Ahoj, mám 17 a vážim asi tak o 10-15 kíl viac ako by som mala. (Nevyzerám ako topiaca sa masť nejedávam v mekáči) Nikdy som nebola štíhla, ale za 1 školský rok som pribrala 5 kíl, cez prázdniny schudla 2 a ako prišla škola a Vianoce, som tam kde som bola. Mojím problémom je to, že jediný pohyb ktorý vykonávam je chodenie peši do/zo školy, 2x telesná, chodenie po schodoch namiesto výťahu,upratovanie a sobota s kamarátmi...Tam to končí. Nie som lenivá, len nemám čas cvičiť. Naozaj nie. Takmer každý povie, že sú to výhovorky, že aspoň pol hodinu si musím nájsť, ale popri škole a mojich záujmoch, naozaj nemám ani tú, ak si chcem aj trošku oddýchnuť.Prídem na intrák vyčerpaná, s kopou učenia, som rada, že idem spať o 23:15, ráno vstávam o 6. Som takmer stále v strese, a vtedy siaham po jedle, teda hlavne po sladkostiach, nedokážem odolať a potom priberám...Nechcem držať diéty a pokaziť si žalúdok, takže Vás prosím o nejaké tipy, ako zvládať chuť na sladké, ako môžem ešte pridať pohyb, čo napomáha chudnutiu, čo jesť, ako lepšie zvládať stres a čo vlastne robiť aby som schudla.
Ďakujem :)
Ako schudnúť pri nedostatku pohybu?
no nepotesim ta. Pohyb je tak max. 30% z chudnutia. inak je vsetko o jedle. Takze to, ze nemas cas na pohyb je blbost, v zasade ho nemas az tak malo (samozrejme, iba v pripade ze cesta zo skoly trva aspon pol hodku). Proste musis prestat jest sladkosti. To je jediny recept. viem to z vlastnej skusenosti, po prestani jedenia sladkeho som schopna bez problemov dat dole za 3 mesiace aj 7 kil. Ale mam podobny problem ako ty, milujem sladke. Ked sa premozes, tak prvy tyzden ok, druhy zacne abstak, to sa ti bude snivat o kremesoch, ale potom si v klude. Fakt, budes chodit okolo sladkeho a nic to s tebou neurobi. ALE nesmies si povedat, ze jeden cukrik predsa neuskodi, lebo do toho znova spadne.s Je to boj :(
Sulovska aj Rusalecka tak to určite si schudla z piperínu :-))))
robíš(te) im len reklamu, NEEXISTUJÚ tabletky na chudnutie
a najmä nie nejaký podvodný piperine, však už aj na ich stránkach ho propagujú neexistujúci lekári s pokradnutými fotkami, aj recenzie sú od neexistujúcich ľudí, ktoré sú každý deň tie isté, len dátum sa mení, a Vy tam samozrejme neviete pridať svoju recenziu, peniaze Vám nevrátia aj keď to sľubujú. Štúdie, ktorým to chcú podložiť sú čistý nelogický výmysel
no jednoducho len blbec naletí v dnešnej dobe
bohužiaľ, základ je vhodná strava bez múky, cukru a pridať pohyb, bez toho to nejde
ale myslim ze bez pohybu ci stravy upravenej nepomoze ani piperine forte? ci sa mylim?
skus aj to piperine ako uz tu je odporucane u mna pomohlo, nevsimaj si ludi co neskusili a posudzuju
Najlahšia vesta k chudnutiu je jogurt s bifidokulturou, kefir a Chokolate protein, Potom ananasove zavaraniny a sušené figy. A chôdza alebo plávanie.
a skusali ste piperine forte?
7 najlepších spaľovačov tuku
Ak sa človek snaží zbaviť niekoľkých nadbytočných kilogramov, určite by mal zvoliť ako stratégiu zdravý, vyvážený a ľahko kaloricky deficitný jedálniček, doplnený množstvom pohybu. Niekedy ale ani pri najväčšej snahe centimetre v páse neubúdajú, a to je práve chvíľa, kedy je vhodné siahnuť po spaľovači tuku.
Dnes je na trhu k dispozícii nepreberné množstvo týchto preparátov a väčšina z nich je koktejlom pre laika neznámych chemických látok. Urýchľovače chudnutia síce často obsahujú prirodzené látky, ako je L - karnitín, kofeín, guarana alebo zelený čaj, ale okrem nich zaťažia organizmus dávkou nežiaducich prímesí. Aby ste chudli efektívne, a pritom zdravo, nadopujte sa spaľovačmi tuku, ktoré sú rýdzo prírodné a ešte si na nich pochutnáte.
Škorica
Omamne voňajúca kôra tropických škoricovníkov má neuveriteľnú moc štiepiť tuk a cukor, rozprúdiť krv v žilách a stimulovať zažívanie. Pre podporu chudnutia si nakúpte do zásoby hneď niekoľko vrecúšok a pridávajte ich do ovsenej kaše alebo do jogurtu.
Tieto potraviny spália tuky za vás
Zázvor
Keď pôjdete v supermarkete okolo vráskavého zázvoru, určite ho prihoďte k nákupu. Nastrúhajte ho do celozrnných domácich sušienok alebo si z neho uvarte čaj a nechajte ho rozpúšťať vaše tukové bunky. Zázvor prehreje telo, zrýchli metabolizmus a podporí činnosť tráviacej sústavy.
