Ahojte mám problémy so stálou únavou a trávením, kamarátky mi poradili začať sa orientovať na ovocie a zeleninu a vraj by mi s tým mohli pomôcť smoothies, máte niekto reálne výsledky?
Pomohli niekomu smoothies?
ja som si oblúbila túto kombináciu, smoothie si robím každé ráno, takže tu je recept ... budete potrebovať jedno zrelé avokádo, jedno zrelé mango, ananás, za hrsť salatu, trochu vody a kúsok zázvora. Avokádo, aj jeho jadro nakrájajte na kúsky a mixujte. Mango oddeľte od jadra a nakrájajte. Tiež pomixujte. Pridajte ananás so šalátom, vodu a trochu zázvora. zdravé smoothie je na svete.
ale najviac mi chutí rozmixovaný banán + raw bio acai berry
mala som problémy s pálením záhy, tak som radikálne zmenila stravovanie, z jedálnička som vylúčila mäso, teda všetky masové výrobky, mlieko, vajcia, chlieb ... jem len ovocie, zeleninu, sacharidy, naklíčenie strukoviny, semienka chia, lanové sezamové, oriešky a som prekvapená aký benefit má takéto stravovanie. už žiadne pálenie záhy aj kilečka pomaly idú dole.
Aká som rada, že malo zmysel tu písať a to som na začiatku už strácala nádej :D
JA SOM veľmi si ma teraz inšpirovala už len tým ako o tom píšeš a je vidieť, že ťa to robí šťastnou a máš potom skvelú rodinu keď ťa v tom všetkom ešte aj podporujú a majú tie veci radi tiež, úplne úžasne sa to číta :) Inak smiem vedieť tvoje meno? (nech viem čo v kníhkupectve hľadať keď ti knižka uzrie svetlo sveta :) )
A ešte mám otázku na Smoothku, včera som bola u kamošky a mala tiež klarstein ale nejakú nižšiu radu a neviem akosi ma to ťahá k nemu stále, bude to zniesť čudne ale tie ich mixéry mi prídu sympatické (aj keď skoro každý mixér je vzhľadovo rovnaký) smiem vedieť aký presne máš keď si s ním spokojná?
MIKY14 smiem sa opýtať čoho sa tvoj zdravotný problém týkal? Mne robí hlavne starosti trávenie, bolo to tiež niečo podobné? A ďakujem za typ, omrknem ju :)
MEGGS moj prispevok do tejto debaty Smootie je super vec.Moj zdravotny problem s ktorym bojujem 10 r. vyriesilo smootie po 2 tyzdnoch.A hlavne ziadne tabletky a podobne veci.Zozente si knihu ZELENA PRE ZIVOT s lepsie spracovanou knihou som s este estretol je to ako biblia pre krestanov,Biblia su sice rozpravky ta kniha to je nieco do zivota.
Pre mna je raw tvorenie v kuchyni umenim. Milujem vymyslat nove recepty, napodobnovat varene jedla a milujem ze sa nemusim strazit a obmedzovat a zesi mozem dat raw tortu na ranajky a proste pre mna je to zivotny styl ktory ma bavi.
Smoothka,
manzel je vegetarian s tym, ze doma varime len vegansky. Mimo domu je vegetariansky.
Najlepsie je na nikoho netlacit,nevnucovat,nevysvetlovat, ale ist prikladom. Ked ludia zbadaju ze mas super stihlu postavu a mozes na ranajky jest raw kolace a kopec raw zmrzliny a nemusis sa obmedzovat, budu vidiet zesi super zdrava a mas kopec energie ked oni musia travit svoje tazke jedla, tak sa ta mozno spytaju ako to robis a ty im povies o svojej strave, budes prenich lepsim prikladom ako ked budes presviedcat...cize aj partnera nechaj tak. Ked chces zaraduj do jedalnicka raw mnamky ako kolave, torty, zmrzky, chlebiky,slane kolace, tomu nikto neodola, nepoznam cloveka co by mu to vylozene nechutilo. U nas doma, rodicia s babkou su vylozene masozravci na ntu ale ked spravim smoothie a torty a krekry a kelove cipsy, idu sa za tym potrhat. Mamka odo mna dranka raw palacinky vzdy ked ich idem pozriet. Ked som robila slany kolac na party, vsetci co ochutnali, pytali recept. Bola medzi nimi aj nejaka znama sefkucharka, meno si nepamätám, tiez chcela recept. Ja svoje recepty ale nerozdavam - nechavam ich pre blog a knihu.
Takze ked zaradis sem tam nejaku dobrotu zivej stravy do jedalnicka a tcojmu partnerovi zachuti, postupne sam bude pytat. Moj muz miluje raw hrachovu polievku a vsetko čo robim sladke. Raw slane je pomenej.
ach tento raw osial..
veeľmi dobré recepty tu hádzete :) :) včera som si už robila plán čo si kde zasadím v záhradke..... inak JA SOM manžel sa stravuje všetkým či tiež prešiel na raw stravu ako ty a syn? ja by som rada nejako nasmerovala priateľa smerom aby sa začal stravovať trošku zdravšie len je tvrdohlavý :(...... a inak Meggs ja mam teraz heraklesa od klarstein a som tiež spokojná v pradajni mi poradili presný model ktorý je vhodný aj na green smoothies nemusíš sa báť ani ten zobrať ak ešte nad ním rozmýšľaš
moj syn je vegetarian s tym ze je iba trosku raw kozich syrov, neje ani vajcia ani ziadne ine mliecne vyrobky. Kojila som ho do 4 rokov. Je super zdravy. Je celkom vela ovocia a zeleniny v surovom stave.
manzel si uz zvykol. Trvalo mu to asi tak 5- 6 rokov. :)
JASOM tak ty si super, inspirujes. Ja sa o raw zaujimam celkom dost, uz 3 roky jem iba ovocie do obeda a je to velmi fajn. Avsak teply obed sa mi zatial ziada. No dufam, ze coskoro prejdem na ovocny obed. Inak tvoj syn sa ako stravuje? Co hovori na to hovori tvoj partner?
mixér.