spravam sa k ludom milo a slusne,ked niekomu nepomozem tak neublizim, som ale trosku viac senzitivna
problem je v tom,ze fakt si vsimam ako sa ludia ku mne spravaju a mozem povedat,ze vacsina zien ma nema rado, pricom som fakt mila baba, ohovaraju ma a zavidia mi, nedopraju proste nic dobre
a co sa tyka chlapov tak ma stastie na uplnych suknickarov, normalny chalan ma nema odvahu ani oslovit ,ak sa mu pacim, už som z toho normalne zufala prečo su ludia ku mne taki hnusni
pekne a inteligetne zeny to maju v zivote velmi tazke
A kid mesiaca sa stáva...
"IT-čkara, ktorý sa, pokiaľ ide o vzdelanie, ďalej ako po gymnázium nedostal, ale ak rozumie počítačom, tak si svoju rodinu uživí, lebo nezamestnanosť mu nehrozí a nad VŠ-vzdelanú ženu sa vyvyšovať nebude, pričom ani podvádzať ju nebude a ak áno, tak len s počítačom (obrazne povedané), ale nie fyzicky s inou :)"
To snáď ani vážne myslieť nemôžeš tú prvú vetu :-D IT borci si myslím, že sú najviac schopný učiť sa a vzdelávať, pretože tý sa nespokoja so zákonmki, alebo telom, ktoré sa nemení, technológie idú rok a rok dopredu a čo si sa naučil minulý rok v škole, podotýkam na Vysokej, tak to už nie je pravda a keď pracuješ neustále sa musíš vzdelávať ;) Iba tolko k tomu.... IT je jedno z najviac rýchlo napredujúcich oblastí ;)
a čo na tebe ľudia najviac kritizujú?
Ak si zistila, že ťa ľudia využívajú, prečo nevieš povedať čarovné slovíčko, NIE. Neni to nič ťažké. Máš nejaké povinnosti voči svojim deťom, manželovi a rodine, v rámci svojich možností. Ale ani tu NEplatí, že im MUSíŠ pomáhať, inak si sviňa. Nie nemusíš. Ak nechceš, nevládzeš, nemáš čas, máš plné právo povedať NIE.
Prepáč, ale človek čo sa nechá využívať je pre mňa blb. Tak to už jednoducho nerob a stanov si nejaké hranice.
Qwertzuiop ..studujem zubne lek.,a mam plno konickov ,ja vidim proste problem aj v tom ,ze ma ludia vyuzivaju a v tom ,ze neznesiem vela kritiky
,,Mimochodom, ak je niekto prehnane mily v dnesnom svete, tak to v ludoch evokuje, ze je bud blazon, nieco stavnate sype, falos, ci slabomyselnost,,( Slobodna)
,,Poznam krasne baby, ktore su oblubene u zien a maju vernych manzelov. Tak zostup z toho piedestalu, na ktory si samu seba postavila, a skus sa pozriet este raz na seba, kde robis chybu. Niekde ju robis,, ( blueberryNN )
Súhlasím s týmito príspevkami, no ten od Slobodnej je výstižnejší. Je to síce vytrhnuté z kontextu ale je to presne tak, ako píše. Dokonca ani keď pomôžete niekomu len tak nezištne, tak si každý myslí, že za tú pomoc budete niečo chcieť. V dnešnom svete sa dobrí ľudia len ťažko presadia.
Človek musí byť sviňa a jednoducho sa prispôsobiť dobe. To nie je vôbec o šikovnosti ak má nejaká žena veľa peňazí, je samostatná či dokonca má dobrú prácu. Ak je to tak, tak bude pravdepodobne ,,pekná,, Bude mať veľmi pekné črty tváre,inak by sa k takým miestam nedostala. Tak isto je to s mužmi, kontakty, kontakty a ešte raz kontakty. Tá šikovnosť a povaha človeka nevypovedá o ničom!!!
