Novodobé pohlavné nákazy

Príspevok v téme: Novodobé pohlavné nákazy
Pohľad

Túto tému zakladám pre všetkých ktorí sú na tom podobne ako ja: pred štyrmi rokmi som od svojho prvého partnera v živote dostala darček v podobe genitálneho herpesu. Následne sa mi zrútil svet. Mám za sebou liečbu u gynekológa, imunológa, dvoch bylinkárov v Čechách, jedného liečiteľa na Slovensku. Bola som aj u súkromnej gynekologičky, ale nepomohlo mi nič. Na zahraničných stránkach čítam veľa o tom, že nielen herpesy, ale aj HPV a všelijaké ureaplazmy atď, že to je nový trend dnešného sveta a že takýmito nákazami trpí obrovské množstvo ľudí. Nechápem kde sa to zobralo a či sa s tým dá vôbec niečo robiť.
Ak máte niekto dobrú skúsenosť a vyliečili ste sa, dajte sem tipy, stále som optimistka a nemienim sa zmieriť s tým, že je to už navždy ako mi povedala gynekologička.

ako?

tak ale ked je clovek vydaty tak hadam nemusi pouzivat kondom? no a moja sestra dostala herpes hoci spala len s vlastnym muzom. to je ako mozne?

butterka

tak uplne suhlasim s vero.nikou ja by som bez kondomu do postele neišla keby si ho chlap odmietne dat tak sa s nim rozlucim. raz v zivote som mala od byvaleho priatela genitalny herpes a na tie dni mam najhorsie zazitky na svete a dodnes si to pamatam. kazdemu hlupakovi co strieda partnerov a nedava si ochranu by som zelala taky dobry genitalny herpes a hned by sa poucil aj by pri tej bolesti zabudol ci je

vero.nika2

ja som s frajerom uz dlho ale tiez sa s nim milujem iba s kondomom.. proste je to moja podmienka nikdy nemozes bohuzial verit na 110% nikomu ani frajerovi

čaro

Ja myslím že na dedinských zábavách sa aj v minulosti našli ochotné tanečníčky ktoré vonku cez prestávku obšťastňovali cezpoľných. Aj sa to o nich vedelo a chalani išli rovno po takej, ktorá hneď "dala". To tak vždy bolo, že stará generácia odsudzuje tú mladú a presviedča, že za starých čias bolo všetko inak a lepšie. Aj mravy boli iné. Ale nie je to pravda, ženatí chlapi chodievali do bordelov a nosili domov tiež všelijaké darčeky. Chudery ich manželky, splnili si manželskú povinnosť a dostali za to "odmenu". Nikdy to skrátka nebolo inak, len dnes asi má všeobecná promiskuita zelenú. A možno príroda pre nás pripravila výstrahu v podobe nových chorôb. Alebo sa o to postarali niektoré farmaceutické laboratóriá. Veď ktovie odkiaľ sa rôzne nákazy berú, nemusí to byť nič prirodzené.

dermatovenerolog

Monika1243 kondóm ťa neochráni pred všetkými STD (sexually transmitted disease). A ak sa praktizuje orálny či análny styk o väčšie riziko.
presne ako sa tu píše dole podomnou dôležitá je vernosť a nie promiskuita. Dnes je v televízií propagovaná promiskuita či už v seriáloch, filmoch alebo videoklipoch a tiež v časopisoch a tiež tomu napomáha internet. Muži využívajú sexuálne služby prostitútok alebo vyhľadávajú známosti na jednú noc cez víkendové nájazdy diskoték a barov. O dievčatách a ženách nehovoriac. Tie sa už dnes často rovnajú mužskému promiskuitnému správaniu. Najmä rozvedené ženy a mladé dievčatá (vysokoškoláčky a stredoškoláčky).
promiskuitná dnešná mládež je ovplyvňovaná médiami a internetom kde je propagované mať čo najviac sexual. partnerov lebo je to akože moderné. Len sa stačí pozrieť na stupídne články ženských časopisov alebo webové stránky pre ženy. Len samý sex a potom nám vyrastajú radodajné kur*ičky a neverní kur*vníci. Ak je niekto panicom či pannou v 25 alebo aj v 20 tak je podľa sveta čudák. V minulosti bolo zaužívané že partnera ktorého človek zpoznal si vzal aj za manžela či manželku a bol to partner na celý život najmä na slov. vidieku to tak bolo. A dnes? Na vidieku nám často vyrastajú úplne opačne sa správajúce dievčatá trkajúce na zábavach.

čaro

Keby sa dalo spoľahnúť na vernosť, tak by bolo menej chorých. Ale realita je iná. Promiskuita má vo svete zelenú. Ja mám taký dojem, že podaktorí muži by ani verní byť nedokázali.

tasty

odbornejšie napísané:

Jedinou spoľahlivou ochranou proti ochoreniu HPV a genitálnym bradaviciam (kondylómy, condylomata acuminata ) je sexuálna abstinencia, pretože ani kondóm nie je celkom spoľahlivý spôsob, a to predovšetkým preto, že vírus genitálnych bradavíc (kondylómy, condylomata acuminata) sa vyskytuje aj v oblastiach, ktoré pri sexuálnom styku nie sú kondómom chránené.

monika1243

Je to tym ze ludia sa stale nechrania.kaslu na kondomy a potom sa cuduju ze nachytaju kadeco. Ten kto sa nechrani riskuje vlastne zdravie