Ahojte všetci,
chcem vážne schudnúť ale neviem si pomôcť a dobre by mi padlo keby som mala nejakého spolubojovníka/čku..
Ak sa nájde niekto kto chce seriózne začať chudnúť a vzájomne sa v tom podporovať, nech sa pridá do diskusie a dohodneme sa :)
Chcem schudnúť - kto sa ku mne pridá?
presne tak podla mna je blbost ze sa da schudnut 11 ci 12kg v priebehu mesiaca a aj tak by to bolo nezdrave
Reduxin prestan uz konecne odrbavat s tym smejdom, vedla si pisal tiez ako lipoxal, teraz si uz zvysil z 11kg na 12kg za mesiac, uz pol roka vypisujes vsade to iste, len pripravok sa meni kde tu raz je to acai berry a potom thermacuts
Mäso je dôležitým zdrojom bielkovín, tak sa ho počas diéty nevzdávajte! Nemusíte jesť iba kuracinu a ryby. Stačí, keď zo stravy vypustíte údeniny a rôzne polotovary, či výrobky ako salámy, párky a paštéty.
Čítajte: Vyprážajte s vodou a zachovajte živiny! 7 zmien k zdravšiemu stravovaniu
Bravčové mäso je skvelým zdrojom bielkovín, vitamínov B, zinku a železa. Pri chudnutí sa vyhýbajte slanine, rebierkam, klobásam, jaterniciam a údenej šunke, ktoré sú vysoko kalorické. Navyše obsahujú aj veľké množstvo sodíka a dusitanov. Ak si však vyberiete chudé bravčové, urobíte to najlepšie pre svoju líniu. Obsahuje menej tuku ako hovädzie a jahňacie a má len o trochu viac tuku ako kuracina bez kože. Snažíte sa schudnúť? V surovom stave zbavte bravčovinu vždy všetkých viditeľných kúskov tuku. Mäso opekajte na mriežke alebo grilujte, čím viac tuku odtečie počas prípravy, tým lepšie.
Divina je bez tuku a antibiotík
Pri zhadzovaní hmotnosti pridajte na jedálny lístok divinu! Má nízky obsah tuku, mäso nie je kontaminované rastovými hormónmi, antibiotikami a pesticídmi. Divina je úžasný zdroj bielkovín, vitamínov skupiny B, železa, fosforu i draslíka. V divine nenájdete žiadny tuk navyše, ktorý by ste museli odstraňovať. Pripravte sa na to, že každé sústo budete žuť dlhšie. Mäso je tuhšie kvôli svalovému kolagénu. Ten pri varení rozkladu odoláva lepšie ako u chovných zvierat.
NEvegetariáni, toto je pravda o mäse! Skutočne sa bez neho nezaobídete?
Mäso musíte pripravovať a variť správnym spôsobom. Nechajte si preto poradiť od skúseného kuchára alebo poľovníka. Lepšiu chuť mäsa však získate, keď ho na niekoľko dní niekam zavesíte. Napríklad bažant bude mať krehkejšie mäso potom ako bude týždeň visieť v chladnej miestnosti, pri izbovej teplote sa čas skráti na dva dni. Aj mäso z domáceho chovu, bravčové a hovädzie sa musí najprv odležať. Je potom jemnejšie a chutnejšie.
Z hovädzieho kúpte sviečkovicu a roštenku
Obsahuje rovnaké množstvo cholesterolu ako kuracie alebo ryby. Má vysoký obsah železa, vitamínov B a esenciálnych aminokyselín. Organizmus obohatí aj o vápnik, draslík a fosfor. Má najväčší obsah bielkovín spomedzi všetkých bežných domácich zdrojov mäsa. Pri chudnutí sa snažte kupovať mäso s jemnými vláknami. Znamená to, že mäso je od mladého zvieraťa, u starších je to presne naopak. Rovnako ako pri bravčovom sa zbavte všetkých mastných častí ešte pred prípravou mäsa. Jalovice a voly majú viac tukov, sú viditeľné aj voľným okom.