Buď ide o krásu alebo sa ide cez mŕtvoly. Kto má peniaze, tak má možnosti, kto je sympatický tak isto má možnosti...ale to by som tu mohol písať román a to sa mi momentálne nechce.
Ľudia sú, akí sú a Moireal to napísala veľmi dobre. Nesmieš očakávať správanie. Ty za to všetko čo pre druhých robíš niečo očakávaš a áno, očakávaš preto, lebo by sa ti to, čo vysielaš malo vracať. Ale nie je to tak, ako sa píše v tom výroku. Že zlo sa trestá zlom a že ak vyžaruješ pozitívnu energiu a konáš dobro, že sa ti to vráti. Niekde na planéte sa to v tom okamihu prejaví ale tebe sa nič z toho, čo očakávaš vrátiť nemusí.
Na svete sú všelijakí ľudia ale návody, ktoré nás učia sa menia. Teraz dávajú deti do bilingválnych škôl alebo im platia množstvo krúžkov, čo voľakedy nebolo. Neviem či z nich chcú vychovať nadpriemerne nadané deti ale :D Nám stačili preliezky na hranie a obyčajná škola :)
Všetko sa mení a aj ľudia na Zemi, len ich treba vedieť pochopiť. Áno je to ťažké žiť v tejto dobe a trvať na svojom. MAť svoje pevné návody a postoje. Ale to, že to väčšina ľudí vníma inak je už utópia. Každý má to svoje, svoj návod a svoj program ako sa na svete presadiť.
Ešte sa ťa spýtam, aký je to ,,normálny,, chalan? No daj sem požiadavky nech vieme. Podľa mňa, aby bol gentleman, aby ste spolu trávili čo najviac času, aby mal peniaze, vlastný byt či auto, aby mal aspoň jednu vysokú školu, aby bol inteligentný a pekný....a aby...
A mohol by som pokračovať - takýto by mal byť alebo sa mýlim?
No najmä si nájdi aktivity, ktoré odpútajú tvoje myšlienky od zlých ľudí. Ty ich nezmeníš, nezmeníš svet, ale nemá zmysel sa zlým ľuďom neustále v myšlienkach venovať. Tým chcem povedať, že na čo myslíš, to ovplyvniť môžeš. Šťastnejšia budeš, keď nebudeš vôbec myslieť na zlých a úplne si ich vyhodíš z hlavy. Napríklad si kúp Taliančinu pre samoukov a akonáhle sa pristihneš, že myslíš na nejakú falošnú, zákernú a ohováračškú sviňu, začni po taliansky počítať do 10. Alebo si v hlave opakovať už naučené slovíčka. A pomysli si, že ty potrebuješ mať čistú myseľ, aby ti do nej taliančina vošla a tejto svini nebudeš venovať myšlienky, ale o pol roka budeš mať plynulú taliančinu a ona nebude vedieť ani jeden jazyk. toto naozaj funguje. Nauč sa proste len prijať fakt, že je to tak, ako to je, že ľudia sú, akí sú a že ti bolo možno súdené zostať sama (ak ani po dlhých rokoch aktivity z tvojej strany nedôjde k zmysluplnému vzťahu, tak asi naozaj máš byť sama). Ja si stále myslím, že šikovná, inteligentná, múdra a pekná žena skôr nájde šťastie v samote ako medzi falošnými ľuďmi. Či veríš, či nie, je to tak. Ale aspoň ten vzťah ti prajem, tak snáď ti to vyjde. No ak nie, nerob z toho tragédiu a nauč sa byť šťastná, aj keď si sama. Ja sa riadim heslom, že lepšie je byť medzi dobrými ľuďmi ako sama, lepšie však sama ako medzi falošnými a zlými. Ja mám typolótiu osobnosti Architekt. Asi preto mám samotu rada. A všetko dopodrobna analyzujem, rozoberám a v myšlienkach riešim. Istý čas som si vo svojich myšlienkach analyzovala, rozoberala a riešila aj medziľudské vzťahy a na toto som prišla, keď som mala podobné problémy ako ty teraz a samota ma naozaj robí šťastnou, aj keď tomu nikto nechce veriť. Keby to tak nebolo, aktívne by som na nadobudnutí vzťahu pracovala. ///Môj zdravotný problém: Nesmiem otehotnieť, mať deti, lebo mám osteoporózu a poruchu vstrebávania vápnika, aj keď stará nie som a na materstvo by ešte nebolo neskoro, ale tehotenstvo by moje kosti a zuby totálne odrovnalo, takže radšej nie./// Tak podsúvam túto analýzu aj tebe, vezmi si z nej, čo sa ti hodí.
