Som už na nervy z výberu VŠ. Chcela som sa prihlásiť na štúdium angličtiny - na FF UK v Bratislave, ale dostalo sa mi do uší že úroveň nie je bohvieaká, Teraz neviem či nemám vyskúšať radšej Pedagogickú fakultu UK ale ani o tej nepočúvam žiadne chvály. Je tu niekto kto študuje jazyky na niektorej z týchto dvoch bratislavských škôl? Aké máte skúsenosti? Nejde mi o to len prejsť a získať titul, chcem sa tam aj niečo naučiť. Anglinu ovládam celkom dobre, k tomu by som si chcela dať ešte nejaký iný jazyk, napríklad španielčinu, ktorú som sa tiež už učila. Ale ak to má byť len nejaká flákarina a ak pedagógovia vedia menej ako študenti, tak to by bola pre mňa strata času. Neviem čo sa to deje s naším školstvom, ale keď porovnávam ako sa študuje v zahraničí, akú tam má štúdium úroveň, je mi veľmi ľúto že u nás je to takto. Ale na zahraničné štúdium žiaľ nemám peniaze. Nechápem tiež ako je možné, že cudzí jazyk u nás učia Slováci a nie cudzinci, pre ktorých je to materinský jazyk. Keď už pre nič iné, tak pre správnu výslovnosť je to dosť podstatné.
Ktorá škola je lepšia - Filozofická alebo Pedagogická fakulta UK?
pedagogika na slovensku nema zmysel
Prečo arabčinu? Nie je to dnes troška nebezpečné? Nie je lepšie zvoliť jazyk, ktorý bude od tohto etnika čo najďalej?
A v škandinávii ich je tiež dosť, už to tam nie je to čo bývalo. A hlavne ak zakladateľka témy nechce prekladať a asi ani učiť.
Sunshine0123 mohla by si troška vysvetlit prečo neštudovať AJ a španielčinu? Ked si to skončila tak snáď už vieš prečo to neodporúčaš? Kvôli konkurencii, alebo nemôžeš nájsť uplatnenie ty?
Ahoj, ja som skončila Bc. na FiF UK v odbore prekladateľstvo a tlmočníctvo (AJ - ŠJ). Angličtinu ani španielčinu neštuduj, radšej si vyber škandinávske jazyky, prípadne arabčinu.. a nezabudni si urobiť pedagogické minimum.
A to sa dá ako zistiť - za jeden deň? Okrem toho - človek nikdy nevie ako čo dopadne. Niečo môže byť perspektívne dnes a zajtra bude všetko inak. Ale fakt je že ak jazyky, tak aspoň dva. Alebo jazyk a informatiku. To sa asi v blízkej budúcnosti nezmení.
skus si zistit co ma vacsiu buducnost
:)
Kýčera, vďaka, idem si to pozrieť.
Ingwer, tak som našla tú tému - "Poraďte mi, neviem, kam na VŠ". Nájdeš v kategórii Psychické/Osobné problémy.