spravam sa k ludom milo a slusne,ked niekomu nepomozem tak neublizim, som ale trosku viac senzitivna
problem je v tom,ze fakt si vsimam ako sa ludia ku mne spravaju a mozem povedat,ze vacsina zien ma nema rado, pricom som fakt mila baba, ohovaraju ma a zavidia mi, nedopraju proste nic dobre
a co sa tyka chlapov tak ma stastie na uplnych suknickarov, normalny chalan ma nema odvahu ani oslovit ,ak sa mu pacim, už som z toho normalne zufala prečo su ludia ku mne taki hnusni
pekne a inteligetne zeny to maju v zivote velmi tazke
qwertzuiop toto ma celkom baví táto konverzácia :-D
IT je veľmi ale veľmi široký pojem, moji spolužiaci neboli žiadny trojkári na gympli ;) boli to fakt múdre hlavy a stále sú, mali poväčšinou jednotky... A čo mám skúsenosť, tak firmy neradi zamestnávajú ľudí z IT bez výšky, ono je celkom rozdiel či budeš opisovať (programovať) do PC niečo čo niekto vymyslel, alebo budeš vymýšlať ty. Hej existujú firmy, ktoré zamestnávajú možno bez VŠ ale veľa tých firiem sa snaží proste iba niečo zliepať dokopy :-D Krásne to je vidieť na SW a web stránky pre štát, ktoré stoja milióny, pritom hociaký amatér bez VŠ by to urobil lepšie.... Tým nehovorím že IT pracovníci bez VŠ sú niečo menej, nie to vôbec, titul neni dôležitý, ide o zapálenie pre vec, ale to platí všade nielen pri IT, ale chápem že niekto kto vyštuduje Sociálnu prácu ťažko zapálenie nájde (samozrejme sa nájdu taký, ktorých to baví)... Ono väčšina ľudí ide na VŠ zabiť čas, pretože pracovať sa im ešte nechce a škola na strednej im už skončila... Treba sa uvedomiť či idem študovať leob ma to baví alebo pre niečo iné.
Ešte k tomu IT zďaleka nemusia byť taký verný ako si predstavuješ, mám 2 dobrých kamarátov, jeden je alkač, ktorý keď nemusí nič robiť do školy, tak sa opíja do nemoty, druhý zase má frajekru ale úplne v pohode sa každý deň vyspí s inou a na výkend príde k frajerke ako nič... Neviem no nepríde mi to úplne v poriadku ani jendo ani druhé správanie, ale asi som len staromódny...
Len zena vie, coho je ina zena schopna)
Filip. Mne hovot nieco u atakoch inych zien)) ja som zena. A mam s tym realne skusenosti. Ja vela znesiem, ale uz ked sa prekroci moja miera unosnosti, vtedy koncia vsetky srandy) viem ako utocia muzi a ako zeny. Ak by som si musela vybrat nepriatela supera, bol by to muz. Zeny su ovela krutejsie zakernejsie, dokazu ako take krysy aj roky vyckavat na odplatu, svoju prilezitost na pomstu. Nestitia sa nicoho. Muzi su priamejsi vecnejsi konkretnejsi (pisem o vacsine. Odchylky existuju u kazdeho druhu). Je problem? Vybavia hned a zaraz. Jasne strucne vecne. Mozno si daju po papuli ai ale vybavia si to a idu dalej.
Zeny nie. Tie ti aj jednu vec vracaju zakerne opakovane niekolkokrat. Vedia zatat do ziveho (su lepsie v "psychologii" citani supera a ludi vseobecne a skor utocia na achylovky, a tie ma kazdy clovek). Su vychcane. Nicia neraz obklukou (cez priatelov partnerov kolegov rodinu ai). Rozsievaju pavuciny, su ako take chobotnice)
Nechci mat za nepriatelku zenu)) a netocim teraz o dakych primitivnych stvoreniach s obmedzenym IQ moznostiami schopnostiami intelektom ai. Pisem o inom druhu teraz. A tam neraz koncia vsetky srandy
Nikto niesme dokonaly, ani ty, ani ti co ti tazia,..