takto som sa už dávno nenasmiala :D
Velmi pekny citatik :)
"Každej nemůže bejt chytrej. Ty hloupí musej dělat výjimku, protože kdyby byl každej chytrej, tak by bylo na světě tolik rozumu, že by z toho byl každej druhej člověk úplně blbej."
Aliana4 - hlavne si nič nevyčítaj a predovšetkým si nesmieš myslieť, že je to tvoja chyba. Nie je to tvoja chyba, naozaj. Ľudia sú totiž veľmi zákerní, závistliví a zloprajní (ver, že aj tu na fóre sa nájde dosť takých, čo pekné a inteligentné ženy priam nenávidia, tak sa budú do nich navážať a kade-tade v iných témach ich aj za psychicky choré označovať...) a pekným, inteligentným a šikovným ženám nič nedarujú! Totiž pekné a inteligentné ženy to majú v živote naozaj ťažké, obzvlášť v takých pracovných kolektívoch, kde existuje do budúcnosti možnosť kariérneho postupu pre každého. Taká žena by mohla odrobiť aj 10 rokov hoci aj s vysokou školou v poondiatom mekáči, aj tak nikdy v kariére nepostúpi ona, ale postúpi tá, čo ju najviac ohovárala - intrigy šírila a šéf sa v takom prípade nenamáha ani len pozrieť sa, čo mu ukazuje kamera, ale bez váhania si najlepšiu pracovníčku vyhodí a najhoršiu povýši. O tebe by napríklad povedali, že si kradla z kasy a môžeš ísť. Takto to chodí. Tým ti chcem len povedať, že pre inteligentnú a peknú ženu, ako si ty, by práca v akomkoľvek kolektíve, kde je možnosť kariérneho postupu, nepriniesla postup v kariére, ale len nespravodlivý vyhadzov, na ktorom sa najviac podieľali zlí ľudia, ktorí šíria intrigy. Keď sa ti toto stane v štyroch, piatich kolektívoch, znechutená a otrávená nebudeš mať už ani chuť na ďalší nový začiatok a nebudeš ani vedieť, ako z bludného kruhu von - ako sa stať šťastnou. Takže ísť takouto cestou ti neodporúčam za predpokladu, že sama nie si intrigánka, ktorá bude o iných pred šéfom klamstvá šíriť a stavať si kariéru na nešťastí iných - to je totiž v dnešnej dobe jediná šanca, ako postúpiť v kariére. Neviem, čo robíš, či ešte študuješ, či si na strednej, či na vysokej, alebo už pracuješ, ale ak pracuješ, tak v tom prípade aspoň dúfam, že si vyštudovala niečo normálne. Každopádne ti pre budúcnosť odporúčam vykonávať podnikateľskú činnosť - prácu, pri ktorej je človek sám sebe pánom, zároveň šéfom a tí ostatní sú mu podriadení. Alebo pracuje sám a bez kolektívu - keď sú ľudia k tebe bez príčiny zlí, tak načo sa s nimi rozčuľovať, nie? Napríklad vyštudovať niekde na FHI odbor účtovníctvo a venovať sa účtovníctvu pod hlavičkou vlastnej firmy. Alebo si hoci aj po VŠ urobiť niekde narýchlo výučný list kuchár-čašník kvôli rozšíreniu obzoru z tejto oblasti a otvoriť si vlastnú reštiku. Ak nemáš peniaze, tri roky driny niekde v anglickom hoteli ťa nezabijú - robiť chyžnú, mať ubytko a stravu zdrama, po troch rokoch máš 30 000 € a s tým sa už snáď niečo robiť dá. Vieš, dnes je taká doba, že každý by chcel žiť ""po pánsky"", ale nie každý je ochotný niečo pre to aj urobiť. Málokto má dnes