Hoci hovädzí dobytok je jedlý od jazyka po chvost (okrem pľúc a vemena), vy si pri diéte zvoľte radšej sviečkovicu, roštenku, stehno alebo plece. Mäso má tehlovočervenú farbu, ale jej odtieň závisí od veku zvieraťa, plemena, pohlavia, ale i toho, v ktorej časti sa mäso nachádzalo. Ak malo zviera dostatok pohybu na čerstvom vzduchu, jedlo prevažne zelené krmivo a malo dostatok železa v strave bude mäso tmavočervené. Ak natrafíte na mäso z vykastrovaného býka alebo kravy, ktorá podstúpila intenzívny výkrm, mäso bude svetlejšie. Uvarením mäso získa šedohnedú farbu.
ahoj ja by som sa tiez chcela pridat aspom 15 kg chcem schudnut
Ahoj :-) Môžem ti odporučiť bylinnú zmes Weight Balance v kombinácii s korením Trikatu, ja ju užívam už tretí mesiac a zatiaľ sa mi podarilo schudnúť 12 kg, čo síce nie je nejako prevratne veľa, ale som aj za to rada a dúfam, že sa udržím -odkaz odstránený- :-)
aktuálne 54,5 kg cca ráno, pred pár dňami som mala ráno 53,6 kg :D, ale to som mala ubehaný deň a nič som nejedla, nestíhala som
stále bližšie k cieľu, slogan - "do leta musím dať 50 kg" taak do toho :D :D :D
Ako sa darí Vám???
peace112
potom čo som začiatkom septembra prišla domov z pôrodnice, mala som 69 kg,
aktuálne mám 55,8 - 56 kg (ráno sa vážim)
tak ako sa stravujem? bežne čo navarím mužovi,, len zo všetkého si dám len ako dávku pre dieťa, proste málo, najprv som bola hladná, ale teraz sa mi už stiahol žalúdok, takže sa nasýtim aj z detskej dávky jedla
čo sa týka raňajok, zväčša je to len ovocie, najradšej si ich pomixujem v nutribulete... jablko, hruška, banán, alebo len jablko banán, alebo len čisto jablko,, to ma úplne nasýti
niekedy však si dám aj ovsené vločky len čisto zaliate horúcou vodou, dám si do toho domáce zavárané čučoriedky a pod.
alebo ak mám chuť na pečivo, ale to si dávam veľmi zriedka, ale proste po dlhom čase to človekú chýba, zahryznúť do mäkkučkého chlebo alebo čerstvého rožka, no dám si, ale len jeden krajec alebo rožok, nie viac!
večer už nezvyknem večeriať, maximálne nejaké ovocie ale zeleninu, napr. jednu paradajku, trošku uhorky šalátovej, len tak....
stále sa mi však nedarí pravidelne cvičiť :(
peace112
potom čo som začiatkom septembra prišla domov z pôrodnice, mala som 69 kg,
aktuálne mám 55,8 - 56 kg (ráno sa vážim)
tak ako sa stravujem? bežne čo navarím mužovi,, len zo všetkého si dám len ako dávku pre dieťa, proste málo, najprv som bola hladná, ale teraz sa mi už stiahol žalúdok, takže sa nasýtim aj z detskej dávky jedla
čo sa týka raňajok, zväčša je to len ovocie, najradšej si ich pomixujem v nutribulete... jablko, hruška, banán, alebo len jablko banán, alebo len čisto jablko,, to ma úplne nasýti
niekedy však si dám aj ovsené vločky len čisto zaliate horúcou vodou, dám si do toho domáce zavárané čučoriedky a pod.
alebo ak mám chuť na pečivo, ale to si dávam veľmi zriedka, ale proste po dlhom čase to človekú chýba, zahryznúť do mäkkučkého chlebo alebo čerstvého rožka, no dám si, ale len jeden krajec alebo rožok, nie viac!
večer už nezvyknem večeriať, maximálne nejaké ovocie ale zeleninu, napr. jednu paradajku, trošku uhorky šalátovej, len tak....
stále sa mi však nedarí pravidelne cvičiť :(