Smiať sa za meno?

Príspevok v téme: Smiať sa za meno?
traala

Volám sa Mária a spolužiaci sa mi dosť smejú za meno. Teda vymýšľajú prezývky, napriklad ak mi kamaratka povie Majka, hned sa vsetci zacnu smiat ci s odo mna pýta rožok s paštètou.. Alebo proste keď mi niekto povie ,,Marienka" začnu sa smiať (ano nepaci sa mi to, ale to ze sa smeju mi nepridava) a potom tie rozne prezyvky Maňa, Marien, Mariša/ka... Mna to strašne ubíja, keď som niekde a mame sa predstvit spoluziaci hned vykríknu nejaku tu prezyku (vacsinou Mariska)a potom sa proste so mnou nikto nebaví a nekamaráti.. Robia to hlavne chlapci spolužiaci a bojim sa im cokolvek nieco povedat, odporovat, cokolvek... a mne to strasne niči osobnosť a sebavedomie, neviete mi niečo poradit? Sme 9taci

Jessi_1111

Vieš čo? Každý kto robí niečo takéto je totálne úbohý. Ja osobne som nikdy nepochopila aký má človek zámer niekomu sa posmievať a ohovárať, jedine, že by závidel tomu človeku niečo čo on nemá a väčšinou sú to len dobré vlastnosti, takže tebe zostáva to vydržať do konca roka a neboj sa, na strednej si nájdeš určite lepší kolektív a množstvo kamarátov. :) Mimochodom, Mária je veľmi krásne meno. :)

mifor

zena.sme.sk
Veď Mária je pekné meno. Neviem, ktorý blbec za na ňom môže smiať. To sa rovno aj mne môžu smiať za domácku podobu môjho mena Michaela - Miška.

Filip TT

Myslim, ze sa s tym postupne zmierime, tak ako sme zmiereni s rizikom havarie na ceste. Clovek si zvykne aj na sibenicu. Bol som v Jeruzaleme este v case intifady, vojaci so samopalmi hliadkovali po uliciach a ludia si zili vsedny zivot.

Mariu - myslis tu z West Side Story?