Budem sudena ak nechcem mat deti?

Príspevok v téme: Budem sudena ak nechcem mat deti?
Lia 224

Ahoj.
Chcela by som sa Vas opytat,ze co si myslite o zene,ktora vobec netuzi mat deti. Ja som jedna z tych,ktore ich mat nechcu(viem ze som zrejme sebecka ale tak to proste citim)...A mozno si teraz poviete,ze som tá zena-karieristka,ale vobec to takto neni. Ja sa tu vobec nejdem chvalit alebo nieco take,ale snazim sa pomahat aj druhym a nie hladiet len na seba,ale hned ako sa ma niekto opyta,ze ci chcem deti a ja odpoviem Nie,tak si vsetci o mne myslia,ze vidim len svoje potreby a nie potreby tych druhych.Moje okolie a aj rodina sa ma snazia prinutit aby som si kazde dieta zamilovala,ale ja to takto jednoducho necitim. A co je mozno na tom vsetkom najhorsie,je to,ze moj otec mi dava dostatocne najavo to,ze pokial mat deti nebudem,som do seba uzavreta a nie som pre neho dost dobra....

ANGEL-DEMON

darina.. takym sposobom "nemôžem mať" som to vybavila u mojej vitálnej starej mamy,.. lebo takým ročníkom sa jednoducho vysvetliť nedá že je 21 storočie a že žena má na výber.. že nemusí rodiť kým vládze, ona je zo 6 surodencov, ona mala 2 deti, viac nemohla mat zo zdr. dovodov... *(viac sa ma nepýtala..) takže áno, najbližšie ked sa ma niekto opýta odpoviem nemôžem mať... a ked podstupim sterilizáciu tak to bude aj fakt.... ale našťastie sa ma na to za cely život možno pytali 3 x... najviac sa to riešilo na strednej.,(zdravotnej) už vtedy som tvrdila že sa dam sterilizovať,.. samozrejme že spolužiačky nechápali a išli ma presviedčať že zmením názor,.. mám už 27 a nezmenila som ho ani nezmením,... ja s detmi problem nemám, ak by som mala partnera s detmi, dokonca ma deti chcú, usmievaju sa na mna, prídu ku mne cudzie len tak.. držala som na rukách, prebalovala, krmila... ale nejak som sa nad tým nerozplývala ako moje spolužiačky, či neskor kolegyne... deti mi neprekážajú, nemám voči nim averziu pokial su vychované, ale vlastné nechcem..

darina89

Angel, takeho cloveka o ktorom pises budem mat onedlho za susedu... treba s takymi prerusit kontakty na typu ahoj a vybavene. To su tie zvedave typy co chcu poznat vsetko o vsetkych,len seba nepoznaju a nevydrzia samotu sami so sebou,lebo z toho saleju,tak stale vyhladavaju kontakt a otravuju inych. Da sa takymto zvedavcom povedat rovno, ze nemozes mat deti a oni sa mozno zacitia trapne,ze sa pytaju...nemozes nemusi znacit rovno fyzicky problem, ale nemozes jednoducho psychicky,lebo je to tvohe rozhodnutie,to samozrejme nemusis vysvetlovat,staci povedat nemozem a vybavene a nikdy sa ta nato neopyta...pripadne aj by bola velmi drza, zacne tocrozvijat ,adopcia a pod.ale to by som ju uz ozaj kopla do zadnice bez vahania☺

ANGEL-DEMON

a inak... naposledy ked som sa pochytila s tou kravou :-D narušenou ktora sa stara do života všetkym, každeho pouča..atd... som sa s nou povadila a ukončila som temu s tým, že ked sa dám sterilizovať donesiem jej o tom písomné potvrdenie ako dokaz že deti nechcem..
ked neverí..krava..

darina89

Ale co tu vobec zakladas naco taketo temy, svedcia o tvojom malom sebavedomi,je to predsa tvoja vec,ako si ti zariadis,budes hodnotna zena s detmi ci bez rovnako. Maj sa rada ,nikoho sa na taketo nazory nepytaj, ved sama vies co je pre teba najlepsie, vykasli sa nato,co si myslia ini, ludia si stale cosi myslia a budu mysliet a riesit, mudry clovek taketo veci u inych neriesi a nad nazormi primitivov sa nepozastavuj,nebrzdi sa,nezaoberaj,ani nepremyslaj.

