Ahoj, mám 17 a vážim asi tak o 10-15 kíl viac ako by som mala. (Nevyzerám ako topiaca sa masť nejedávam v mekáči) Nikdy som nebola štíhla, ale za 1 školský rok som pribrala 5 kíl, cez prázdniny schudla 2 a ako prišla škola a Vianoce, som tam kde som bola. Mojím problémom je to, že jediný pohyb ktorý vykonávam je chodenie peši do/zo školy, 2x telesná, chodenie po schodoch namiesto výťahu,upratovanie a sobota s kamarátmi...Tam to končí. Nie som lenivá, len nemám čas cvičiť. Naozaj nie. Takmer každý povie, že sú to výhovorky, že aspoň pol hodinu si musím nájsť, ale popri škole a mojich záujmoch, naozaj nemám ani tú, ak si chcem aj trošku oddýchnuť.Prídem na intrák vyčerpaná, s kopou učenia, som rada, že idem spať o 23:15, ráno vstávam o 6. Som takmer stále v strese, a vtedy siaham po jedle, teda hlavne po sladkostiach, nedokážem odolať a potom priberám...Nechcem držať diéty a pokaziť si žalúdok, takže Vás prosím o nejaké tipy, ako zvládať chuť na sladké, ako môžem ešte pridať pohyb, čo napomáha chudnutiu, čo jesť, ako lepšie zvládať stres a čo vlastne robiť aby som schudla.
Ďakujem :)
Ako schudnúť pri nedostatku pohybu?
ale jest musis, cim viac jedla vynechavas tym je to horsie
Ovecka :-))))
to je dobré :-))))
Sulovska ja mam tablekty ktore zvecsuju prsia predlzuju ftaka palia tuk zvysuju IQ a predlzuju zivot... 1 balienie za 100 EUR a poprisim tych co ich neskusili nech drzia hubu...
no MartinaNZ, tak tu už píšu aj poriadne nespokojné užívateľky piperínu, tak sa už nemusíš pýtať či som ho skúšal aj ja, keď si dovolím tvrdiť, že je to šmejd,
vôbec sa nečudujem, že neschudli, majú pravu, že je to podvod,
kedže lieky na chudnutie NEEXISTUJÚ
Je dokázané, že jablká podporujú trávenie a prečisťujú telo a škorica zase zrýchľuje metabolizmus a potláča chuť do jedla. Preto spojenie týchto dvoch ingrediencií v jednom nápoji účinne pomáha pri boji s nadbytočnými kilami.
Ingrediencie
2 jablká
2 škorice
1 liter vody
Príprava a spotreba:
Dôkladne umyte jablká, nakrájajte na tenké plátky, no dostatočne tenké, aby sa mohli dostať do fľaše. Potom ich spolu so škoricou vložte do sklenenej fľaše. Napokon nalejte vodu a dajte na noc do chladničky. Na druhý deň máte ideálny nápoj.
Obsah fľaše vypite za 1 deň a na ten ďalší nalejte do zmesi novú vodu. Dávku tejto zmesi je možné použiť tri dni. Štvrtý deň dajte nové jablká a škoricu. Ideálne obdobie popíjania tohoto nápoja je maximálne 35 dní. Po uplynutí tejto doby si dajte prestávku 10 dní a potom môžete pokračovať ďalej.
Proteínové nápoje či jedlá: Koľko ich (ne)môžete?
Proteínové nápoje či jedlá: Koľko ich (ne)môžete
Bielkoviny, čiže proteíny, sú základnou stavebnou jednotkou tela. Patria do skupiny makroživín, sú zodpovedné za správne fungovanie nášho organizmu, pričom ovplyvňujú celý rad nevyhnutných životných procesov. Vplývajú na náš imunitný i hormonálny systém, podieľajú sa na tvorbe enzýmov, na výstavbe svalovej hmoty, ako i ostatných tkanív a v kombinácii s pohybom dokážu efektívne zrýchliť metabolizmus. Preto je ich dostatočný príjem bezpochyby dôležitý. Koľko je však pre vás tak akurát?
