Volám sa Mária a spolužiaci sa mi dosť smejú za meno. Teda vymýšľajú prezývky, napriklad ak mi kamaratka povie Majka, hned sa vsetci zacnu smiat ci s odo mna pýta rožok s paštètou.. Alebo proste keď mi niekto povie ,,Marienka" začnu sa smiať (ano nepaci sa mi to, ale to ze sa smeju mi nepridava) a potom tie rozne prezyvky Maňa, Marien, Mariša/ka... Mna to strašne ubíja, keď som niekde a mame sa predstvit spoluziaci hned vykríknu nejaku tu prezyku (vacsinou Mariska)a potom sa proste so mnou nikto nebaví a nekamaráti.. Robia to hlavne chlapci spolužiaci a bojim sa im cokolvek nieco povedat, odporovat, cokolvek... a mne to strasne niči osobnosť a sebavedomie, neviete mi niečo poradit? Sme 9taci
Smiať sa za meno?
Maria,ved mas uzasne meno.To uz nie je to dedinske meno,ako to bolo zvykom kedysi...Ja by som dala vsetko zato,keby som sa volala Maria.
Maria,,,Maria,,,Maria,,,dievca,bud stastna,ja by som hned menila s tebou.
Za chvilku koncis,od novych spoluziakov sa ti to uz nestane.uvidis.Ked bude sa predstavovat,hlavne nehovor Majka alebo Maja,prosim.
Maria je bozske :-)
spoluziaci su este deti
Viem, že v tvojom veku vedia byť mladí hnusní a vysmievajú sa z kadečoho od postavy, okuliarov, cez vlasy, uši, zuby a keď už sa nemajú čoho chytiť, tak si nájdu hocičo...v tvojom prípade meno....aj moje meno bolo často v tvojom veku všelijako deformované od spolužiakov, keďže sa volám asi ako každá piata babka na Slovenku, ale vieš čo? Kašli na to. Vôbec, ale vôbec sa nemáš začo hanbiť. Máš krásne meno, moja mamka sa tak volá a ja sa na ňu doteraz hnevám, prečo mi nedala meno po sebe:-) . Znie tak kráľovsky....
ignoruj to a nedaj najavo ze ti to vadi a uvidis ze sa to zmierni a nebude to take pravidelne......to su proste deti trapne.....
ja ti poradím. Prestaň sa báť a bráň sa!
Je jedno, či sa voláš Mária, si vysoká, pri sebe, alebo nosíš okuliare.. chalani by si vybrali aj tak HOCIČO, aby si do teba rýpli a ublížili ti. Ale robia to preto, lebo sa nevieš/nechceš brániť. Lebo sa bojíš. V živote sa veľmi často budeš musieť za seba postaviť. Nauč sa to - byť silná, sebavedomá, vedieť aj odpálkovať alebo ťažko ignorovať. A potom nič, čo hovoria druhí ťa nerozhádže.
.
Trochu sa uvoľni a to rýpanie neber ako stráááášne poníženie. Proste srandičky, rozumieš? Rob si srandu aj ty z nich. Ak si vypýtajú paštetu, povedz: "bože zabudla som pre teba moju paštétu". A na druhý deň ju dotyčnému aj dones: "aby si nebol hladný mojko". Ber to ako prednosť - máš SVOJU paštétu! To nemá hocikto. Keď sa ti smejú povedz sucho: "ha-ha-ha, je to skvelý pocit, keď sa zo mňa smejete. Len do toho, uľavte si!" Ked ťa oslovia prezývkami, povedz aj ty im niečo ako: "mojko, láska, skľudni hormón." Alebo - "ja viem, že ma tajne ľúbiš, ale oslovuj ma normálne". Inak ako sa ti páči keď ťa volajú?
.
Neboj sa byť aj drzá, sú proste situácie a ľudia, pri ktorých so slušnosťou a dobrotou nepochodíš. Trénuj sa, máš na to ideálne podmienky - za chvíľu už týchto ľudí neuvidíš a môžu ti byť ukradnutí. Veľa zdaru dievča :) nech sa ti to podarí.
Mária je naozaj krásne meno, mali sme v rodine Máriu, ktora uz bohuzial neni medzi nami. Ked budem mat dceru dal by som jej meno Mária ;-)
jasné že je
Mimochodom, je to tu zdrama však? :)
FilipTT ďakujem peknee :)
Ďakujm všetkým naozaj. Ale nechápem, celè sa to začalo len v 9ke, pritom sme spolu od 5teho.. Nikdy nikto nemal proti niekomu ničo a vždy sme si pomohli.. Ale teraz akokeby im preplo v hlavach.. Zacinaju sa mi smiat aj za vyzor obcas (vacsinou ze mam male prisa), smeju sa mi za meno, strašne sa zmenili. Kedysi ma aj pustili pred seba v jedelani, dnes sa trepu predomna, ze ich zdrziavam.. Ze mam schudnut takto.. Ono mi to uz ani nevadi, ale mohli by dat pokoj aspon pred novymi ludmi, ved aj ja chcem kamaratov...
Ale naozaj dakujem vsetkym ktory napisali, napisu sem niečo, važim si vas čas a ochotu :)
Sú to trápni puberťáci, nerieš. Predstavuj sa ako Mária a hotovo. Ten ich smiech svedčí o ich slaboduchosti.