ANGEL-DEMON

ja tiež nechcem mať deti, našťastie to nikto nerieši, žijem sama, takže nikomu nie som nič dlžná, nikomu sa nemusím zodpovedať...
možno raz bola jedna ženska čo sa išla do mna navážať... a silou mocou mi vnucovať niečo... o detoch aj napriek tomu že som razne povedala že nechcem! ona napriek tomu stale nejaku poznamku dala že ked budem mat deti tak sa mi to zíde atd... ale to bola osoba ktoru všetci neznášali a ma problemy sama so sebou, takže tak som to aj brala.. ignorácia...je to každého osobná vec,.. ja kedže nemám partnera tak sa to až tak nerieši... skor sa riešia ženy ktore maju partnerov, tých sa stale vypytuju že kedy už deti budu mať,..či už neplanuju atd.. je to otravne..

R.123

Súdená budeš tak, či tak... Myslím tým, že každý človek, bez ohľadu na to, ako sa rozhodne vo veci takej, či onakej (v tvojom prípade mať, či nemať deti) občas natrafí na niekoho, kto ho za niečo odsudzuje. Alebo kto ho za veľa vecí odsudzuje a vkuse sa doňho naváža. Sú ľudia, ktorí odsudzujú každého a odsudzujú za všetko - takým nikdy nevyhovieš. V tomto prípade je dôležité, aby si vyhovela sama sebe a na ostatných kašli. Nech si myslia, čo chcú. Keby každý psychicky nevyrovnaný zakomplexovanec nešťastný sám zo seba nevrhal všetku svoju energiu do odsudzovania iných (psychicky vyrovnaných a šťastných) a nedusil by v sebe závistlivé myšlienky voči nim, ale by tie myšlienky a tú energiu venoval radšej učeniu sa cudzích jazykov, tak z každého jedného takého by bol uznávaný polygot.

sračky

Ale hovno budes sudena, to ako keby mal byt niekto sudeny lebo odmieta chodit do baru v piatok vecer. Kazdi nech si zariadi zivot ako mu je líbo a nik nema pravo mu do toho kecat.

Cccccccc

Lia,ak si to budes tak moc pripustat k srdcu,tak sa za chvilu zblaznis. Nikto ti nemoze natlct do hlavy ze nechces mat deti. Kto ich chce mat,nech ich ma. A kto nie,tak nic sa nedeje. Ani ja deti mat nechcem a som s tym vyrovnana. Nic si s tym nerob....

stryco.

nemyslim si o nej nic. je to jej rozhodnutie, nepovazujem to za sebecke a plne to respektujem. trosku zamrzi, ak ta sudi a nerespektuje rodina, ale tak hadam sa cez to nejak prenesu. ja tiez moc po detoch netuzim. nie je to moje definitivne rozhodnutie, ale rozhodne mat deti nepovazujem za svoju prioritu. mozno raz budu, mozno nie.

Kamor

Lia, na tomto svete nie si pre to aby si vyhovela vsetkym. Vzdy Ta bude niekto sudit, raz za to, raz za ine.

Si tu preto aby si bola stastna ty, nie si na tomto svete preto aby si robila inych stastnych a sama stastna nebola... totizto nestatstny clovek nemoze realne urobit stastneho nikoho.

Ak sa citis stastna bez deti, je to OK. A ze ta bude niekto sudit... a co? Nic takeho sa nedeje. Kazdy ma svoje vlastne problemy a tie si ma riesit.