Nechcem dieťa

Príspevok v téme: Nechcem dieťa
Mašlička

Dobrý deň. Nájdu sa tu ženy, ktoré tak isto ako ja po dieťati netúžia teraz ani v budúcnosti?! Ako sa s tým vyrovnal váš partner a rodina?
Ja po deťoch netúžim aj keď kľudne neterku postrážim, ale vlastné mať nechcem. Partner si stále myslí, že sa vo mne niečo zlomí a dieťa príde aj keď sme sa o tom rozprávali už veľa krát stále nevieme nájsť spoločné riešenie

mikiiska

ano cigani na podpore maju deti ktore koncia v decakoch alebo v lepsom pripade ani nevedia koho ktore v osade je... uzasna vidina buducnosti pre tie deti..... ja len hovorim ze ked niekto nechce mat deti asi vie preco...

Messje

mikiiska
Asi necitas pretoze aj ona pracuje v zahranici takze asi sa tak zle mat nebudu.To potom vsetci v cudzine a aj vo svojej krahine by nemali mat deti.Zvlast tie vyhovorky odudi co su von za pracou su len vyhovorky mamonarov co im nikdy nie je dost penazi.
Ja s oveckou absolutne suhlasim.
V cudzine sice stoji vsetko viac ale keby nezarobili dost asi by tam neboli.Tak isto su v cudzine pekne rodinne pridavky.
Takze vyhovorit sa na peniaze u zeny ktora pracuje v cudzine je len uboha vyhovorka mamonarky

0vecka

mikiiska aj cigani na podpore maju deti aj nas sused ktory vlastni tri nehnutelnosti mi rozpraval ze mohli mat iba jedno lebo na druhe zu nemali peniaze... ak na sk mozu mat ludia deti tak sa pytam na co die niekto do zahranicia ked si to tam nemoze dovolit??

imho su to len vyhovorky.

mikiiska

Ovca nie kazdy ma peniaze aj na to jedno dieta tak tu zas nebud najmudrejsi. Zato ze ty zijes v zahranici a mas uzasnu robotu a dobry plat neznamena ze druhy clovek ma tiez na vsetko. Mat peniaze je pri dietati najdolezitejsie a dnesne vydavky vs slovensky plat ( nemyslim 1000 eur co berie zopar ludi ) ale 400,500 je hroza. Len taky zubar, vydaje do skoly, lieky . Mama vychovala mna a brata sameho a mala co robit aby to utiahla odtrhali sme si od ust a obracali kazdu korunu lebo ocko sa vybral za mladsou a krajsou . Ludi ako ty mam fakt najradsej kazdy aby mal deti kazdy sa vraj vyhovara ale co ked zena ostane s detmi sama pomozes jej ty co si ju tak kritizoval??

0vecka

Jeanette 32 to ze nechces mat deti je tvoja vec ale vyhovarat sa na to ze je to drahe je uboha vyhovorka... ak si nesla do bulharska tak zaplatit deti je v nejakej krajine hodnej emigracie so SK urcite lahsie ako na SK... inak som si fsimol ze na peniaze sa vyhovaraju skor lepsie zarabajuci ako ti normalne alebo menej

odlisna25

ahoj ja som na tom tak isto ako ty a uplne respektujem ze nie kazda zena ma nato byt matkou... vidim ze ludia si vacsinou zakladaju rodiny lebo je to tak zauzivane a spolocnost to tak kaze.. ja som sa rozhodla nemat deti lebo pochadzam s chudobnej rodiny a bohuzial ani sama nemam dost penazi aby som to s dietatom utiahla keby nejake bolo. A v dnesnej dobe kedy sa kazdy druhy par rozvadza si mat deti moze dovolit iba bohata zena co ma naozaj dobre zazemie. Lebo v 90% pripadoch chlap zdupka a aj platenie smiesneho maleho vyzivneho mu robi problem . Mam stastie ze som aspon taka povaha ze si viem vyplnit zivot aj inak a niesom smutna z toho. Takze sa nenervujte nie vsetci musia mat zivot ako si to zela spolocnost

Jeanette 32

Ahojte baby,

Ja mám 32, som vydatá už 4 roky a tiež po dieťaťu veľmi netúžim a nikdy som netúžila. Žijeme s manželom v zahraničí a opatera dieťaťa, škôlka je tu strašne draha okrem iných vecí.

V rodine je už tiež všetko povydavane a pozenene a bratranci a sesternice majú po 2 deti.

A furt sa pýtajú všetci že kedy budeme mať vlastné deti. Cítila som sa guilty a tak som im hovorila kadejake deadlines. Uvedomila som si že ak nejaké deti mať vôbec budeme tak to bude až za pár dobrých rokov.

Občas mam taky pocit že ľudia ktorí deti majú nás tak trochu do toho tlačia. Mám taký pocit že mi občas baby závidia že ja mám slobodu a voľný čas kt oni nemajú.

Je to nekonečny kolotoc, nekonečny zhon a ide do toho tak strašne veľa peňazí!

Ak by som povedala okoliu že deti nechcem asi by zostali všetci zhrození. Hlavné moja matka.
Chce byť stará mama aj sa svojim vnucatom pochváliť a pochovať a postrážiť si ho ako ine babičky, no tak skoro sa to nestane.

Ja mám deti inak veľmi rada a deti majú radi mňa, no nejak mi nechýbajú. Viem si život predstaviť bez nich.

purplepink

maslicka tak to nebolo myslene, skor az este skusis prehodnotit situaciu, nikto nehovori, ze mas za mesiac ostat tehotna alebo mat dieta proti svojmu presvedceniu... len az o tom este popremyslas, zhodnot vsetky varianty... priatel s tebou (zatial) je napriek tomu, ze tvoj nazor sice pozna (ale ako si sama napisala, niekde v kutiku duse dufa ze raz nazor zmenis)... skus si sama seba predstavit o par rokov, predstav si zivot bez priatela, pripadne priatela s inou rodinou...
tazko sa hlada partner, ktory ma rovnaky nazor, ano su aj taki muzi, ale mozno by ti nevyhovoval po inej stranke, resp muzi uz rozvedeni, ktori deti maju... ale s priatelom si 13 rokov a aspon o to aby si nad tym porozmyslala ti urcite stoji, mozno ho to velmi trapi, mozno tuzi po dietati, a mozno aj ty si raz povies, ze si mohla zaujat k tomu iny postoj, rozhodnut sa inak..
nechcem ti povedat, ze mas mat dieta ak ho nechces len preto, ze ho chce priatel, len az si predstavis svoj zivot za niekolko rokov, co ocakavas od zivota, nakolko milujes priatela...
a nakoniec, predstav si seba ako starsiu pani, ked ti pomrie rodina, blizki, ... kto ti raz poda pomocnu ruku? mozno prave tvoje dieta pre priklad poznam pani, ktora nikdy nebola vydata ani nemala partnera, teraz ma 62 rokov,je tazko chora ma reumu, ktora sa jej zo dna na den zhorsuje, prekonala rakovinu, mama s otcom jej uz zomreli... nema nikoho, len opatrovatelku, ktora je u nej par hodin, inak je sama doma, lezi alebo sedi, nema ju kto prist pozriet, s kym si zavolat, kto jej pomoct...
vsetko je len a len na tebe, prajem ti aby si sa v zivote rozhodla spravne a v prvom rade bola spokojna a stastna ty