Chilli
Pekelne pálivé papričky obsahujú alkaloid kapsaicín, ktorý umocňuje výdaj energie. Pálivým jedlám sa preto pri zoštíhľovaní nevyhýbajte - nielen, že dobre chutia, ale tiež po nich budete dobre vyzerať.
Citrón
V lete so studenou vodou a v zime s horúcou vždy poteší. Kombinácia vitamínu C a vlákniny je pre podkožný tuk úplným strašiakom. Na citróny sa preto netvárte kyslo a uľahčite si chudnutie práve s týmto prírodným pomocníkom.
Zelený čaj
Medzi prirodzenými spaľovačmi tukov sa umiestňuje na prvých priečkach. Spomaľuje ukladanie tuku v organizme, urýchľuje spaľovanie a znižuje tiež hladinu cholesterolu. Keď do neho pridáte ešte pár kvapiek citróna, vytvoríte doslova chudnúci kokteil.
Ananás
Tropický pomocník pri chudnutí obsahuje enzým bromelain, ktorý vyháňa tuk z tela. Vláknina zase zaručí dlhodobý pocit nasýtenia. Len si dajte pozor na vysoký podiel cukru v ananáse - ten znižovaniu hmotnosti rozhodne nepomôže. ananas_spalovac_19-1-2016
Káva
Ak si dáte pred cvičením silné espresso, je to podobné, ako keby ste do seba otočili ampulku s L - karnitínom. S pitím čiernej tekutiny to nepreháňajte, ale ani sa nebojte využiť jej zoštíhľujúci a stimulačný účinok.
Od rána rýchlejšie spaľovanie tukov
Keď sa váš metabolizmus v zime spomaľuje, skúste tieto tipy ako správne naštartovať spaľovanie tukov počas chladných zimných mesiacov. Už teraz je zrejmé, že pri chladnom počasí príde čoskoro aj na vás hibernácia.
V zime jeme viac ako v lete, no stále menej sa počas jesenných a zimných mesiacov hýbeme. V novembri, iba 49,8% dospelých tvrdí, že cvičí po dobu 30-minút trikrát alebo viackrát týždenne.
Iba 54,7% ľudí konzumuje päť alebo viac porcií ovocia a zeleniny aspoň 4 dni v týždni v zime. Vzhľadom k týmto trendom, sezónny tuk nám v tele stúpa. Je preto nevyhnutné s tým niečo robiť. Ale vy môžete proti tomu bojovať, aj s týmito jednoduchými krokmi naštartujete váš metabolizmus. Prečítajte si o spôsoboch, ako rozhýbať telo a spáliť kalórie, hneď v januári.
Teplé raňajky
Začnite svoj deň s teplou miskou ovsenej kaše, preliatou ľanovými semienkami. Správne, teplé raňajky zrýchľujú metabolizmus až o 10%, ovsené vločky majú veľké spaľovacie schopnosti.
Zostaňte v posteli
Využite svoje prirodzené nutkanie zostať pod dekou, keď je zima. Príliš málo spánku môže rozhádzať metabolizmus. Asi 60% z nás nemá dostatok oddychu. Výskumníci z University of Chicago zistili, že už krátkodobý nedostatok spánku môže mať vplyv na zdravých ľudí a hladiny cukru v krvi rovnako, akoby ste boli diabetici. U jedincov, ktorým bol obmedzený spánok na 4 hodiny sa metabolizovala glukóza o 40% pomalšie, ako keď dostali svojich 8 hodín spánku.
Zabávajte sa
Niekedy je najťažšie držať sa svojej dávky cvičenia, keď je vonku zima a cítime sa v zime viac unavenejší. Pri boji so zimnou lenivosťou využite sezónne aktivity. Skúste vymeniť jeden tréning týždenne v posilňovni za zimný šport ako je korčuľovanie, výlety na snežniciach alebo na lyžiach.
Zabráňte dehydratácii
Iste, je ľahké prehliadnuť v zime, že je človek dehydrovaný, skôr ako v lete. Telo sa potí aj v zimnom svetri. Veľa času trávime vo vykúrených miestnostiach. Suchý vzduch môže zvýšiť pravdepodobnosť dehydratácie. Aj v zime by sme mali do seba dostať tých povestných 8 šálok vody denne. Byť mierne dehydrovaný môže spomaľovať metabolizmus o 2 až 3%. Podľa výskumníkov z University of Utah, rýchlosť, ktorou bunky metabolizujú tuk má čo robiť s ich veľkosťou a keď sa zmenšujú v dôsledku dehydratácie, stávajú sa menej efektívne.
Skúste raž
Švédski vedci zistili, že ľudia, ktorí konzumovali v zime ražný chlieb boli menej hladní neskôr počas dňa, než tí, ktorí jedli pšeničný chlieb. Vedci sa domnievajú, že časť sýtosti ražného chleba môže byť skôr mentálna než fyzická. Čím je tmavší chlieb, ľudia očakávajú plnšie brucho.
a čo je to to peperino forte, tabletky?pošlite nejaký link...
mne uplne stacilo piperine forte za dva mesiace som schudla 7kg uplne mi to nastartovalo metabolizmus