Ako schudnúť pri nedostatku pohybu?

Príspevok v téme: Ako schudnúť pri nedostatku pohybu?
Lulu14

Ahoj, mám 17 a vážim asi tak o 10-15 kíl viac ako by som mala. (Nevyzerám ako topiaca sa masť nejedávam v mekáči) Nikdy som nebola štíhla, ale za 1 školský rok som pribrala 5 kíl, cez prázdniny schudla 2 a ako prišla škola a Vianoce, som tam kde som bola. Mojím problémom je to, že jediný pohyb ktorý vykonávam je chodenie peši do/zo školy, 2x telesná, chodenie po schodoch namiesto výťahu,upratovanie a sobota s kamarátmi...Tam to končí. Nie som lenivá, len nemám čas cvičiť. Naozaj nie. Takmer každý povie, že sú to výhovorky, že aspoň pol hodinu si musím nájsť, ale popri škole a mojich záujmoch, naozaj nemám ani tú, ak si chcem aj trošku oddýchnuť.Prídem na intrák vyčerpaná, s kopou učenia, som rada, že idem spať o 23:15, ráno vstávam o 6. Som takmer stále v strese, a vtedy siaham po jedle, teda hlavne po sladkostiach, nedokážem odolať a potom priberám...Nechcem držať diéty a pokaziť si žalúdok, takže Vás prosím o nejaké tipy, ako zvládať chuť na sladké, ako môžem ešte pridať pohyb, čo napomáha chudnutiu, čo jesť, ako lepšie zvládať stres a čo vlastne robiť aby som schudla.
Ďakujem :)

Janka0876

Ahoj :-) Na podporu chudnutia môžem odporučiť bylinnú zmes Weight Balance, ktorá napomáha metabolizmu a tráveniu, konkrétne tak, že pomáha lepšie spracovať potravu, a teda nebudeš musieť toľko jesť a prijímať nadbytočné množstvá potravy, ktoré sa ti potom nevyužité ukladajú do tukov. Mne sa podarilo za pol rok schudnúť 15 kíl, viem, nie je to svetoborne veľa, ale som za to rada -odkaz odstránený- :-)

Gima

Ananás nás zbaví nadbytočných kíl

Diétu môžeme držať vo vlastnom záujme, aby sme chránili naše zdravie, alebo z dôvodu spoločenského nátlaku, kvôli ktorému sa chceme zbaviť niekoľkých kilogramov nežiaduceho tuku. Pre úspešnú diétu existuje jedno ovocie, ktoré nám pomôže zbaviť sa nežiaducich kíl veľmi ľahko a rýchlo. Reč je o ananáse, ovocí s farbou medu, ktoré láka k ochutnaniu už na prvý pohľad.

Ananás je preto dôležitou zložkou v odtučňovacej kúre. Pomôže nám nahradiť dokonca i obed bez toho, aby sme neskôr trpeli hladom a o polnoci vybielili chladničku.

Toto ovocie má niekoľko vlastností, ktoré z neho robia prírodný liek:

má močopudné vlastnosti a vylučuje z tela škodlivé látky, ktoré prekračujú potrebné množstvo

zmierňuje nežiaduce následky celulitídy

urýchľuje procesy hojenia popálenín a otvorených rán

má protizápalové účinky

hydratuje pokožku, preto ho môžeme použiť aj namiesto pleťovej masky

antioxidanty, ktoré obsahuje, spomaľujú procesy starnutia

posilňuje imunitný systém

stimuluje spaľovanie tukov

čistí dýchacie cesty

Jefitto

Ty potrebuješ hlavne normálne sa stravovať a fakt si nájdi čas na posilku. Hodina denne robí divy... tiež som nemal čas, ale našiel som si ho.

Gima

Zónová diéta
Zónová diétaPríklad jedálneho lístka
Zónová diéta
Ďalšia strana »
Zónová diéta
Zónová diéta

Tri zóny na tanieri znamenajú menej problémových zón na vašom tele.

