Statusy o úmrtí na FB

Príspevok v téme: Statusy o úmrtí na FB
Nikolett_A

Ahojte,

zaujímal by ma váš názor na vykladanie statusov o úmrtí na FB?! Mojej kamarátke zomrel otec a prvé čo urobila, bolo, že si na nástenku vyložila oznámenie a ostatný to lajkovali.
Mne to pripadá dosť čudné označiť, že sa mi ten status páči, ale ona je k smrti urazená, že som to neoznačila.
Podľa mňa to vôbec na FB nepatrí. Mám síce len 17 rokov, ale aj tak sa posledné dni zaoberám práve touto témou a vykladaním rôznych príležitostí - zasnúbenie, svadba a pod., preto by ma zaujímal aj názor ostatných.

Moireal

FilipTT, uz ani na cintorine niesu tela. :)

Ovecka, ten depresivny priatel je ale vynimka,vynimka, ktora mozno potvrdzuje pravidlo, ze ozyvanie sa druhemu je davanie najavo , ze mame onho zaujem.

milan horecky

s facebukom to prehanať ani netreba. ten velmy zdraviu poškodit muože. račej travte čas športom a inak. hey a uš vobec nie pisať take veci ako o smrť človeka znameho i neznameho. nato nahrobki su aj. Listini mame aby oboznamyli hlasom starostka na celu dedinu

Filip TT

Ja mam kamarata, ktory dostal tu chorobu, co cloveku postupne odchadzaju svaly, az sa stane nevladnym a nakoniec mu zlyha aj dychanie. Ked sa to dozvedel, nahral postupne skoro vsetky svoje a rodinne fotky na FB a doplnil tam vsetky svoje zivotne udaje. Ten profil je doteraz aktivny a niekedy sa idem este na neho pozriet.

0vecka

Moireal ano mam aj take pripady... konkretne jeden kamarat ktory ma tazke depresie a izoluje sa od okolia... obcas ma svelte chvilky to je tak raz za par rokov a potom rad socializujeinak nikomu nedviha mobil atd... akoze ak by on zomrel tak by som to chcel vediet aj ked iba z FB ako status... tiez su ludia ktory napr cez fb alebo maily vobec nekomunikuju takch poznam viac takze ak si v zahranici tak nemas sancu sa s nimi skontaktovat ale takych moc dobrych kamaratov nemam

Moireal

Inak, ja som sa tiez stretla s jednym mrtvym profilom. Ti rodicia asi chceili aby sa na ich dieta nezabudlo ale neuvedomuju si, ze ti , ktori ho mali naozaj radi, nanho nikdy nezabudnu. A to ho ani nemusia mat ako mrtvy kontakt na fb alebo chodit za nim na cintorin, kde uz tiez nieje.

Moireal

Lol, co tu splietas polroka? Sam si predtym spomenul 3 roky, tak neprekrucaj.Jasne, ze polroka je v pohode, aj rok, ale ruku na srdce, dokazes ludi, s ktorymi si tak 3 roky nebol v kontakte, nazvat priatelmi? A dokazu oni to iste? U mna taki ludia uz priatelia niesu a nieje to z pomstychtivosti, to uz mam za sebou, je to skratka tak, vztahy ochladnu, ked sa im nevenuje pozornost a to myslim naozaj kazdy vztah. Ja skor uznavam par skutocnych a kvalitnych priatelov ako 500 znamych na facebooku. Jasne, ze nie kazdy so mnou bude suhlasit, lebo este nemal potrebu prehodnotit svojich priatelov ale ako to tu tak clovek cita, fb pacha viac skody ako dobra, just saying.

hromy

Stačí napísať správu / hromadnú správu ľuďom, ktorých sa to týka - priateľom, najbližším a pod. Tiež neviem, prečo si to tak vo veľkom dávajú na nástenku, to len rolujem a presne viem, kedy František Mrkvička zomrel, pritom ho ani nepoznám. Ďalšia vec je aktívne profily mŕtvych, keď tam rodina cez človeka píše, že "Som v nebi a myslím na Vás" a ľudia to lajkujú. Toto je choré. Mŕtve profily by sa mali zmazať, funkcia nahlásenia alebo čo. To je divné, keď mi chodí návrh na priateľstvo s mŕtvolou. Takýchto profilov poznám aspoň 20.