nevysporiadane majetky po rozvode,prosim pomoc

Príspevok v téme: nevysporiadane majetky po rozvode,prosim pomoc
Millada

Dobry den
som skoro 2 roky po rozvode a s manzelom stale nie sme majetkovo vyrovnani.Pracovala som v cudzine a exmanzel si vtedy zacal vztah s partnerkou,s ktorou je dodnes.Musela som opustit pracu a vratit sa kvoli dietatu domov.On hned odisiel.Nato sme sa rozviedli a kedze ja som si nemohla dlho najst pracu a potrebovala som platit najom aj hypoteku,ktoru sme si spolocne zobrali ako aj zivit dieta,dostala som sa do dalsich poziciek.Aby som vyplatila jednu,zobrala som dalsiu.Nie nebankovky,normalna pozicka z banky.Manzel vtedy neplatil ani na dieta ako mu stanovil sud.Zaplatil po pol roku,potom zase nic,potom zase po mesiacoch a zase nic.Predala som byt,vyplatila pozicky,hypoteku a odisla som do cudziny,kde som zacala novy zivot s dietatom,co ma stalo vela penazi.O syna sa staram prikladne,obliekam ho,zivim,platim skolu,zariadila som mu izbu...a peniaze za byt sa minuli.Ex manzel si teraz narokuje na polovicu z predaja bytu.Aj napriek tomu,ze som musela vyplatit pozicky,ktore som si zobrala vdaka nemu,lebo mi neplatil a vyplatila hypoteku,chce polovicu.Na dieta stale plati ako mu pride.Prosim,ma niekto skusenost s tym,ako daleko to moze zajst,ked ho skutocne namam z coho vyplatit?Ak ma da na sud,moze sa stat,ze aj napriek tomu,ze nemam nic,budem povinna vsetko vyplatit?Stale som v cudzine a kedze si stale hladam pracu,minula som co som mala.Prosim,len skutocne rady,ak ma niekto skusenost.
Dakujem velmi pekne

Mesačný princ

Aj na osobný bankrot potrebuješ peniaze ale nečítal som si to podrobne. Veď pozri na net.
Nie som právnik a viac ti neporadím. to dokáže len on. Neriešil by som to bez neho.

Kľudne choď na súd, aj tam ti môžu nejakého prideliť a dokonca zadarmo, no neviem, ako táto služba funguje.

ekonomika.sme.sk

Kýčera

Millada, nemáš začo. Máš už razítko právoplatnosti na rozsudku? Ak áno, potom sa lehota 3 roky na vysporiadanie BSM počíta odo dňa právoplatnosti. Ak to razítko tam nemáš, tak zájdi na súd, kt. rozhodoval vo veci, tam Ti ho dajú a zároveň spätne vyznačia dátum právoplatnosti a vykonateľnosti.

Kýčera

Ak by si tak spravila hneď po rozvode, nemuselo by Ťa to toľko stáť ako teraz. Sama si však s tým neporadíš. Nezabudni, že na vysporiadanie BSM máš len 3-ročnú lehotu.

Millada

no mate pravdu,tu mi asi najviac poradi advokat.Dalsie peniaze z vrecka :-(
Len som myslela,ze ak by tu bol niekto,kto zazil tu istu situaciu...
Mesacny princ,ten osobny bankrot mozem ako vyhlasit?

Kýčera

Millada, advokát!!! Svoje tvrdenia musíš doložiť dôkazmi. A začni rýchlo konať, už máš len 1 rok. Všetko sa môže zvrtnúť aj inak. Nakoniec ho môžeš žalovať Ty sama, ale závery nechaj na avokáta, tu Ti nedokážeme dať relevantnú odpoveď

Millada

on mi to vyzivne vzdy doplatil.Sice vzdy po nejakej dobe,ale doplatil.Mne ide o to,ze ked mi aj pride suma po odpocitani vsetkeho,co som platila,ze mu mam zaplatit a ja na to nemam a nezaplatim...co dalej?Pojdem sediet?