Ahoj, mám obrovskú dilemu. V podstate môžem povedať, že daná situácia ma robí nešťastnou, jednám nefér a mám výčitky. Bola som 3 roky s mužom, ktorý nebol slobodný, ale jeho manželka žila v inom meste, teda boli sme prakticky stála spolu. Trávili sme spolu sviatky, poznala som jeho rodinu, on moju, dokonca o mne vedela aj jeho manželka. Myslím, že je každému jasné, že sme mali neskôr hádky a scény kvôli rozvodu na každodennom poriadku, až raz, keď ma naozaj nechutne oklamal prišlo aj k zúfalým fackám. Vtedy som si povedala koniec, nemôžem s takým človekom byť ďalej, toto nejde. Uzavrela som to, že majetky sú pre neho viac, ako vzťah založení na iných hodnotách. Bolo to ťažké, až tak, že som musela odísť z mesta... Strihnúť kontakt, začať žiť tu a teraz. Časom som spoznala muža, je naozaj skvelý.. ponúka mi všetko to, čo mi ten predtým ponúknuť nevedel, alebo nechcel. Lúbi ma tak veľmi, ma skvelú rodinu, je úprímný, otvorený, jedná so mnou rovno.. Vonia mi páči sa mi, smejeme sa spolu a chce rodinu, tak ako ju chcem ja... Ale nemilujem ho, neviem, asi nikdy ani nebudem ... moje city sú rezervované, sú v podstate chladné. ako keby necítim to, čo by si zaslúžil. navyše môj ex zabojoval,prišiel rozvedený s ponukou spoločného žvota a rodiny. S tým, že minulosť je uzavretá, že konečne všetko vysporiadal a môže mi dať plnohodnotný vzťah po ktorom som túžila. Prešlo po roka, čo som vo vzťahu s druhým mužom, vidím, že má ma stle radšej, že má stále väčšie plány so mnou a ja cítim, že mám čoraz väčšie city ex ktorý mi tak veľmi ublížil. Navýše s ním sa neuveitelne hádme, niekedy mám pocit, že sa pozabíjame, žirlivosť, nenáisť, vášeň, láska, hnev, zloba.. dá sa v takomto vzťahu žiť bez toho aby sme neskončili na psychiatrií, alebo mám na ex radšej úplne zabudnúť (čo som ešte nikdy neurobla)a oddať sa vzťahu s mužom, ktorého ľúbim, važim si hoviem, že by bol skvelý otec a dôverujem mu. Niekedy sa cítim,ako rozpoltená a neuverliteľne ma to zožiera... musim to seknúť....a to, čo najskôr...
žiť v obrovských emóciach (dobrých aj zlých), či žiť v krásnej istote
Kafe,
Je sice pekne co pises,ale ten clovek zmanipuloval a donutil klamat vsetkych okolo neho.Klamar a manipulator nie je dobra vlastnost vo vztahu.
Fei Yan - v tom prípade oklamal teba aj manželku - čo ti môže na ňom imponovať? Emócie? Emócie sa dajú zažívať aj na maličkostiach. Umelecký dojem človek nemusí mať len z krikľavých farieb, ale aj z tlmených.
dá sa v takom vzťahu žiť, pokiaľ trochu skrešete tie hroty a extrémy. Ja byť tebou, risknem to. Ak boli hádky kvôli rozvodu, neviem v čom ťa oklamal a čoho konkrétneho sa týka hnev zloba nenávisť ale ak by sa s tým dalo pracovať, zmierniť to, tak yo, šla by som k ex. Radšej skúsiť 2 roky s ex ako istotu.
.
Vzťah bez lásky je o ničom. Bez chuti. Vieš si predstaviť žiť 20 rokov síce pekne, tak ako sa má ale... nemá to šťavu, farbu, nič.
Aký si typ človeka? Pokiaľ máš rada život, spoločnosť, adrenalín, máš gule na rázne zmeny, tebe tichá voda veľmi nepasuje. Ale zas bojovať s partnerom tiež neni nejaká výhra, ono to unavuje a vyčerpáva. Ak sa s ex nedokážete nejak zladiť, podporovať, aj s ním ti to môže krachnúť. Ale aspoň skúsiš. A možno "skysneš" :) s niekym tretím. S niekym, kto má kus z jedného i druhého.
Filip TT, ak Ti poviem, že ten ženáč mi len tak náhodou zabudol povedať na začiatku, že ženáčom je, a kľudne ma vodil na obedy k jeho matke a tá tiež nič nepovedala ani mne, ani jeho zákonitej, ktorá prišla na druhý deň... tak si budeš asi myslieť, že som veľmi hlúpa..
Ale mal to výborne nastavené tak, aby mu všetci kryli chrbát a nikdy sme sa nestretli... až keď ma začal on milovať prišiel problém, lebo začal riešiť rozvod a ona začala pátrať a vypátrala mňa...
A keď už bolo jasné, že som, začala operovať s majetkami a firmami...
Vtedy začalo peklo, dovtedy som nič nepociťovala, teda bolo jednoduché milovať...
Mala by si pocuvat svoj rozum a nie jeho blizkych.S nimi zit nebudes ani oni s nim.Najlepsie ked druhi radia ako ostat vo vztahu s niekym.A je jedno,ze si mu ty musela dat facku.On ta donutil konať nepricetne.Citaj co pises,keby si bola v kuchyni...Vidis co ten chlap s tebou robi?Dostava ta do situacii,ked sa prestavas kontrolovat.
tak hore si napisala, ze ho nemilujes a asi ani nikdy nebudes....laska nie len o vasni, ale o tom, ci spolu viete zit, fungovat, mate rovnake postoje, chcete od zivota rovnake veci. ak ho teda lubis, neviem nad cim uvazujes. v partnerovi a buducom otcovi svojich deti by ti predsa ta stalost a istota mala vyhovovat. ak teda nechces mat talianske manzelstvo a riesit muzove nevery.
Pozri Fei Yan: s tým ženáčom si si nemala nikdy nič začínať, ale si to mala seknúť už v zárodku. Čo dobrého ti to prinieslo? Máš za sebou jednu rozbitú rodinu a svoj život v chaose.
Tie výčitky máš oprávnene. Veď nejednaj a neuvažuj stále podľa toho, čo je najlepšie pre teba. Uvažuj a jednaj podľa nejakých princípov. To ťa zachráni - nielen od tých výčitiek ale ti to skľudní život.
Toho ženáča zruš. Budeš sa mu síce javiť dosť kruto, ale on tiež spravil chybu a toto mu pomôže sa spamätať.
ano tiež to tak vidím, no potom sú ľudia, ktorí tvrdia opak, ale zväčša z jeho okolia... to ma mätie..
Chcela by som ešte upresniť dve veci..
1. Facky boli, ale nie on mňa, no ja jeho a asi keby som vtedy bola v kuchyni ho aj zabijem, aká som bola zúfalá, jasné časom človek zabúda je to skoro trištvrte roka. On sa ma ani nedotkol - nikdy.
2. Muža s ktorým som oficiálne ľúbim, ale je to iné nie sú tam také city, také emócie a taká vášeň. Nie ja taká radosť ani taký smútok, ale ani taký sex.. Určite ani s jedným z nich by som nebola z ľútosti..
ano, suhlasim s tebou. mozno ked prerusi kontakt s ex, tak sa zrazu zamiluje do aktualneho partnera. ale urcite by som to velmi nenatahovala, lebo to voci nemu nie je fer, ak to tak nebude.