Negativnych ludi sa da pomerne rychlo a lahko rozoznat, tak tym sa snaz vyhnut, ..
Ludia ma vyuzivaju - ako uz bolo pisane, nenechaj sa,, ano su ludia, kt. si rychlo na nieco "dobre" zvyknu a zacnu pozadovat viac a viac.. Cize naucit sa povedat Nie .
Neznesiem vela kritiky - nikto nema rad kritiku, ale kazdy jej vie rozdat viac ako by sa patrilo. Ak je to konstrukcna kritika a opravnena tak ok, tu sa oplati zamysliet, no ak je to taka len aby rec nestala a kritizuje sa uplne vsetko a vsetci od takych reci na mile daleko..
Neber vsetko co ti ludia povedia, ze to je "opravnene", nepoznaju ta, casto ludia nepoznaju ani sami seba..
Hovoris, ze si inteligentna tak to aj pouzivaj v praxi,,
Pre tvoj zivot je najpodstatnejsi clovek ty sama, potom rodina a tvoja buduca druha polovicka .. takze never kadekomu ked nieco zle o tebe hovori, nestavaj ludi na pedestal,,
Urob si sebaanalyzu, uprimne sa zamysli na com treba popracovat, kde su nedostatky a kde prekvitas..
problem je v tom,ze fakt si vsimam ako sa ludia ku mne spravaju a mozem povedat,ze vacsina zien ma nema rado - vztahovacnost a domyslacky su velmi zle veci, treba si odsledovat, ci nahodov to iba neprehanas..
a co sa tyka chlapov tak ma stastie na uplnych suknickarov, normalny chalan ma nema odvahu ani oslovit ,ak sa mu pacim - tak sam som chlap a som z nas znechuteny, osobne nemam kamosa sa da povedat,, drviva vacsina, aspon tych co som poznal si fakt dobru zenu ani nezasluzia,, ale zas zeny tiez niesu vsetky svatice..
Ahoj Adria
ja by som povedal, ze aj zeny su pri utoku priame ako muzi.
Muz je bytost, ktora prebyva vo fyzickom svete, ked utoci tak utoci fyzicky, ked miluje, tak miluje fyzicky.
Zena je ale bytost, ktora prebyva vo sfere medziludskych vztahov. Ked miluje, tak milujem vztahom, ked utoci tak utoci na vztahy. Ohovaranie a intrigy nie su nic ine, ako priamy utok na medziludske vztahy, ktore ma ta obet.
Takze podla mna muzi a zeny su na tom tak isto, akurat kazdy ma svoj obor....
Adr1a - ani ja by som nepozerala, keby som nejakého chcela. Ale ver, že veľká väčšina žien pozerá práve na ten titul. Odvrhnutí chlapi bez VŠ, hoci aj šikovní a celkom pekní, by ti vedeli rozprávať. Pokiaľ ide o zakladateľku témy, ja si myslím, že na lásku si asi bude musieť pár rokov počkať, že láska si ju nájde po skončení školy, keď sa už medzi mužmi jej veku primeranými nájde takých, ktorí budú už mať rozum na vážne veci (skoncovali so sexovačkami a žúrmi), viac ako teraz. Tí muži musia najskôr dozrieť, aby boli vôbec schopní vážneho vzťahu.
Na dedinské ohováračky a závistlivé pohľady by mohlo zabrať odsťahovanie sa do iného mesta a otvorenie si zubnej ambulancie tam. Byť na jej mieste, neotvárala by som si ambulanciu na dedine, z ktorej pochádzam, ale pratala by som sa dobre ďaleko odtiaľ.
qwertzuiop. Ja som u muza nikdy nepozerala ci ma titul pred menom za menom) u muza ma ist o ine
Azzaz - vytrhnuté z kontextu a veľmi, ale veľmi nesprávne pochopené, absolútna neschopnosť pochopiť pointu!!!
