Smiať sa za meno?

Príspevok v téme: Smiať sa za meno?
traala

Volám sa Mária a spolužiaci sa mi dosť smejú za meno. Teda vymýšľajú prezývky, napriklad ak mi kamaratka povie Majka, hned sa vsetci zacnu smiat ci s odo mna pýta rožok s paštètou.. Alebo proste keď mi niekto povie ,,Marienka" začnu sa smiať (ano nepaci sa mi to, ale to ze sa smeju mi nepridava) a potom tie rozne prezyvky Maňa, Marien, Mariša/ka... Mna to strašne ubíja, keď som niekde a mame sa predstvit spoluziaci hned vykríknu nejaku tu prezyku (vacsinou Mariska)a potom sa proste so mnou nikto nebaví a nekamaráti.. Robia to hlavne chlapci spolužiaci a bojim sa im cokolvek nieco povedat, odporovat, cokolvek... a mne to strasne niči osobnosť a sebavedomie, neviete mi niečo poradit? Sme 9taci

Filip TT

Messje: To mate neprijemne. Mam taky dojem, ze toto bude Europu cakat v buducnosti castejsie. Neviem ako sa s tym bude dat zit.

Messje

Fillip
Ci lubi slovensko?Bol tam len 3x ale lubi messje. :-)
Len ja som teraz v strasnych nervoch.Som 20km od utokov co sa dnes udiali.Neviem... bojim sa.
Prepacte za spam

Filip TT

Mne sa páči ako hraje Angel di María.

Vlasť drahú ľúbiť v peknej Maríne - Messje, ľubi tvoj manžel Slovensko v peknej Messje?

Messje

Kycera
Si ich nasla :-)
A zase ta tvoja Marina.Moj syn mal vcera doniest do skoly nejaku slovensku poeziu,basen,nieco typicke slovenské. Kazdy zo svojej krajiny.Hladal dlho,lebo on nic nepozna.Rozmyslala som..

A zrazu..
KYCERA!!!MARÍNA. A mali sme vybrane :-D

Kýčera

Pridávam sa ku Kafé a myslím si tiež, že by si mala na nich vyceriť poriadne zubiská! Nedaj sa , bojuj, nedovoľ im to! To meno je naozaj kráľovské ako Ti napísala Čierna mačka. Takto sa volala škótska kráľovná M. Stuartovna, francúzska M. Antoinetta, rakúska cisárovna M. Terézia... Ale aj slávna vedkyňa poľského pôvodu, nositeľka Nobelovej ceny M. Curie-Sklodowská, herečka a speváčka M. Magdaléna Dietrich, operná speváčka M. Calas...Aj my tu máme speváčku M. Čírovú, herečku M. Kráľovičovú...A tá si hovorí Marína, presne ako tá Sládkovičova báseň! Môžeš si aj Ty, aj Ria...Nespomínam si na žiadne iné meno, kt. by malo toľko významných nositeliek ako práve toto! Vyskytuje sa tiež v rozprávkach - Janko a Marienka...,hudobných dielach - Ave Maria... Nosia ho aj muži - Carl Maria von Weber, hudobný skladateľ, Erich Maria Remamarque, spisovateľ...Namiesto toho, aby si rozmýšľala nad chlapcami, kt. zmietajú hormóny, si večer vtĺkaj do hlavy aj tieto mená, kt. im zalepíš ústa! Opýtaj sa ich, koľko slávnych ľudí poznajú oni s týmto menom, či vedia, kto je Weber, nech Ti oni vymenujú "svojich slávnych"... Alebo : "Asi by ste aj vy radi mali toto meno ako stredné?" To sa však nestane! Tak sa drž, Marína!

kafe

keď sa s nimi nechceš naťahovať, tak sa nenaťahuj. Ale ty si ich blbé reči berieš so sebou až do postele. Prečo? Zakaždým, keď ideš spať a myšlienky ti zablúdia na "blbosti", povedz si DOSŤ, idem sa zaoberať krajšími vecami. A rozmýšľaj nad vecami čo ťa cez deň potešili, nad ľuďmi ktorých máš rada, nad vecami čo ťa zaujali, nad niečim na čo sa tešíš... Ty svojim premýšľaním o ich blbých rečiach to v nich aj v sebe "živíš", priťahuješ to, posiľňuješ, nedovolíš aby to zakapalo. Tak s tým prestaň a radšej pochváľ samu seba len tak, bezdôvodne, lebo si krásny človiečik.
.
A to je čo za blbosť, že sa s nimi nemôžeš pohádať! Takže oni tebe sa vysmievať môžu, aj napriek tomu, že ste na dedine s 1000 obyvateľmi a vaši rodičia sa poznajú. O dôvod viac sa s nimi pohádať. A mala by si RAZ a NAVŽDY pokoj. Ale ak sa na to necítiš, tak na to choď kľudne ignoráciou. Proste sa na nich usmej, hlavu zdvihni dohora a pomysli si - vy ma nemôžete rozhádzať. Neboj sa, dáš to :)

pytu

Mam v rodine vela tiet a sesternic, a vela z nich su marie. Volame ich mana, mariska, maruska, majka (aby sme ich vedeli rozlisit :) ) a nikto sa tomu nesmeje. Kks ani ma nenapadlo ze si z toho moze niekto robit srandu. Akoze to na akej mentalnej urovni su tito tvoji spoluziaci? Normalne nemam slov ze 15 rocny ludia taketo debiliny vymyslaju. Ospravedlnujem sa ale dementi ma strasne vytacaju. Uplne ich ignoruj. Chalani dospievaju pomalsie ako dievcata, oni este ten rocik dva potrebuju, ty si mentalne vyssie ako oni, nema vyznam to riesit :)

traala

Áno, áno ja mam teda mala som sebavedomia dostatok.. lenže ono ma to aj postupne prestáva baviť sa vkuse s nimi naťahovať nad blbosťami.. kedysi to bývalo tak, že oni začali, vrátila som im to, ale ja už nemám energiu, sil, chuť... proste to len ignorujem a tvarim sa pomerne normálne, horšie keď si ľahám spať. Tam mi to vkuse ide v hlave dookola... Hej, ale ja sa nemôžem s nimi pohádať ani si otvoriť hubu, pretože sme na dedine s 1000 obyvateľmi čiže tam sa niečo ťažko utají, navyše ak naši rodičia sa poznajú ...
A ako sa mi páči keď ma volajú?? Tak Mária (s takým výrazom na ičku ako španieli) alebo proste z núdze cnosť Mery, Mia, Mara. Ale aj tak ma nikto skoro nevolá menom, len učitelia, rodičia, súrodenci a rodina... ,,Kamaráti" väčšinou kričia ,,hej ty" alebo potom tie ich slávne prezývky :/
A naozak ĎAKUJEM všetky, veľmi dobre sa toto všetko číta a dava taku vnútonu aj ked kratkochvíľnu radosť :)