peniaze na nejaký začiatok. Väčšinou si tie peniaze treba niekde ťažkou drinou zarobiť - odmakať. A potom ich už človek má. Aj s vysokou školou, no a čo? Koruna ti z hlavy nespadne. A aspoň si budeš viac vážiť samú seba. Prípadne vyštudovať jazyky, robiť z domu preklady a dávať deťom doučovanie. Ďalšia možnosť - vyštudovať zubné lekárstvo, otvoriť si vlastnú prax... Vyštudovať informatiku a robiť, povedzme, správkyňu siete pre firmy, alebo iné veci z domu. Je to na tebe, čo z toho ťa najviac osloví. Každopádne ťa však pre budúcnosť dôrazne varujem pred akoukoľvek prácou, ktorá by bola vo veľkom kolektíve s možnosťou kariérneho postupu pre každého. Na takých miestach totiž ani len náhodou v kariére nepostupujú tí najlepší, ale len klamári a intrigáni - v tvojom prípade by to boli po kariére túžiaci zlí muži, ktorí ťa budú pred šéfom ohovárať a intrigy o tebe šíriť iba preto, lebo si múdrejšia a šikovnejšia od nich, čo nedokážu zniesť, alebo preto, lebo sa s nimi nechceš vyspať a aj zlé a primitívne ženy, ktoré ti závidia tvoju krásu a šikovnosť a samotný fakt, že po tebe sa úchyláci obzerajú a po nich nie. Hlupaňa si totiž vo svojej hlúpej hlave nikdy, ale naozaj nikdy neuvedomí, že to, že sa po tebe obzerajú, nie je tvoja chyba a ty za to nemôžeš. Im by bolo príjemné, keby sa po nich obzerali, tebe je to však nepríjemné, ale ony to nepochopia. No napríklad ako zubárka budeš mať svoj pokoj. Zlí muži, ktorí kdesi v kanceláriách ohovárajú svoje pekné a múdre kolegyne, budú k tebe chodiť a ešte si ťa aj medzi sebou odporučia, hovoriac o tebe, že to je tá pekná, dobrá a nie veľmi drahá zubárka a všetky ich manželky a milenky dajú na nich a prídu k tebe tiež. Vieš, ako je to. Keď primitívna sprostaňa uvidí muža trošičku krajšieho od opice, už jej aj zvlhne škatuľa a dá na každé jeho slovo, úplne sa mu podriadi a dá na každú jeho radu. Asi tak. Druhý problém, ktorý ťa trápi, že si nevieš napriek kráse a šikovnosti nájsť dobrého a verného muža na celý život do manželstva a na rodinu, ktorý by stál pri tebe v dobrom, aj v zlom - tento problém je v dnešnej dobe veľmi ťažko riešiteľný. Na diskotéke nenájdeš, čo hľadáš a z Azetu a z Pokecu je lepšie sa radšej odhlásiť, ako si tam s niekým niečo začať. Na Facebooku je fajn mať zopár ľudí, ktorých osobne poznáš, ale cudzích dať radšej blokovať, ako sa čo i len pokúsiť o komunikáciu s nimi. Za takých tých internetových okolností si treba vždy uvedomiť, že ten, kto takto balí teba, balí aj iné ženy, balí ich súčasne toľko, koľko len naraz vládze a keby vládal viac, balil by ich ešte viac a vždy len skúša a skúša, s ktorou by si mohol užiť sex. Títo muži viac ako sex ani nechcú a na niečo ako manželstvo nikdy nedozrejú. No verím, že ak ti bolo súdené lásku nájsť, tak ju nájdeš. Základ je - nesedieť doma. Treba si pestovať záľuby, začať chodiť napríklad na kone, na golf, na tenis, do lezeckej haly (horolezci majú aspoň len vzťah k