Poznám kopu ľudí, čo boli na gympli trojkári, hoci s nadpriemerným IQ, ale boli leniví učiť sa napríklad dejepis, preto mali trojky, no bavili ich počítače, urobili si nejaké kurzy a dnes slušne zarábajú v IT-čkarskych firmách a samozrejme, že ak je to potrebné, zamestnávatelia ich posielajú na ďalšie kurzy ohľadom inovácií, a tak ďalej. A oni sa takto ďalej vzdelávajú, svojej práci rozumejú a kráčajú s dobou. A rýchlo a ľahko sa učia - presne to, čo im v práci treba. Sú to totiž väčšinou také tie typy ľudí, ktoré už kdesi na gymnáziu vedeli, že história Rímskej ríše im do života na nič nebude, preto ten dejepis odflákli na trojky a dnes sa na kurzoch, na ktoré sú zo strany zamestnávateľov poslaní, učia presne to praktické, čo im do života na niečo bude a to sa vedia naučiť perfektne - tam už sršia snahou a ochotou, to ich baví. Keby boli hlúpi, nenaučili by sa to.
Pointou toho, čo som písala, nebolo ponižovanie IT-čkarov, aby sme si rozumeli.
Pointou toho, čo som písala, bolo nechápavé krútenie hlavou nad hlúpymi ženami, ktoré si radšej vezmú roky nezamestnaného muža s vyštudovanou sociálnou prácou a s titulom Mgr (ktorý nenachádza uplatnenie) - iba preto, lebo on má VŠ, ako by si mali vziať šikovného IT-čkara, schopného uživiť rodinu, ktorý v živote nebol nezamestnaný a samozrejme vzdeláva sa, chodí na kruzy, atď. - iba preto, lebo nemá pred menom Mgr. alebo Ing. Toto som myslela. Čiže toho šikovnejšieho a múdrejšieho, viac do sveta súceho a do praktického života vhodnejšieho odpíšu už na prvom rande a ani šancu mu nedajú, lebo nemá pred menom titul.
A nemá každý muž pracujúci niekde v IT-čkarskej firme VŠ iba preto, lebo ty ju máš. Väčšina ľudí pracujúcich v IT-čkarskych firmách VŠ nemá. Môj strýko, toho času 50-ročný chlap, má len učňovku, tiež pracuje v IT-čkarskej firme a chodí pravidelne na školenia. Proste ho to baví a už si ani nevie predstaviť, že by robil niečo iné. Tam stačí rozumieť počítačom, ale tak, aby zamestnanec ovládal presne tie veci, ktoré od neho zamestnávateľ vyžaduje a má to vyhraté. U nich keď sa vyžaduje niečo nové, okamžite posielajú zamestnancov na školenie a oni sa učia nové veci, ale nevyžaduje sa od nich inžiniersky titul z vysokej školy. Ten je iba podmienkou vstupu do manželstva (pre väčšinu žien), nie do IT-čkarskej firmy. No strýko je roky ženatý, takže jemu už ten titul ani netreba :) Ale nech by tak bol toho času o 30 rokov mladší a slobodný, nepozrela by sa po ňom žiadna, lebo každá by chcela len VŠ-vzdelaného chlapa.
Aliana.
1. Nauc sa mat ludi na "haku". Proste vytvor si svoj vlastny svet vesmir, co ta bavi tesi a naplna. Ludska sprostost malost a zavist totiz nema konca))
Nauc sa kaslat na ludi, nato co si kto o tebe mysli. Uvidis, ze sa ti bude ovela lepsie zit a dychat. A hlavne budes stastnejsia a spokojnejsia. Ver, najviac sa do druhych staraju ti, co doma a pred vlastnym prahom maju najvacsi bordel a problemy. Preto sa nauc ludi selektovat. Co je "odpad" odstran ignoruj nevsimaj si. A zas si vaz ludi, kt.su k tebe dobri mili vrucni srdecni cestni ai. Proste neplytvaj energiou dobrotou milotou laskou srdecnostou stedrostou ai "na kazdeho", na tych, ktori su ta nie hodni, nevazia si ta. A tych maj kludne na haku) Ty z nich nezijes a preto ich ani nepotrebujes. Tak si ich ani nevsimaj))
Takze ziadne take ako pises: "spravam sa k ludom milo a slusne, ked niekomu nepomozem tak neublizim ai".
