Ahojte mám problémy so stálou únavou a trávením, kamarátky mi poradili začať sa orientovať na ovocie a zeleninu a vraj by mi s tým mohli pomôcť smoothies, máte niekto reálne výsledky?
Pomohli niekomu smoothies?
Meggs, na nete je vela blogov, na FB vela raw skupin, tu su blogy s receptami
www.rawmania.cz
Dalej daj do googlu raw amazing paradise
na lahodnosti.cz je aj blog s
receptami
www.rawsuperfood.cz tam su tiez recepty
uplne najgenialnejsia stranka je tato:
www.nouveauraw.com odtialto mi vsetky recepty chutiaale su aj zlozite dost
Bratislavu moc nepoznám, ale už keď už idem do Eurovei tak isto aj tam niečo je, asi to celkovo bude žiadať zmenu potravín a rozšíriť si rozhľad aj po takých veciach, ďakujem krásne za recepty :) :) Ešte aj babku to chytilo? Fúha to už je čo povedať :D Hlavne to bude asi chcieť nejaké knihy s receptami alebo nejaké vysvetlivky čo načo slúži :D
Meggs,
Rutabaga je druh kvaky, alebo nieco take. To vyguglis. A psylium je skorocel indicky - ktory sa pouziva v raw receptoch na spajanie veci. Mozes pouzit miesto neho lanove semena ktore pred tym namocis na noc do vody. Zlaty lan ma jemnejsiu chut ako ten hnedý.
Dnes na internete najdete kopec obchodov, kde predavaju aj raw a vegan vyrobky, ako zelene slnko, alebo lahodnosti.cz - je genialny obchod orientovany takmer na raw a miestami aj veganske veci.
Urcite je tych obchodov aj na Svk viac.... V Bratislave je skvely vegansky obchod Zelena Spajza v Slimaku, maju tam toho fakt dost raw a ked nie, majitelia su super a zozenu...
psylium sa da pouzit aj na varenie miesto vajca... takisto aj ten lan. To su take super vychytavky vitarianov a veganov... dokonca moja babka sa s tym uci robit bezlepkove veganske pagace a minule to dala do halušiek :)
Tyjo, ten svet je fakt skvelý :) akurát dnes poobede sme si boli posedieť s kamarátkou a som jej vravela tu o našej debatke o smoothies, mixéroch, receptoch a ona pri vraví, že chce tento týždeň na skúšku raw iba jesť, a že by si strašne rada dala nejaké placky len žiadne čo by sa jej pozdávali nenašla a tak som jej poslala tvoj recept JASOM a že hneď zajtra na raňajky si ich vra urobí! :D Ja sa popravde strácam pri slovíčku rutabaga a psylium odkiaľ tie veci zháňaš? Máš nejaké špeci obchody? :)
baby dam vam skbely recept, nie na smoothie, ale na placky, raw, chutia uplne skvele,vcera som ich spravila, rano boli akurat dosusene a do poobedia ani jedna - vsetky zjedol syn. Ak nemate susicku, dajte ich susit na radiator. Dajte na papier na pecenie a polozte na radiator, ak sa da.
nastruhat na jemno mrkvu (asi tak 4 - 5 strednych)
1 kalerab alebo pol rutabagy alebo ak mate radi petrzlen ci zeler...tiez nastruhat
osolit
okorenit, kmin,cierne korenie, olivovy olej
Psylium
vsetko samozrejme raw ak sa da...
a zmiesat a nechat stat nech to psylium pospaja.
