Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

nevysporiadane majetky po rozvode,prosim pomoc

Príspevok v téme: nevysporiadane majetky po rozvode,prosim pomoc
Millada

Dobry den
som skoro 2 roky po rozvode a s manzelom stale nie sme majetkovo vyrovnani.Pracovala som v cudzine a exmanzel si vtedy zacal vztah s partnerkou,s ktorou je dodnes.Musela som opustit pracu a vratit sa kvoli dietatu domov.On hned odisiel.Nato sme sa rozviedli a kedze ja som si nemohla dlho najst pracu a potrebovala som platit najom aj hypoteku,ktoru sme si spolocne zobrali ako aj zivit dieta,dostala som sa do dalsich poziciek.Aby som vyplatila jednu,zobrala som dalsiu.Nie nebankovky,normalna pozicka z banky.Manzel vtedy neplatil ani na dieta ako mu stanovil sud.Zaplatil po pol roku,potom zase nic,potom zase po mesiacoch a zase nic.Predala som byt,vyplatila pozicky,hypoteku a odisla som do cudziny,kde som zacala novy zivot s dietatom,co ma stalo vela penazi.O syna sa staram prikladne,obliekam ho,zivim,platim skolu,zariadila som mu izbu...a peniaze za byt sa minuli.Ex manzel si teraz narokuje na polovicu z predaja bytu.Aj napriek tomu,ze som musela vyplatit pozicky,ktore som si zobrala vdaka nemu,lebo mi neplatil a vyplatila hypoteku,chce polovicu.Na dieta stale plati ako mu pride.Prosim,ma niekto skusenost s tym,ako daleko to moze zajst,ked ho skutocne namam z coho vyplatit?Ak ma da na sud,moze sa stat,ze aj napriek tomu,ze nemam nic,budem povinna vsetko vyplatit?Stale som v cudzine a kedze si stale hladam pracu,minula som co som mala.Prosim,len skutocne rady,ak ma niekto skusenost.
Dakujem velmi pekne

sklamanazozivota1

Miladka presne viem v akej si situácii a moc ti držím palce presne toto isté som si prežila aj ja teraz mám 2 práce kôli debilnému ex manželovi ktorý sa o nič nestaral a narobil samé dlhy . Nieje nič horšie než ked si nútená prísť ku kompromisu s človekom ktorého neznášaš o ktorom vieš že sa o nič nestará a musíš sa s ním vidieť kvôli právnym záležitostiam .. Je to strašne nespravodlivé že na pleciach ženy ostanú deti, dlhy a vtedy ked je treba žene nikto nepomôže sama si všetko odserie každý by bol najradšej keby prišiel na hotové len pre peniaze z bytu . Moje manželstvo ma utvrdilo v tom že naozaj nikdy nesmieš nikomu veriť a najlepšie je nemať s nikým nič. Ja keby viem čo sa s manžela vykľuje tak si s ním nikdy nezačnem.Držím palce viem presne aké to je byť v tvojej situácií.

Kýčera

Millada, nemáš začo. To je dobré, že máš právnika s odporučením, tak sa to robí. Možno ten Tvoj lehotu zmešká a celé to dopadne v Tvoj prospech. Drž sa!

Millada

Jedna znama tymto presla tak jontaktovala jej pravnika co stale pre nu pracuje a on mi odkazal,ze pokial nedostanem vyrozumenie od sudu ze zacalo konanie,nemam platit nikoho.Alebo mam zacat ja a az potom platit pravnika.Pretoze momentalne budem platit len za radu a to je skoda.Az ked jeden z nas dvoch zacne konat tak mam pravnika vyhladat.
Kycera dakujem moc.Pravnika budem mat ked uz k tomu pride.
Dakujem vam vsetkym za radu.
A ano,je nefer ze matka sa stara a otec posle peniaze a vec je vyriešená. Lenze je smutne,ze to co plati otec,nikdy nepokryje vsetko to,co to dieta tu matku stojí. Dieta je ale pri mne a to je najdôležitejšie.

Kýčera

Millada, zahraniční právnici Ťa nemôžu zastupovať na slovenskom súde! Len v prípade, že sú registrovaní ako európski advokáti, a to v Slovenskej advokátskej komore! Okrem toho musia ovládať náš právny systém a úradnú reč! Toto si však dovoliť nemôžeš, pretože si budú uplatňovať svoje taxy. Do nákladov advokáta sa počíta cestovné, strata času, ubytovanie,...

idontwantrelationship

Miladka škoda že si nemala bezpodielove vlastnictvo nas zachranilo len to inak by sme este aj za otca splacali dodnes jeho dlhy . To co tvoj ex manzel spravil je desne on si uziva a ty si sa doslova trapila zo dna na den so synom...som rada ze nikoho nemam a dufam ze ani mat nebudem muzi su strasne k.....fakt niekedy este horsi ako zeny pretoze na zene ostane vsetko deti starosti a oni si ziju po rozvode akoby ani svoje deti nemali ziadna zodpovednost nic je to hnus

analyn

predpokladam, ze si v zahranici legalne, bez prace, cize v socialnej sieti a lepsej krajine? Ak ano, tak vsetko nechaj na byv. manzela, ty s nim nemas o com komunikovat, nech si poradi on, nech si investuje on, nech sa stara on. Ak nie si v socialnej sieti, tak sa tam zaregistruj, ako socialne odkazanej single matke ti pomozu vo vsetkom, tym, ze tam mas trvaly pobyt ti pomozu aj s pripadnym sudom. Kasli nanho a nekomunikuj s nim. Nemas dovod.

Kýčera

Ak chceš odporúčanie na dobrého advokáta z oblasti majetkovoprávnych vzťahov, teda aj BSM, napíš v akom meste ste mali rozvod. Skúsim Ti pomôcť tu alebo daj na seba kontakt.

Millada

Mesacny princ
Uz som si to zistila.Dakujem
Kycera
Bol spolocny ale s predajom suhlasil lebo cakal hned peniaze.Lenze po odrátaní vsetkeho nemal by dostat ani 1/5 zo sumy a aj tak si narokuje na polovicu.Presne ...to je uz len o charaktere.Niekto aj kabat zene zoberie a oblecie ho frajerke.Budem hladat pravnika ked to da k sudu.

Kýčera

No na ten osobný bankrot potrebuješ veľa, veľa peňazí. A ak byt bol spoločný, nepomôže Ti to. Súd v prípadoch osobitného zreteľa v civilnom konaní advokáta skutočne môže prideliť alebo človeka poslať do Centra právnej pomoci, ale to Tebe nehrozí. Musela by si sa preukázať tým, že nemáš zamestnanie, peniaze... Takže Ti ostáva len dobrý advokát.