Dost Aliana, stacilo. Odtial-potial. Ake pozicaj take vrat.
To neznamena ze mas byt na ludi svina a zla. Nie. Ale nech pre teba existuju len ti, co su ta hodni, co su tiez dobrymi cestnymi ai ludmi a ostatni ta mozu bozat vies asi kam)
2. Nevsimaj si ako sa ludia k tebe spravaju. Inych nezmenis. Len seba mozes a mas tu moc. No nauc sa branit seba a co je tvoje! Stoj si za svojim. A riad sa 1.bodom co som ti napisala.
A zeny neries. Pre mna su zeny aspon vacsina zakerne vychcane intriganske zvieratka. Zavidia si, ohovaraju sa, zvyknu intrigovat, muzi su zvacsa priamy a na ferovku. Zeny skor potahuju nitkami v uzadi a kuju pikle za chrbtom, zakerne ti vrazia noz do chrbta. Poznam par skvelych uzasnych ferovych zien s velkym Z. Ver, ze aj take su. Je ich dost. No v porovnani s tymi "inymi" su zial v mensine. Ale take je v podstate cele ludstvo ci ide o muzov ci o zeny. Toho dobreho lepsieho je vzdy akosi menej. Tak ak daku takuto zenu najdes, ci mas, vaz si ju, chran si vase priatelstvo a zveladuj ho, staraj sa on. Ja mam tiez take priatelstva a vztahy, co vydrzali cele roky rokuce. No tiez som musela selektovat ludi.
Nauc sa, ze iba maloktora zena znesie pri sebe krajsiu. Hlavne krajsiu - lebo to je hned prve co udrie kazdemu do oci. A ktora chce byt ta "druha", ci prehliadana ai?) Ze si mudrejsia im az tak newa)) ak nejde pravda o konkurencny boj, karieru, fleky ai.
3. K tym muzom. Nuz, tu uz musis prehodnotit ty sama, v akych kruhoch oblastiach sa pohybujes vyskytujes a kde robis sama chybu. Vyluc pochybne zariadenia podniky, plytke zabavky ai. Silni mocni uspesni psych.vyrovnani muzi sa krasnych mudrych zien neboja. Iba zakomplexovani ai jedinci ci taki muzi, ktori zbieraju zeny ako skalpy.
No zas suknickari kurevnici sa daju dost lahko identifikovat. No to tiez vyzaduje istu prax skusenosti trpezlivost, vediet citat v ludoch, mat dobre citaky 6zmysel rozum ai.
4. Bud silna osobnost. Silna zena. Makaj na sebe po vsetkych strankach. Chod za svojimi snami a tuzbami. Klad si vzdy ciele a nestagnuj. Nikdy neuhni a bojuj o svoje stastie nech je to v tvojom ponimani cokolvek. Ver si. A potom ti ludsky odpad aj tak pojde z cesty sam od seba. Uhnu rozprchnu sa ako take krysy. A to co ostane, to je ta dobra uroda. Nauc sa oddelovat zrno od pliev. Vela stastia. A nefnukaj nestazuj sa. Svet nema slzy rad)
Problém nebude v tvojej kráse ani inteligencii ale v niečom inom a mala by si sa zamyslieť nad sebou čím to bude, možno na to dojdeš. Moja sesternica je veľmi pekná baba, v puberte ju oslovili z modelingovej agentúry nech ide robiť modelku, ona ale odmietla. Je inteligentná, priateľská a milá a nikdy nemala problém ani s babami, ani s chalanmi. Vždy mala kopu kamošiek a ani chalani sa jej nevyhýbali a už v mladom veku našla toho pravého, s ktorým je dodnes. Ale je tak prirodzene pekná, nikdy sa vyzývavo neobliekala, výrazne nemaľovala a vlastne väčšinou sa nemaľuje vôbec. Napriek tomu je krásna.