Denný ideál
Ľudské telo si samé nedokáže bielkoviny vyrobiť, preto ich musí prijímať v strave. Ono to ale s tými proteínmi nie je také jednoduché. Tak ako môže mať ich nedostatok v tele vážne zdravotné následky, podobne môže uškodiť aj ich nadmerné množstvo. Následkom nerozumného príjmu sa u vás môžu vyskytnúť problémy so stolicou, trávením, obličkami. Denný príjem bežného človeka predstavuje 0,8 gramu bielkovín na kilogram telesnej hmotnosti. To však rozhodne nestačí pre aktívneho športovca. Záleží tiež, aký druh športovej aktivity robíte. Pri vytrvalostných druhoch športu by ste mali denne prijať 1,2 až 1,4 g na kilogram telesnej hmotnosti, pri silových aktivitách sa toto číslo zvyšuje až na 1,7 - 1,8 g. Nikdy ale neprekročte hranicu 2 g na kilogram telesnej hmotnosti.
Spôsob konzumácie
Určite si nenaložte potrebné množstvo bielkovín na tanier jednorázovo. Kvôli využiteľnosti trávenia by jedna dávka nemala prekročiť 30 g. Ideálne je rozložiť si konzumáciu na tri časti denne v podobe hlavných jedál. Športovci by navyše mali dopĺňať proteíny aj vo forme nápojov a tabletiek. Nápoje je vhodnejšie konzumovať po cvičebnej aktivite a to iba jedenkrát denne, ojedinele dvakrát. Môžu byť mliečne alebo práškového charakteru s obsahom hydrolizátov, peptidov, teda už natrávených bielkovín. Popri tom si športujúci človek môže doplniť bielkoviny aj prostredníctvom tabletiek, ktoré sa užívajú počas dňa. Niekedy je vhodné proteíny telu dodávať aj počas prebiehajúceho tréningu, a to najmä vtedy, ak trvá viac ako 2 hodiny. Zvyčajne sa jedná o extrémnu záťaž, ako sú maratónske behy, triatlony, cyklistiku, dlhšie namáhavé tréningy, turnaje, zápasy a podobne.
Čo sa týka populárnych proteínových tyčiniek, tu sa treba mať viac na zreteli. Jedná sa skôr o komerčnú záležitosť, preto by mali slúžiť iba ako občasná forma proteínov. Okrem nich totiž obsahujú i veľké množstvo tukov a sacharidov. Používajte ich iba ako ojedinelú náhradu stravy, keď si nemáte čas v pokoji sadnúť k jedlu. Ak by sme to mali zhrnúť, celkovo by v strave aktívne športujúceho jedinca malo byť obsiahnutých najviac bielkovín, pretože slúžia ako základná stavebná látka pre fungovanie, energiu a rast svalov.
Čo všetko sú bielkoviny
Bielkoviny môžeme prijímať v živočíšnej alebo rastlinnej forme. Väčší podiel našej stravy by mali tvoriť tie rastlinné, 60 až 70 %. Zvyšných 30 až 40 % predstavujú bielkoviny živočíšne. Obe sú pre organizmus hodnotné, preto by ich konzumácia mala byť v dennej dávke vždy kombinovaná.
Živočíšne bielkoviny v potravinách sú pre telo hodnotnejšie z hľadiska obsahu esenciálnych aminokyselín. Nevýhodou je, že ich trávenie je pre organizmus oveľa náročnejšie, pričom vzniká veľké množstvo odpadových látok a preto ich konzumáciu treba držať v rozumnej miere. Sú obsiahnuté najmä v mäse, rybách, vajíčkach, mlieku, jogurtoch, tvarohu, syroch, srvátke.
Rastlinné bielkoviny síce zväčša neobsahujú všetky aminokyseliny, sú však pre telo ľahšie spracovateľné i výživnejšie. Je v nich množstvo minerálnych látok a vitamínov. Nájdeme ich v sóji, strukovinách, semenách, tofu, ryži, ovsených vločkách a v malom množstve i v zemiakoch a najmä ražnom pečive.
ahojte, aj ja som vyskusala piperin a neschudla som ani gram. som zufala! je to podvod!
ahojte, aj ja som vyskusala piperin a neschudla som vobec, iba som mala este vacsiu chut na sladke. je to podvod
skusila som piperin. a pribrala som po nom 2 kila!!!!!! ani to neskusaj!!! je to podvod!!!!
Ale da sa aj od sladkeho odnaucit...dat si namiesto toho nejaku zdravsiu alternativu