Statusy o úmrtí na FB

Príspevok v téme: Statusy o úmrtí na FB
Nikolett_A

Ahojte,

zaujímal by ma váš názor na vykladanie statusov o úmrtí na FB?! Mojej kamarátke zomrel otec a prvé čo urobila, bolo, že si na nástenku vyložila oznámenie a ostatný to lajkovali.
Mne to pripadá dosť čudné označiť, že sa mi ten status páči, ale ona je k smrti urazená, že som to neoznačila.
Podľa mňa to vôbec na FB nepatrí. Mám síce len 17 rokov, ale aj tak sa posledné dni zaoberám práve touto témou a vykladaním rôznych príležitostí - zasnúbenie, svadba a pod., preto by ma zaujímal aj názor ostatných.

0vecka

neveim preco by sa oznam o umrti nedal na FB... predsa je dolezite aby sa takato informacia dostala ku vsetkym jeho zanmym a FB je v tomto naoaj rychle a ucinne... to e niekto je zvyknuty to drbnut na kostolne dvere je sice pekne ale v dnesnej dobe uplne odveci kedze do kostola nikto nechodi a ak aj hej tak v nejakom uz ako takom meste je ich viac a proste ta sprava sa nedostane ku vsetkym. Obvolavat tie nieje technicky mozne a je dost blbe ak sa niekto o umrti kamarata dozvie o 3 roky ked sa mu nevie dovolat ... liky su v tomto dost nestastna volba to beriem ale to uz je jedno...

inak toto su take nazory ze na FB ee ze podme si svietit svieckami...

Moireal

Suhlas s prispevkom podo mnou. Ludia capu fotky psov, davaju lajky a myslia si, aky dobry skutok urobili tym svojom lajkom. No jo, dat lajk je jednoduchsie ako ist do utulku a tam sa psom povenovat.

Neda mi este nespomenut aj tie hlupucke zenske casopisy, ktore robia to iste co sa tyka chudnutia. Tie sluzia iba ak na modnu inspiraciu (a niekedy ani to nie) a nieto odtial brat rozumy. Na jednej strane tipy na chudnutie a na druhej recepty na kaloricke bomby. :)))

Ale to je dobre, ze je facebook, viacero ludi si vdaka tomu uvedomi, co v zivote rozhodne NECHCE. :)

fuckbuckova

mne sa najviac paci to farizejstvo na facebooku kazdy vie ake su vztahy medzi ludmi v realite a napriklad baby co sa neznasaju si tam lajkuju fotky jedna o druhej rozprava aka je to k*** ale komentuju si ake su krasne a davaju lajky, ludia tam pisu o povrchnosti sveta o anorexii ale nasledne si tam daju fotku ako schudli o tom ake znackove topanky a handry si kupili posmievaju sa ludom s nedokonalou postavou ako by mal byt kazdy model alebo modelka ale,,svet je hrozne povrchny a zly a neda sa to vydrzat,, ludia su sami sebe nepriatelmi nevedia si pomahat hlavne ze tam daju na nastenky 300 fotiek psov z utulku ako treba zachranovat psov.. na fb je vidiet ake maju ludia v dnesnej dobe pomylene hodnoty a ako si seru do huby ... som rada ze medzi nich nepatrim

Fero Bobula FB

U nas sa parte dava na kostolne dvere a na ine miesta v dedine. Ked miesto, kde sa stretava komunita je FB, tak asi je to pre nich vhodne umiestnit na FB.

Lajky nesluzia len na vyjadrenie Paci sa mi to, ale aj ako podpora v problemoch. Aj mne je to neprirodzene, ale ludia si to uz zauzivali takto.

To co lajknete sa tiez automaticky zobrazi vasim priatelom, takze lajk sluzi aj ako upozornenie komunity na hocico, co si zasluzi pozornost.

mam56

Jedného dňa príde blondýnka k lekárovi s obidvoma ušami popálenými. Lekár sa jej opýtal, že čo sa stalo. Ona mu odpovie: nuž, keď som žehlila, tak mi zazvonil mobil a ja si omylom priložila namiesto mobilu žehličku k uchu. Ok, to by vysvetľovalo jedno ucho, ale čo to druhé? Ále, ten somár mi zavolal znovu.
No, zopakujme si farby:
-červená – krv
-modrá – obloha
-biela – sneh
- čierna – noc
- zelená – tráva
- žltá – púpava
- hnedá???

mam56

Pán plavčík, pán plavčík, tu sa snaží zožrať žralok jedného človeka. Aha, a čo ja s tým? Oni to majú vo zvyku:-)
Chuck Norris vstrekol svoju krv do jašterice, žraloka a opice. Odvtedy sú títo traja známi ako Godzilla, Čeľuste a King Kong:-)))

mam56

Prečo sú niektoré hurikány pomenované po ženách? Preto, lebo keď prichádzajú, tak sú divoké a mokré, ale keď odchádzajú, tak zoberú vaše domy a autá.
Čo vznikne, keď spojíte názvy uragán a hurikán? ::: huragán:-)

mam56

Nepredáte mi váš čas, ktorý máte v úmysle stráviť na FB? Jáj, ja by som vedel, čo s vašim časom:-) Ja neviem ako tam zarábajú na reklame, keď do teraz si nemôžem v hlave vybaviť ani jednu jedinú reklamu, ktorú na FB FB dal:-)
Síce cielená reklama, ale neviditeľná:-)
--------------------------------------------------
Žral som čipsy a hral hry, počítal som si one two three.
Mal som pištoľ, samopaľ, všetkých som ich postrieľal.
--------------------------------------------------
Môj 18 ročný bráška má 120 kilo, ja som o dve desaťročia starší a som ešte chudší, pritom mi niekedy nadávajú, že som tučný.
www.youtube.com
You gotta be bummed that you went that way:-)

Len Miška

Tiež som sa v poslednej dobe pozastavila nad podobnými statusmi a môj názor je, že to tam vôbec nepatrí. Lajkovať by som už to už vôbec nelajkovala, predsa je to o inom. Je to len hitom posledných pár mesiacov, ale čím ďalej, tým je toho viac.
Mojím názorom je, že tam nepatria ani statusy o zásnubách a svadbe. Niekedy je to len téma na ohováranie a veľakrát tie statusy číta aj taký, komu by to na nos vôbec nepatrilo. Nikdy neviete kto to číta.
Inak MarikaL. nepochopila si správne, nekopíruje sa tam úmrtný list, treba sa naučiť čítať a rozumieť prečítanému.

mam56

Aj za socializmu dávala jedna rodina status o úmrtí ich babky, hoci nie na FB, ale na tzv. House-Window. Keď prišla poštárka s dôchodkom, tak babku neboštíčku ukázali poštárke na okno, že predsa len je ešte medzi nami a patrí im dôchodok.
To sa vtedy volalo, že tzv. After-Death-Status.