Ahojte mám problémy so stálou únavou a trávením, kamarátky mi poradili začať sa orientovať na ovocie a zeleninu a vraj by mi s tým mohli pomôcť smoothies, máte niekto reálne výsledky?
Pomohli niekomu smoothies?
Jasom , co je to G21
dik
Milujem smoothie a kazdy den si ho robim rano predtym ako idem do prace. Citim sa po nom plna energie a lepsie mi travi :). Moje oblubene je baban+baby spenat+kokosove mlieko
Kravský syr do mna by nikto nedostal. Je to to najnezdravsie jedlo ake existuje. Ale nikomu neberiem jeho volbu ho jest. Kazdy sme niekde a ked na to niekto nie je pripraveny, tak nech si ho uziva. Raw kozie syry som jedla aj ako vitarianka, museli byt ale raw a bio. A samozrejme nie vela. Este stale sem tam do kozieho syru zobnem ked ho pripravujem doma. Musela som ho ale obmedzit fakt na minimum lebo som prisla na suvislost medzi jeho konzumaciou a bolestami pocas menstruacie a dokonca aj pred nou. Takisto moja menstruacia bola ovela silnejsia - viac ako 6 dni,bez konzumacie syrov je slabsia, jemnejsia a bez bolesti.
G21 ma vela ludi, vo FB raw skupinach ich je fakt dost a aj tie ostatne co som menovala. Tie su odskusane.
vlastne stranky budem mat ale neviem kedy. Pracujem na nich a chcem vydat aj ebook s receptami mojich genialnych chlebikov a inych dobrot.
A odkial som cerpala? Z knih v knihkupectvach.(12 krokov k surovej strave od Boutenko, knihy od Helmut Wandmaker, internetove fora)..a potom prislo obdobie, ked som si uvedomilaze moje telo vie najlepsie co je pre mna dobre a uz pocuvam len samu seba.
chcela som prilozit fotografie mojich jedal ale su prilis velke....
ano, ked som to mala na mieste vecer tak za seba odporucam
Prepáč, veľmi sa aj ja ospravdlňujem neviem prečo mi to prišlo akoby si písala v mužskom rode :) Smiem sa opýtať odkiaľ si to študovala? Poprípade máš nejaké stránky s receptami alebo si len dávaš podľa chute poprípade len sama experimentuješ? Určite skúsim už sa dokonca celkom na ten špenát teším lebo viem že je to vitamínová bomba len keby sám o sebe lepšie chutil a na tie listy asi budem musieť počkať. Ja som bola u nich v predajni a ukázali mi pár modelov, ktoré sa im dobre predávajú, ale aj tak by som to radšej počula od niekoho iného. Ešte pozriem aj ostatné, ďakujem za typy :) Wow, ten Tvoj jedálniček mi teraz príde ako nonsesns pre mňa, ja by som bez syrov asi nemohla existovať :D Ja som mala kamaráta, ktorý bol vegetariánom, ale musel časom prestať lebo sa mu to prejavovalo na zdraví, nebol to pre tvoj organizmus šok keď si začala s raw stravou?
Presla som roznymi typmi stravovania, je to roznorode,obdobia sa mi menia. Momentalne som uz par mesiacov na 1 jedle denne.
cize rano nic
obed - ten mavam medzi 12 a 15 - ako kedy - to mam stavu z ananasu, kel kuceravy alebo toskansky, čerstvá kurkuma, trochu brokolice, 1 - 2 mrkvy a kusok zazvoru.
Alebo si dam smoothie na obed - banan,lici,visne, brusnice, psenicna trava a zaliate pomarancovou stavou.
Niekedy si dam oboje vize aj smoothie a po 2 - 3 hodinach stava.
Vecer jedavam raw vegan chleba s nejakou zeleninou, robim si v susicke skvele chleby, k tomu raw veganske syry z kesu alebo makadamovych orechov, niekedy mam uhorkove spagety s kesu omackou, a ako dezert si davam bananovo visnove palacinky raw vegan, sem tam plnene makom s visnami, niekedy same. Alrbo spravim nejake raw kolace, proste vecere sa mi menia. Ale na tej ananasovej stave slapem uz dobre dlho :)
JASOM neviem preco, ale aj ja som si myslela, ze si muz :D fiha od 2009. A co take jedavas cez den? Tvoj bezny jedalnicek.
Ja mam mixer G21 uz rok a som spokojna, zatial rozmixoval vsetko a do hladka. Ale skoda, ze zaruka je iba 2 roky (vitamix ma 7 tusim).
Klarstein je mozno dobry neviem.
Ale hladaj hlavne vysokootackovy. Obycajny mixer ti na zelene smoothie nepostaci. Teda ja tie smoothie s kuskami supiek a nerozmixovanym zelenym nevypijem. G21, Optimum od Froothie, Omniblender su lacne verzie. Klarstein je tusim tiez vysokootackovy ale nie som si ista.
medzi tie lepsie sa kladu Bianco puro, Revoblend, a rolls royce medzi mixermi je Vitamix (moj milacik) :)
Na raw strave som od 2009. Som žena :)
Daju sa jest listy kadecoho. Len si to treba nastudovat trochu.
Zacni tak, ze si das najskor male množstvo zeleného napr par listkov spenatu a banany 2 - 3 a stavu z pomarancov. Tie listy ani nebudes citit. Budes prekvapena aku to ma skvelu chut. Potom postupne zvysuj mnozstvo zeleneho az kym ti to bude vyhovovat. Uvidis ze zelene smoothie mozu byt top. Moj syn ich ma radsej ako cisto ovocne. Z jahid a malin a dubu sa jedia mladucke listky na jar.
Fíha listy jahody? To si ma teraz ešte viac prekvapil :) A špenát neviem či niekedy dám do úst, no s tou pomarančovou šťavou určite odskúšam, bolo by to skvelé keby to bolo zelené a ešte aj pre mňa chutné, možno časom si po rokoch dám aj brokolicu a snáď aj ten špenát :D A s tým mixérom by som sa chcela zmestiť do tých 200 eur najlepšie, už toto je taký môj strop, mám zatiaľ vyhliadnutý Klarstein z Eurovei, nemáte ho náhodou niekto?