Po hodine dajme tomu na pecuci papier vytvarovat placky a dat susit
Už si začnem zapisovať tie recepty aj knihy, ďakujem za tip L.Borgia :) Naten banánový sa veľmi teším :D
Po nemecky nemám ani tucha, ale čítala som rôzne recenzie :) Vitamix je už dosť mimo toho, čo si ja môžem dovoliť a mám pocit kebyže teraz prejdem rovno na raw stravu tak by to bol pre môj organizmus veľký šok len rada by som zlepšila trávenie a nejako získala energiu, no zas kto by si nedal nejaké zdravé koláčiky :D Tipujem, že keď uvidím tvoju knihu tak mi dopne, že to budeš práve ty :)
A vďaka Smoothka nakoniec som si ešte naplánovala výlet do BA tak všetky si pozriem tam a poznám takých veľa chlapov možno by pomohlo keby mal nejakého kamaráta ktorému by to pomohlo a keby videl výsledok u neho aj teba tak už by si rozmyslel čo do seba pchá aj mne to dosť neskoro došlo až keď mi lekárka stále predpisovala len lieky tak som si povedala, že to snáď nie je možné musí to ísť inak :)
Smoothka,casto sa ludia citia ohrozeni nasou stravou,myslia si ze ich chceme navzdy odlakat od toho na co su zvyknuti, ze im chceme zobrat to dobre, tu jedinu útechu co v zivote maju - jedlo. Mnoho ludi je tak prazdnych, bez radosti zo zivota, ze im radost robi takmer vylucne prave jedlo. Nehovorim ze je to pripad tvojho priatela. Ale citia sa ohrozeni ze im zoberieme tuto ich radost.
Proste treba nechat kazdemu keho volbu. Kazdy sme strojcom vlastneho stastia.
netlačím ho moc do toho veď ani ja sama nejem úplne len zeleninu a ovocie len on má ten problém že si ani nechce priznať že by mu to mohlo pomôcť radšej si dá tie chemické tabletky :(...... Meggs neviem či je tu povolené dávať odkazy ale tak snáď ma zato nezavrú www.klarstein.sk tento mám ja a pre mňa to bola taká zlatá stredná cesta ktorú mi ešte peňaženka povoľovala :) :) a keď som už bola v predajni tak som si ho zobrala viem že kebyže rozmýšľam tak si ani za mesiac nejaký nevyberiem :D :D...... odkiaľ ženy beriete avokádo mango tie acai bobole a ďalšie exotiky? iba zo supermarketov?...... a škoda toho mena ale verím že ešte budeme o tebe počuť :) :) :)
Juj, meno sem len tak nedam. :)
Zatial.
Ano kniha od Boutenko Zelena pre zivot je velmi uzitocna. I ked ja som ju necitala, vzdy som robila smoothie intuitivne a vzdy som tu zelenu davala bud do stavy alebo do smoothie. Zelena je pre nas dolezita :)
ak ti mozem poradit pozri si recenzie na mixery na youtube ak vies cudie jazyky. Klarstein je nemecky a teda najdes jeho porovnania po nemecky.
Mna tieto recenzie uistili ze som aj druhykrat isla do vitamixu (mam ich 2). Ale tak vitamix je pre niekoho kto to mysli s raw stravou vazne a nadlho lebo je to dokonaly stroj. A taku ma aj cenu.
Kto si to chce len vyskusat tak nech investuje radsej do menej kvalitneho stroja ale hlavne nech je vysokootackovy.
Juj, meno sem len tak nedam. :)
Zatial.
Ano kniha od Boutenko Zelena pre zivot je velmi uzitocna. I ked ja som ju necitala, vzdy som robila smoothie intuitivne a vzdy som tu zelenu davala bud do stavy alebo do smoothie. Zelena je pre nas dolezita :)
ak ti mozem poradit pozri si recenzie na mixery na youtube ak vies cudie jazyky. Klarstein je nemecky a teda najdes jeho porovnania po nemecky.
Mna tieto recenzie uistili ze som aj druhykrat isla do vitamixu (mam ich 2). Ale tak vitamix je pre niekoho kto to mysli s raw stravou vazne a nadlho lebo je to dokonaly stroj. A taku ma aj cenu.
Kto si to chce len vyskusat tak nech investuje radsej do menej kvalitneho stroja ale hlavne nech je vysokootackovy.