Poznám pár dni jednu babu ktorá je v znamení rýb a chcel by som vedieť akej povahy, charakteru sú ženy v tomto znamení. Čo môžem od nej očakávať. Kamoška ktorá je tak trošku astrologička mi ženu v tomto znamení neodporúča lebo sú to vraj ženy falošné, vypočítavé, prieberčivé, a keď chcú niečo dosiahnúť vo svoj prospech tak použijú aj taktiku na odstránenie neprajníkov len pre svoje blaho. NIesi dostatočne čitateľné a nevedia priamo povedať svoj názor medzi ľuďmi a prispôsobujú sa názormi väčšiny. Nevedia byť dobré partnerky lebo majú sklony k neverám a záletom mimomanželským ak sa v ich blízkosti objaví iný objekt opačného pohlavia. A neznesú v blízkosti sokyne ktoré by ich vyvoleného mohli prebrať. A aj keď na prvý pohľad vyzerajú byť mierumilovné sú to zákeračky s dobre premysleným plánom ako dosiahnúť to čo chce najmä v oblasti vzťahov. Sú vraj manupulatívne voči ľuďom aj keď nahodia tvár neškodného anjelika.
Takto mi charakterizovala podľa neviem čoho tá moja kamoška ženy v znemení rýb.
Dá sa tomu veriť? Mám tomu vôbec veriť? Hľadal som niečo aj na nete ale fakt neviem čo je natom pravdy.
Žena - v znamení ryba.... akéj je povahy?
Vau, som v šoku z takej charakteristiky.... Mám kamarátku ktorá je v znamení rýb a vôbec taká nie je ako ti povedala kamarátka astrologička... poviem ti aká je tá moja... takže moja kamarátka je veľmi starostlivá, zaujíma sa aby sa všetci mali dobre, zaujíma sa prečo je človek smutný a snaží sa ho za každú cenu rozveseliť... podľa mňa je pre ňu dôležitejšie šťastie iných viac ako jej vlastné... a určite nepodvádza, neohovára a nerobí žiadne zákernosti... hádku sa snaží vyriešiť čo najmierumilovnejšie ale nenechá si skákať po hlave... a vo vzťahu je veľmi úprimná a oddaná druhej polovičke... až väčšinou trpí, lebo dáva viac lásky ako ju príjima...
takže moc never astrológii a urob si o človeku vlastný obraz, lebo každý sme nejaký.
Ja som blíženec a vraj som spoločenská, komunikatívna a stále veselá, milujem zmeny a proste všeličomožné čo na mňa vôôôôbec nesedí... jaj bodaj by som taká bola :DD spoznaj človeka a nerob si o ňom hneď obraz len na základe polohy planét a neviem čo...
Rybar) a nie je ta tvoja kamoska tak trosku do teba zahladena, sama ma o teba zaujem a tymi negativami a okydavanim ta iba odhana od pripadnej konkurencie?))
Ja som skorpionka) no a preto, ze ti to s jednou nevyslo uz musia byt vsetky blee?)
Mne skor na rybky sedi ten tvoj prvy prispevok, ktory si sem o nich dal.
Rybky su uzasne stvorenia a velmi dobre si s nimi rozumiem vychadzam. No zas musis prihliadat na vsetky aspekty castice ktore tvoria gro podstatu cloveka. Od genetiky, vplyvu vychovy, rodinneho prostredia, skol prac, vplyvu socialneho kulturneho, od kamaratov partii, osobnosti mentality natury povahy ai ai.
Rybky su etericke nezne senzitivne milujuce verne oddane obetave, maju velku emocionalnu inteligenciu, su z nich dobre matky manzelky priatelky. Zaujima ich duchovno (nie su povrchne a idu casto do hlbky podstaty), maju velku otvorenu mysel. Su tolerantne, maju nadhlad sarm noblesu. Zaujima ich takmer vsetko, su skor snilkovia. Mozno sa daju ovplyvnit inymi ale zas vedia stat aj pevne na zemi, rychlo najdu "sever", maju silnu intuiciu siroky rozhlad zaber. Rybky su hrde obcas aj dost tvrdohlave. V praci su ok pracovnici, trosku ich len treba ustrazit, nahanat do terminov vykonov ale je to skor inym zapricinene nez ich lenivostou. To nie. Maju radi pokoj pohodu. Maju velku fantaziu, maloco ich rozhadze vyvedie z miery, su tolerantni velkorysi k inym. Radi snivaju s otvorenymi ocami. Miluju istu volnost nesputanost, su pripustni novotam, daju sa nadchnut pre nove veci navrhy myslienky ai. Su aj velmi citlive stvorenia
Pýtam sa lebo mál som vzťah so ženou v znamení škorpión a nedopadlo to vôbec dobre. A to čo som sa neskôr dozvedel o škorpiónkach bola nakoniec pravda. Takže tak..
Ja ti viem s určitosťou potvrdiť len jedno. kdekoľvek som sa stretol s týmto znamením, tak išlo o človeka s obrovským EQ. Čiže veľmi citlivého, vnímavého a spontánneho a tie masky majú, ale to je len výsledok tejto doby. Táto spoločnosť preferuje iné hodnoty ako sú citlivosť a otvorenosť. Takže tak.
