovicu z predaja bytu.Aj napriek tomu,ze som musela vyplatit pozicky,ktore som si zobrala vdaka nemu,lebo mi neplatil a vyplatila hypoteku,chce polovicu.Na dieta stale plati ako mu pride.Prosim,ma niekto skusenost s tym,ako daleko to moze zajst,ked ho skutocne namam z coho vyplatit?Ak ma da na sud,moze sa stat,ze aj napriek tomu,ze nemam nic,budem povinna vsetko vyplatit?Stale som v cudzine a kedze si stale hladam pracu,minula som co som mala.Prosim,len skutocne rady,ak ma niekto skusenost.
Dakujem velmi pekne

Mesačný princ

Ak vydokladuješ to, že neplatil súdom stanovené výživné a suma dosiahne 10 000 eur tak sa to jednoducho odpočíta. Odpočíta sa to, čo neplatil na výživnom a máte po probléme. Ak by to bolo menej, tak samozrejme, že zvyšok budeš musieť doplatiť.

ahaaa

ano, jasne ze je to mozne. to sud ani nikoho nebude zaujimat, ze tebe nic neostalo, ak ste ten byt nadobudli ako manzelia, zo zakona ma pravo na to, co ziada (druha vec uz je, ci ma moralne pravo to ziadat...)

Millada

viem ze to budem musiet urobit,len ci mi sud stanovi,ze budem musiet zaplatit aj napriek tomu,ze nemam.kde tie peniaze vezmem?Keby to ostalo aj pri 10 tisic ako to mne vychadza,,,stale nemam .Je mozne,ze to budem musiet zaplatit aj napriek tomu,ze mi nic neostalo?

Kýčera

Nemám pre Teba dobrú správu. Ak chceš raz a navždy doriešiť tieto problémy, musíš sa vrátiť na Slovensko, najať si advokáta, povedať ako sa veci majú, ale hlavne to aj papierovo doložiť, aby sa vedel orientovať, dať mu generálnu plnú moc alebo plnú moc na jednotlivé právne úkony na zastupovanie a až potom sa môžeš vrátiť do cudziny. Odtiaľ môžeš mailom alebo mobilom s ním komunikovať, dohodnuť stretnutia,...