Neviem kde zacat... ani neviem naco sem pisem...aai chcem pocut nazor .. s partnerom sme spolu uz dost dlho avsak neviem co som stale robila ustupky alebo mi to zacalo Len teraz vadit... ide o to ,ze ma nechape ... neni somnou prepojeny... zoziera ma to lebo nam to vrlmi komplikuje vztah .. tak napriklad isli sme ku nam domov avsak cela rodina bola na navsteve u kamaratov cize sme si s partnerom museli ist po kluc.. jasne a zretelne mi povedal , ze tam ist nechce a ani nepojde , ze rano skoro vstava,no museli sme.ist po ten kluc..ked sms tam prisli ,zacali nas presviedcat aby sme sli dnu... on samoztejme nic nepovedal tak som zasiahla ja ze ideme domov zs skoro vstava...rodina sa zacala do mna obuvat ze preco ho taham prec, ze to neni normalne...a on stale bol ticho proste si ma nezastal ze smemali tak dohodnute...akoby somnoi nedrzal.. tal sme teda isli domov s klucom samozrejme zacala hadka ... potom mi zacal vykrikovat take veci ze on nic neurobil a pod.. no neurobil nic strasne ro je pravda ale presne na takychto detailoch ktore sa stsvaju strasne casto ,vidim jeho charakter...minule bol schopny odist pocas toho ako mi bolo zle, strasne som revala... avsak ked je vsetko v pohode tak je pri mne stale ... ja neviem co mam robit proste ja placem a on povie ze ho ignorujem , som smutna pre jeho slova a on mi vykrikuje ze sa mu nevenujem , poviem mu pravdu a on sa ohana tym ze rpbim z komara somara... lenze ja chcem mat partnera co ma chápe a podpori ma ,nie len v radosti ale aj v smutk u... chcem partnera co povie svoj nazor aj na verejnosti alebo pri rodine(vid situacia s klucom) a nie ln mne v sukromi a este aj nasilnym tonom a nezmyslami ktore vobec nepatria k veci... mam pocit ze on by mi bol schopny povedat aj to najhorsie a nepriznat si svoju vinu...vzdy sa vsak ohana tym E nic neurobil...als tieto pre neho nepodststne detaily mi ukazuju viac ako si mysli.. chcem verit ze nam to bude fungovat aj do buducna ale stale viac sa trapim... ak to niekto precita..budek rada za nazor
nechape ma
Eileen. Pre niekoho su to mozno malickosti, ale prave aj tieto malickosti tvoria vztah celok podstatu. Vsetko je ako puzzle a zapada do 1celku obrazu. Mozno si mala vacsinu casu na ociach ruzove okuliare a az teraz zacinas si viac vsimat ostatne skutocnosti. Mozno ti len tvoja zenska intuicia chce nieco povedat nasepkat ukazat. Pozri. Necakaj dokonalost. V nikom a v nicom. Lebo to neexistuje. Prave preto vo vztahoch nesmie chybat vzajomna obojstranna tolerancia dovera laska respekt spolupatricnost zodpovednost komunikacia ai ai. Nie nadarmo sa hovori v dobrom i zlom, v stasti nestasti, zdravi ci chorobe. Kazdy blbec vydrzi a je s niekym ked je dobre super slnecno ai. Ale podstata lasky priatelstva partnerstva je ina. Ak zlyhava pri tebe ked si chora smutna nestastna v problemoch v konfliktoch ai a nie je ti oporou pomocou podporou, nemozes sa nanho spolahnut opriet verit ai, nepocitaj s takym do buducnosti. Lebo ak pride rodina deti starosti tazkosti choroby fin.tazkosti ai ai tak taky clovek je len do pohody no nie nepohody nestastia starosti kriz ai.
Nikto nehovori ze ho mas teraz opustit. Len mozno si ho vacsmi vsimaj. Sleduj ho. Ako sa sprava, je, ako jedna kona, aky je k inym ludom znamym ci cudzim. A ak to chces cele "skratit" tak ho mozno vystav roznym "zlomovym" situaciam skuskam ai aby naplno ukazal svoj skutocny charakter osobnost "pravu tvar a nie masku")
Tak ja ti napíšem len toľko, že ťa veľmi dobre chápe.
ale...
Aj pre mňa boli vždy tie detaily nepodstatné a skôr by som povedal, že mi liezlo na nervy slovné spojenie ,,patrí sa,,
Patrí sa povedať, patrí sa urobiť...ľudia sú čitateľný, no ja osobne som naschvál tie detaily o ktorých ty píšeš nerobil. Nikdy som sa s nikým nehádal a je veľmi smutné, že na takýchto ,,nepodstatných skutočnostiach,, dokážu byť postavené vzťahy. Že niekto dokáže odsúdiť druhého skôr ako ho spozná, alebo na základe nejakého detailu, ktorý je pre ,,väčšinu,, podstatný ale pre osobu, ktorá by ho mala urobiť podstatný nie je.
Podľa mňa ho štvalo to, že si to jednoducho s rodinou nevybavila a napriek všetkému, napriek tomu, že vedeli, že tam neostávate si čakala, že on ich bude presviedčať o tom, ako je veľmi unavený a že skoro vstáva.
Je to skôr o tom, že tieto ,,nepodstatné detaily,, zasahujú väčšinu ľudí namiesto toho, aby sa sústredili nato, čo je vo vzťahu podstatné...
Je to na dlhú debatu a s tebou by som si očividne nerozumel ani ja, pretože aj ja som odporcom....doslova sa to prejavuje u mňa až ješitnosťou pokiaľ ide o tieto spoločnosťou naučené praktiky. Sa zatnem a nepohne so mnou nič.
Pretože sú to pre mňa nepodstatné veci.