Podstata

Zónová diéta je nízkokalorická diéta vyvinutá americkým doktorom B. Searsom, podľa ktorého základom procesu chudnutia je kontrola produkcie inzulínu v tele. To sa dá ľahko ovplyvniť tým, čo máme na tanieri. Sears je presvedčený, že denne je potrebných 5 porcií jedla (3 hlavné a 2 menšie) a každé jedlo by malo obsahovať veľa proteínov a málo uhľohydrátov.

Vďaka zónovej diéte môžete počas prvých dvoch týždňov schudnúť približne 2,5 kg, neskôr asi pol kilogramu týždenne.

Návod na použitie

Zónová diéta je síce zložitá na počítanie, ale má aj svoju zjednodušenú verziu, ktorú uvádzame nižšie. Každý uhľohydrát, podľa toho, či je dobrý alebo zlý, obsahuje určité množstvo bodov. Pri každom hlavnom jedle môžu mať ženy na tanieri maximálne 15, muži 20 bodov uhľohydrátov. Ak ide o desiatu alebo olovrant, uhľohydráty by nemali presiahnuť 5 bodov.

Existuje však aj jednoduchšia metóda. Držte sa pomeru 30 - 30 - 40: to, čo je na tanieri by malo byť v pomere 30 % bielkovín, 30 % tuku a 40 % uhľohydrátov.

Tanier si rozdeľte na 3 rovnomerné časti: jedna časť by mala byť pokrytá bielkovinami (veľkosti dlane). Ďalšie dve časti taniera by mali byť plné zeleniny a ovocia.

„Vhodné" uhľohydráty sú zelenina, strukoviny, šošovica, celozrnné potraviny a väčšina ovocia. Ich množstvo by malo byť dvojnásobné v porovnaní s bielkovinami.

V prípade, že máte chuť na „nevhodné", prípadne zakázané uhľohydráty (ryža, cestoviny, papája, mango, cereálie, chlieb, mrkva alebo ovocné džúsy), pokryte len tretinu taniera.

Tuky by mali mať formu olivového oleja alebo avokáda, kvôli vysokému obsahu monosaturovaných tukov. Mliečne produkty sú povolené v prípade, ak ide o nízkotučné alebo odtučnené výrobky. Ak sa rozhodnete pre vajíčka, dajte si vaječné bielka, nie celé vajcia.

Hoci je jedlo najdôležitejšou súčasťou zónovej diéty, nezabúdajte na cvičenie. Dr. Sears odporúča chôdzu alebo džoging: týždenne absolvujte 6 hodín chôdze alebo 3 hodiny džogingu.

janka7519

tiez necvicim, nebavi ma to :-), takze schudnut iba upravou stravy, vela vody, a ja som brala chilli fat burner od medicum, certifikovane z UK, spaluje tuk a u mna zabral na brusny tuk, tak 2-3kg z pupku kde mi najviac vadil :-), 2 tabletky rano po ranajkach, plus zeleny caj tak 2-3 litre denne, ak mate chut na sladke, kupte si oriechy, 3-5 druhov a zobkajte po veceroch, cukor na minimum, ak budete jest na vecer sladke, tak zabudnite :-), radsej si dajte slaninu, DETOX booster od medicum, kludne ho luhujte cely den a mozte zaliat 6-8 krat do kym zacharbi vodu, ale pozor prve zalievanie caju treba vyliat, cim zbavite caj necistot, pijeme az druhe zaliatie, mne jedna varka tak 1 velka lyzica vydrzi od piatku cely vikend a spravim min 10 zaliati...:-)
www.medicum.sk

Mata3456

Ahoj :-) Na podporu chudnutia môžem odporučiť bylinnú zmes Weight Balance, ktorá napomáha metabolizmu a tráveniu, konkrétne tak, že pomáha lepšie spracovať potravu, a teda nebudeš musieť toľko jesť a prijímať nadbytočné množstvá potravy, ktoré sa ti potom nevyužité ukladajú do tukov. Mne sa podarilo za pol rok schudnúť 15 kíl, viem, nie je to svetoborne veľa, ale som za to rada -odkaz odstránený- :-)