Ktorá škola je lepšia - Filozofická alebo Pedagogická fakulta UK?

Príspevok v téme: Ktorá škola je lepšia - Filozofická alebo Pedagogická fakulta UK?
Ingwer

Som už na nervy z výberu VŠ. Chcela som sa prihlásiť na štúdium angličtiny - na FF UK v Bratislave, ale dostalo sa mi do uší že úroveň nie je bohvieaká, Teraz neviem či nemám vyskúšať radšej Pedagogickú fakultu UK ale ani o tej nepočúvam žiadne chvály. Je tu niekto kto študuje jazyky na niektorej z týchto dvoch bratislavských škôl? Aké máte skúsenosti? Nejde mi o to len prejsť a získať titul, chcem sa tam aj niečo naučiť. Anglinu ovládam celkom dobre, k tomu by som si chcela dať ešte nejaký iný jazyk, napríklad španielčinu, ktorú som sa tiež už učila. Ale ak to má byť len nejaká flákarina a ak pedagógovia vedia menej ako študenti, tak to by bola pre mňa strata času. Neviem čo sa to deje s naším školstvom, ale keď porovnávam ako sa študuje v zahraničí, akú tam má štúdium úroveň, je mi veľmi ľúto že u nás je to takto. Ale na zahraničné štúdium žiaľ nemám peniaze. Nechápem tiež ako je možné, že cudzí jazyk u nás učia Slováci a nie cudzinci, pre ktorých je to materinský jazyk. Keď už pre nič iné, tak pre správnu výslovnosť je to dosť podstatné.

Benefit

Prečo arabčinu? Nie je to dnes troška nebezpečné? Nie je lepšie zvoliť jazyk, ktorý bude od tohto etnika čo najďalej?
A v škandinávii ich je tiež dosť, už to tam nie je to čo bývalo. A hlavne ak zakladateľka témy nechce prekladať a asi ani učiť.

Benefit

Sunshine0123 mohla by si troška vysvetlit prečo neštudovať AJ a španielčinu? Ked si to skončila tak snáď už vieš prečo to neodporúčaš? Kvôli konkurencii, alebo nemôžeš nájsť uplatnenie ty?

Sunshine0123

Ahoj, ja som skončila Bc. na FiF UK v odbore prekladateľstvo a tlmočníctvo (AJ - ŠJ). Angličtinu ani španielčinu neštuduj, radšej si vyber škandinávske jazyky, prípadne arabčinu.. a nezabudni si urobiť pedagogické minimum.

Benefit

A to sa dá ako zistiť - za jeden deň? Okrem toho - človek nikdy nevie ako čo dopadne. Niečo môže byť perspektívne dnes a zajtra bude všetko inak. Ale fakt je že ak jazyky, tak aspoň dva. Alebo jazyk a informatiku. To sa asi v blízkej budúcnosti nezmení.

Mesačný princ

Ingwer - aj keby si nenapísala nič na toto fórum a aj keby ti nikto neporadil, tak sa nemôžeš rozhodnúť zle. práveže naopak. Bolo by to len tvoje rozhodnutie :) A zlé alebo dobré rozhodnutie nejestvujú :)

Kýčera

Ingwer, tak som našla tú tému - "Poraďte mi, neviem, kam na VŠ". Nájdeš v kategórii Psychické/Osobné problémy.