Statusy o úmrtí na FB

Príspevok v téme: Statusy o úmrtí na FB
Nikolett_A

Ahojte,

zaujímal by ma váš názor na vykladanie statusov o úmrtí na FB?! Mojej kamarátke zomrel otec a prvé čo urobila, bolo, že si na nástenku vyložila oznámenie a ostatný to lajkovali.
Mne to pripadá dosť čudné označiť, že sa mi ten status páči, ale ona je k smrti urazená, že som to neoznačila.
Podľa mňa to vôbec na FB nepatrí. Mám síce len 17 rokov, ale aj tak sa posledné dni zaoberám práve touto témou a vykladaním rôznych príležitostí - zasnúbenie, svadba a pod., preto by ma zaujímal aj názor ostatných.

lombardo1981

Pre povznesenie nálady... v terminály (alebo príkazovom riadku) stačí zadať tento príkaz: telnet towel.blinkenlights.nl
(funguje v linuxe, windowse, BSD i Macu)

Alebo si ho rovno kuknite: www.youtube.com

Prajem príjemné sledovanie. :)

lombardo1981

Nič si z toho nerob, že sa odula. Je to jej starosť, nie tvoja. Ja tiež nelajkujem statusy, pri ktorých to nie je vhodné. Vtedy buď napíšem komentár či vytvorím kondolenciu z obrázku.
Či tam také statusy patria... záleží od "kategórie" priateľa. Pokiaľ si si s niekým blízka, tak určite áno. No s priateľmi "pro forma" ani nie. To je môj názor.

FB poskytuje v podstate viac súkromia ako toto fórum. Každý status môže mať vlastných sledovateľov... od verejného, cez priateľov priateľov, priateľov či jednotlivé osoby. Moje najosobnejšie statusy sú: práve čítam, práve sledujem či keď bliakam. Osobnejšie veci cez správy. A to len s niekym.
Verejných mám len zopár: screenshot môjho milovaného Archu, upnutý Star Wars Movie z terminálu a prekladateľský skvost (myslím v dobrom) FreeRapid Downloaderu (Čo včul??).

tojejedno

LMarika, preháňaš to. Tak potom internet nevyužívať vôbec, lebo už len to, čo si vyhľadávaš, o tebe veľa napovie... Však aj ty sem toľko píšeš o sebe a skúsenostiach a verejne. To je v poriadku?

K téme, je to čudné, ale všimla som si aj ja, že to robí veľa ľudí. Osobne by som sa tomu vyhla oblúkom.

LMarika

Najlepšie je na FB radšej vôbec nebyť. Akonáhle sa tam človek prihlási, raz a navždy stratí svoje súkromie, ale aj šancu, že sa mu bude v živote dariť a že bude šťastný. Ja môžem mať v zahraničí dobrú prácu, byť schopná splácať si svoje dlhy a popri tom aj šetriť, ale len dovtedy, kým sa o tom nedozvedia ľudia. Akonáhle sa dozvedia, všetko sa j. .... be, len samé zlé veci sa dejú, o prácu z akýchsi nepochopiteľných dôvodov prídem a v dlhoch sa topím, neviem si nájsť robotu... to boli len príklady - a najviac závisti, škodoradosti a zloprajnosti - tá najhoršia energia pravdepodobne vychádza z tých, ktorí najviac komentujú a lajkujú, lebo tí vaše príspevky zaručene videli a aj na ne mysleli. Tí ostatní ich nevideli, nemysleli na ne a s najväčšou pravdepodobnosťou ani nemôžu byť každý deň online, ale iba zriedkavo. Samozrejme, že dávať na FB kópie úmrtných listov je nanajvýš nevhodné. Toto by sa malo riešiť klasickou poštou a smútočným telegramom, telefonátom... Odhliadnuc od toho, že sa vám na FB môže hacknúť už aj stredoškolský žiak odboru informatika/hospodárska informatika, rovnako sa na vás môže zabávať celý policajný zbor, lebo polícia má prístup ku všetkým informáciám, oni vidia aj to, čo si vy súkromne píšete s naj kamoškami a čím otvorenejší tam ste, tým viac sa o vás dozvie nielen naj kamoš/kamoška, ale aj celý svet. Máte niečo v pláne? Vytrúbte to do sveta a vaše plány sa vám zaručene nesplnia! Závisť nie je len zlá vlastnosť, je to aj energia. A veľmi silná. Facebook je diabol, ktorý vám vidí hlboko do duše a zrazu vie o vás každý všetko, aj keď vy si myslíte, že o vás nevie nikto nič. Zrazu vás každý na ulici spoznáva (pozná z videnia) a vy nechápete, odkiaľ - zoznámite sa s novým človekom, ktorý vás naozaj nemá odkiaľ poznať a ten sa vám do ksichtu chichoce, pozerá sa na vás ako na nejakého šaša, bez štipky úcty a rešpektu voči vašej osobe a opýta sa, či náhodou nie ste na Facebooku. A to dokonca aj vtedy, ak ste už z Facebooku 4 roky odhlásení.

D_aniela

Mám o pár rokov viac ako ty, ale pred polrokom som prišla o otca, ktorý zomrel nečakane pri dopravnej nehode. Kým som ja ani nevedela čo mám robiť a s maminou sme sa nevedeli spamätať z toho čo sa stalo, moja sesternica vyložila na FB ešte aj fotku môjho ocina aj s tým čo sa stalo a pod..
Keď som jej povedala, že sú veci, ktoré na FB nepatria a ak aj, tak sú aj bližší, ktorý sú na to kompetentní, tak bola urazená. Popritom má 39 rokov.

Moireal

Som zvedava,kto da lajk na to, ked zomria ta "dotycna z facebooku" a ty zakladatelka, je vidiet ze aj vies uvazovat, nenechj sa strhnut touto uchylnou facebookarskou dobou a bud svoja, Uvidis, ze je aj viac ludi, co zmyslaju ako ty, len ich tak nevidno, ale oni tam niekde su. :)

Katsa

hrozne sa cita ako ma dnesna mladez pomiesane priority a prve co ich zaujima je kde je wifi a statusy na FB... moj otec mal pred mesiacom infarkt, nastastie prezil a aj tak som nebola schopna ani len zapnut pocitac, nie to este hadzat na FB.....a este ma udivuje co je to za cloveka ze si pozera kto zo zoznamu kamaratov jej to lajkov a kto nie a potom sa oduva na tych co nestlacili palec hore... aaach... mala by si jej mozno otvorit oci ze lajky nie su tak dolezite ako to aby bola pri rodine a vzajomne sa podporovali... aj tak si myslim ze asi tristvrtina co jej to lajkly za polhodinu na nu zabudla.....smutne, tato doba ju uplne na zaplakanie...