prírode, takže aspoň trošičku zmyslu pre romantiku - predpokladám), na jazykové kurzy, ak si inteligentá a máš rada jazyky - je šanca, že práve tam stretneš niekoho podobného, s kým si budeš mať čo povedať. Urobiť si napríklad vodičský, ak ho ešte nemáš. Nikdy nevieš. Ani začať chodiť do fitka by nemusel byť najhorší nápad, ale tam už pozor na takých tých "dokonalých výstavných kohútov", túžiacich po obdive zo strany žien. Radšej si vybrať nie najkrajšie telo s peknou dušou, ako naopak. Ja si ale stále myslím, že najväčšia šanca, ako chňapnúť po inteligentnom a zároveň po vážnom vzťahu túžiacom, vernosť praktizujúcom mužovi, je pre ženy vo veku od 20 do 25 na vysokej škole, na dennom štúdiu medzi spolužiakmi. Pre ženy vo veku po 25 možno tak ešte na externom štúdiu na druhej vysokej škole - povedzme ekonomického zamerania, kde je mužov dostatok. Lebo zase na nejakej sociálnej práci asi ťažko nájdeme muža, však? A na školách zameraných na jazyky tiež, keďže mužský mozog na jazyky asi veľmi nie je. V tomto majú výhodu babenky s matematickým mozgom túžiace študovať technický smer - tam sa to chalanmi len tak hemží. Na takej STU sa dá študovať aj diaľkovo. Prihlásiť sa môžeš, ale ak tam nikoho zaujímavého nespoznáš, ľahko odtiaľ môžeš odísť. Ak si veriaca, nie je zlé chodiť na rôzne stretnutia kresťanskej mládeže, či do kresťanského spevokolu, do zboru pre prípad, že rada spievaš. V BA je jedno centrum, ktoré združuje mladých kresťanov - vysokoškolákov, ale ak sem napíšem jeho názov, admin sa veľmi rýchlo postará o jeho vymazanie. Začína sa na U. Ďalšia rada, ktorú ti môžem dať, aj keď sa ti možno páčiť nebude, je znížiť nárok na vzdelanie muža. Totiž ani jedna žena s vysokou školou, mnohokrát aj so strednou, by iného ako VŠ-vzdelaného muža ani nechcela. Takáto žena nájde síce po stránke vzdelania, čo hľadala, ale zároveň našla muža s povýšeneckou a namyslenou povahou a s tendenciou ponižovať každého okolo seba. PRÍKLAD: Žena zametá podlahu, muž jej vytrhne metlu z ruky so slovami: "Ukáž, daj to sem, nemôžem sa na teba pozerať, aká si nemožná a neschopná, ja to urobím lepšie!" Ten muž môže mať dve vysoké školy a najkrajšie svaly v celom fitku, ale čo z toho, keď ženu ponižuje aj pred vlastnými deťmi a pred všetkými ľuďmi a jej pri ňom klesá sebavedomie na bod mrazu? Aký je toto typ človeka? Namyslený, arogantný, povýšenecký,... NEZNESITEĽNÝ!!! Od takého vziať nohy na plecia a ujsť, kade ľahšie!!! Od toho lepšie je vziať si za manžela šikovného IT-čkara, ktorý sa, pokiaľ ide o vzdelanie, ďalej ako po gymnázium nedostal, ale ak rozumie počítačom, tak si svoju rodinu uživí, lebo nezamestnanosť mu nehrozí a nad VŠ-vzdelanú ženu sa vyvyšovať nebude, pričom ani podvádzať ju nebude a ak áno, tak len s počítačom (obrazne povedané), ale nie fyzicky s inou :) Dnes je ťažká doba, ktorá nepraje vážnym vzťahom - snáď raz budeš môcť povedať, že ty si výnimka. Držím palce!
ale no klidek :D