No myslím si, že spoznať partnera na základe znamenia je veľmi také... akoby som to napísal. Prvoplánové a nie je to práve najlepšia voľba. je to to isté, ako odsúdiť človek na základe farby očí, vlasov, či vzdelania. Nemusí to o tom konkrétnom človeku nič vypovedať. Aj keď ja by som nechcel partnerku v mojom vlastnom znamení, takže čiastočne tomu verím.
Tak tu napríklad toto
Ryby (20.2. – 20.3.) – Médium« zoznam všetkých znamení
Charakteristika: pohyblivé, ženské a vodné znamenie ovládané Neptúnom (podľa tradície Jupiterom). Ryby v sebe spájajú rozptýlenosť premenlivého znamenia, senzitivitu a citlivosť vodného živlu, s vierou Jupitera a fantáziou Neptúna. Dáva krehkú, nepriehľadnú, ťažko ohraničenú povahu, s obrovskou psychickou priepustnosťou, ktorá akoby pochádzala z iného sveta.
Kľúčové slová: SPLÝVAM, OBETUJEM SA
Temperament: flegmatický
Symbolický obraz: para, hmla
Fáza vo zverokruhu: dvanásta – uvoľňovanie
V humanistickej astrológii ryby symbolizujú individuálne a kolektívne nevedomie, posledný súd, bilancovanie starého cyklu a prípravu na nový.
Doplňujúce, protiľahlé znamenie: Panna
Vzťahy k iným znameniam: súladný je s ďalšími vodnými znameniami, čiže s Rakom a Škorpiónom, priateľský je s Býkom a Kozorožcom a napäťový je s inými mutuálnymi (pohyblivými) znameniami, čiže so Strelcom a Blížencami.
Povaha: Ryby bývajú enormne senzitívni a citliví ľudia, čo z nich vytvára veľmi zraniteľné bytosti. Túto svoju krehkosť sa väčšinou snažia zakrývať rôznymi maskami, takže je veľmi ťažké spoznať ich skutočnú podstatu. Keďže ryby len s námahou znášajú drsnú životnú realitu, tak sa z nej čo najviac pokúšajú rýchlo dostať. Niekto to robí pomocou fantázie alebo silnej viery v absolútno, druhý pomocou alkoholu a drog. Veľmi túžia po spirituálnych skúsenostiach, transcendentálnych svetoch, či jednoducho po oslobodení z pút tela, ktoré často pociťujú ako väzenie. Svojou prispôsobivosťou sa ryby plynulo poddávajú okolnostiam, preto sa skôr nechávajú životom unášať, namiesto toho, aby ho aktívne utvárali. Tento človek má väčšinou obetavú, intuitívnu, jemnú a milosrdnú povahu, s bohatou fantáziou a dušou básnika, v horšom prípade je lenivý, nerozhodný, zmätený, depresívny, s nedostatkom zmyslu pre skutočnosť a s malým sebavedomím. Hranice medzi jeho osobou a okolím sa obvykle strácajú, čo sa prejavuje napríklad v tom, že mu môže byť trápne za niekoho iného, alebo cíti súcit s druhým, ktorý danú situáciu možno ani tak zle neprežíva. Človek narodený v znamení rýb má dar stotožnenia sa s druhými bytosťami. Vždy sa cíti tak trochu ako občan odnikadiaľ a všade berie na seba príležitostné zafarbenie a masku. Vďaka tejto chameleónskej podstate má sklony k podvodom a klamstvám, alebo sám býva svojou naivnosťou obeťou cudzej zloby. Jeho obrovská poddajnosť ho činí ovplyvniteľným, ľahko prístupným, citlivým na všetky vonkajšie vplyvy, s obtiažnou schopnosťou voľby a s odporom k angažovanosti, čo mu vôbec neuľahčuje život. Jeho potreba rozplynutia a splynutia ho môže doviesť až k obetiam alebo k negácii vlastnej osobnosti. Bez zastavenia pláva medzi dvomi prúdmi, bez konkrétnej opory, čím ľahko podlieha sugescii, osvojuje si módne smery, vyhýba sa problémom a uteká pred prekážkami. Pri bezprostrednom nebezpečí hľadjú ryby obvykle útočisko vo svete preludov a vidín. Ideálom ryby je cítiť sa užitočný, či nepostrádateľný, pričom má výnimočnú schopnosť ponoriť sa do hlbín bytia, z kadiaľ môže vyniesť poklady intuície a predstavivosti. Jeho chovanie býva nepriehľadné, vrtkavé a ťažko odhadnuteľné, kvôli čomu vo svojom okolí nachádza iba málo pochopenia.
Vzhľad: Zasnený, tajomný pohľad, veľké, ospalé, vystupujúce oči, redšie, svetlé alebo svetlo-hnedé vlasy, menšia, nesúmerná a skôr tlstejšia postava, bledá pleť, guľatá, mäsitá tvár, krátke končatiny a údy, sklon k dvojitej brade, špatná chôdza. (platí hlavne, ak sa v tomto znamení nachádza ascendent, aj keď vo vzhľade každého človeka sa odráža viac činiteľov z celého horoskopu. Vzhľad môže výrazne pozmeniť svojou charakteristikou hlavne planéta, ktorá stojí na ascendente).