velmi dlho uz hladam vhodnu kozmetiku pre svoju zrelu plet. mam po styridsiatke, chcem si dopriat nieco dobre, prosim bez parabenov a hlinika. viete mi poradit? dakujem!
Krem na vrasky - bez chemie
Od Elysson pouzivam ocny krem, je najlepsi na svete a cisto prirodny, uplne neskutocne hydratuje, to ano. Je ale drahy, takze si ho tak raz za rok kupim. Potom mam ocny zo sashe kofeinovy, je tiez vyborny, ked sa zobudim s opuchnutymi ocami tak ich uzasne zrevitalizuje, je ovela lacnejsi ako od Elysson, ale ten je teda ozaj ako mercedes, nic mi tak dobre na pokozku este nerobilo ako tieto produkty.
Ale celkovo si myslim, ze ak uz vrasky vznikli, tak ich neodstrania prirodne produkty, len take, ktore su vysledkom dehydratacie, tie sa pri poriadnom hydratovani stratia. Oleje som skusala, sipkovy, jojobovy, mne ale ciste oleje vysusovali plet, aj ked som si ju navlhcila.
Zuzi, porad prosim nejake odkazy, kde co objednavas, som v tvojom veku, kedysi si odporucala tusim ty kozmetiku Elysson, pouzivam ju uz vyse roka, je perfektna, ale dost cenovo narocna, volila by som radsej lacnejsie alternativy, ak mas nejake skusenosti. dakujem
To nie je pravda, ze priroda nepomaha vraskam. Sama pouzivam od urcitej doby len za studena lisovane oleje, striedam uhorkovy so sipkovym, ako podklad serum z levandule alebo calendule. Raz za tyzden si dam na plet masku - kyslu smotanu zmiesanu s medom a plet je viditelne krajsia, hydratovana a minimum vrasok ako ked som pouzivala kremy s obsahom chemie. Mam uz po 40-ke a ked vidim niektore dievcata okolo 30 rokov aku maju suchu a vraskavu plet, lebo pre ne nic ine ako hydratacne kremy neexistuje, tak som rada, ze som sa dala prave na prirodne produkty.
Ziaden prirodny krem nezabera proti vraskam, len ako prevencia, proti dehydratacii. Ak uz su ale vytvorene, jedine co naozaj funguje, je krem s retinolom. Ani ta kys. hyaluronova v kremoch nezaberie, ma prilis velke molekuly aby presla do podkozia, kde by mala efekt. Preto sa dava injekcne, v kremoch nepomoze. Ale retinolovy krem naozaj funguje, koza sa zosupe a vytvori sa pekna hladka. Taky echt retinol je ale na lekarsky predpis u koznej, alebo potom z iherbu objednat, odtial mam aj ja krem, ma dobru a zaroven nie vysoku koncetraciu retinolu, lebo zas nechcem vysoke davky a davam si ho tak raz - dvakrat za tyzden, aj to nie pravidelne, to budem az okolo 40.
Retinol je derivat vitaminu A, je chemicky vytvoreny, ale inak v tom kreme napr. co mam ja, nie su ziadne parabeny a ine hluposti, tak jedna chemka nevadi podla mna. Pozrite si aj na youtube videa o retinole, je to zaujimave.
Treba začať choiť 1x mesačne na kozmetiku, dobrá kozmetička vám poradí aký typ krému používať....Neznamená to ale kupovať krém od nej, lebo väčšina vám poradí kozmetiku ktorú predáva....Mala som rovnaký problém, kupovala som si krémy rôznych značiek na vrásky, ale nepomáhalo to.....Až u kozmetičky som sa dozvedela, že pleť mám dehydrovanú a preto sú tie vrásky také viditeľné...Poradila mi používať každý večer miesto krému hydratačnú masku z kozieho mlieka a na deň krémy s kyselinou hyauronovou ale že na konkrétne ja potrebujem hlavne dehydratovať pleť a masáže tváre....Z netu som si kúpila hydratačnú masku z rady Le Chaton(cenovo nenáročná, kúpite od 11-15Eur), tá je naozaj výborná a na deň , krém z tej rady som mala len vzorku ale používam iný....ale hlavne pomohlo, vrásky už nie sú také viditeľné a o to ide....a ačala som raz mesačne chodiť na masáž tváre...
Tabletky proti vráskam - track.impreskin.pl
nemáte pocit že je to už pozde, ak ste sa doteraz o plet nestarali.....?
bez chemie sotva nájdete... jedine kokosový olej...
ja mám pred 30 a vrasky kolo oči mi zmiernil neviem ktorý lebo ich striedam kokosovy a ricinovy.... a ricinovy si zvyknem zamiešať s kremom ktory bezne použivam ale len na večer....
ahojte :) moja mamina v maji mala 42 rokov a kupila som jej prirodne kremy a serum na tvar proti vraskam zo stranky -odkaz odstránený-
1. Poison krém na očné vrásky so syn@ke
2. Gold elixír pleťové sérum s bio rakytníkovým olejom
3. Diva pleťové sérum s kyselinou hyaluronovou
4. Aphrodite krém na tvár s aloe vera
tieto kremy a sera su trosku drahsie ale oplatilo sa uz len kvoli tomu ze som spravila mojej maminke neskutocnu radost ,mamina s nimi bola maximalne spokojna a pouzivaju tieto produkty aj jej kamosky ktore produkty tiez chvalia, ucinky a zmeny su viditelne mojej mame plet opeknela a omladla vdaka tymto produktom, nemala az take strasne vrasky len okolo oci a na cele ale citila sa nepohodlne tak som sa rozhodla jej kupit taketo kremy a sera na narodky a teraz ziari a je stastna ze jej konecne nieco pomohlo :) tak som sa tesila ze som jej dobre kupila a dufam ze aj vam pomozu a vyhoveju tieto produkty
Ahoj :-) Ak prírodnú kozmetiku tak za mňa môžem odporučiť ajurvédsku kozmetiku - či už krémy alebo šampóny, oleje, po veľa rokoch som našla konečne niečo čo nema parabény ani živočišne latky... - -odkaz odstránený- :-)
Prírodnej kozmetiky je naozaj veľmi veľa musíš skúšať, čo ti najviac vyhovuje. Já si nakupujem na krasnadoma.sk . Majú tu veľký výber produktov a sú tam aj rôzne cenové relácie. Takže široký záber.