Som zo silami na konci. :-( skok pod vlak nebol dobry napad. Vdaka tomu som prisiel "iba" o nohu a cast druhej nohy. Ale skusim to znova. Dufam ze to tentoraz vyjde. Nejak sa uz k tomu kopcu vysplham. Neberiem doklady nic... skoda ze potrebujem vozik..kolaje mam od domu dost daleko...tak sa s vami lucim a idem.. zakial nepride rodina domov, idem si zobrat deku aby som nezamrzol este pred tym ako dojdem ku kolajam :-(
Placem
Co uz len ako kripel mozem dosiahnut ?:-(
Tak uvazuj uz teraz nad strednou. Tento rok budes koncit zakladku a cakaju ta prijimacky na strednu. Tak zrejme nechces cucat rodicom na krku cely zivot a budes sa chciet raz osamostatnit. Preto si aspon strednu urob, prip.sa niecomu vyuc. Rozmyslaj uz teraz na aku strednu pojdes, co by ta tak bavilo. Je nieco take? Hm?
A je jedno ci ten pes je. Ale starat sa on mozes. Ak nie, tak si zaobstaraj svojho vlastneho. Ty musis upriamit svoju mysel na nieco niekoho ineho nez na seba. Starat a mat zodpovednost za nieco niekoho. Inak budes stale meditovat len sam nad sebou a o sebe a potom nonstop blbnut samovrazdami
Pes neni moj, mna uz nebavi nic.. :-( a prepacte za klamstvo :-( :-( je mi 15 takze ani niesom na strednej
Radsej ten vozik ani nekomentujem ako si k nemu prisiel
Pocuj trdlo. Predsa utulky nebyvaju niekde na gerlachovskom stite. Takze ak si v meste tak sa tam dopravou v pohode prepravis a mozes im tam pomahat. Pises ze mas psa. Aj sa mu venujes? Chodis s nim von, na prechadzky, vencis ho? Ked zmaturujes rozmyslal si co dalej? Zvaz svoje znamky, zaujmy a skus VS. Co by ta tak bavilo?
Som na voziku tak asi utulok neni dobra volba, psa mam...
Tak spoj obe do jedneho. Zaobstaraj si psika a staraj sa onho. Chodievaj s nim v ramci moznosti co najviac von, vencit ho, na prechadzky. Alebo si zaobstaraj ine zvierata ake mas rad. Ak nie pes tak macku. Ak nie tieto tak rybky ai. Staraj sa o niekoho o nieco. Zierata ta nesklamu, su verne oddane vdacne za starostlivost lasku (a mozno pri tych vychadzkach venceni vonku stretnes spoznas aj inych ludi psickarov ai). Ak nemozes mat vlastne zviera tak zacni chodit vypomahat do utulku.
Okrem zvierat prirody co este ta bavi naplna zaujima?
Prirodu a zvierata mam najradsej zo vsetkeho. To mi vzdy pomoze odreagovat sa
No pocuj ty trdlo. Zrejme mas stanovenu diagnozu a predpisane lieky.
Beries ich ako mas?
A co tvoj psychiater a psycholog?
Viem ze psychiatri su zvacsa len na ten predpis liekov a inak dovi dopo a ak si neplatis individualne terapie sedenia co asi nie (vzhladom k tvojmu veku a ze je to drahe) tak chodis aspon k psychologovi? Skus vyuzit aj skupinove terapie (podla toho kde zijes).
Zrejme chodis na strednu skolu. Ake mas zaujmy zaluby konicky? Prip.co tvoj vztah k zvieratam prirode? Co ta bavi tesi naplna? (ak nie teraz tak co bolo take nieco prv davnejsie v detstve?).
Je nieco co vie v tebe prebudit zaujem?
Tak som tu..plan mi nevysiel :-( prvy pokus som prezil, druhy mi nebol dopriaty...beriem to ako znamenie ze tu mam ostat, ale ako ? :-( uz teraz nevladzem, mam 17, viem ze som este mlady ale mna uz teraz zivot nebavi
Ak sa ti samovražda nevydarila na prvý pokus, tak potom to zober tak, že tvojím osudom je zostať žiť, aj keď bez nôh. Možno si mal dlhy a nevedel si si nájsť prácu, tak teraz budeš mať aspoň invalidný :) Aj to je niečo. A hlavne je to istota. No ak si chcel invalidný, mohol si na to ísť aj ináč. Mohol si sa zahrať na šibnutého a ísť na psychiatriu, nech by si tak zahral zo dve-tri psychózy, hneď by bola diagnóza nábeh na schizofréniu istá a invalidný tiež. A mohol si mať aj nohy. To ťa nenapadlo? Alebo ti niekto ublížil? Nech už to bol ktokoľvek, ten človek ťa nenávidí a najviac zo všetkého si želá tvoju smrť. Takú radosť mu nesmieš urobiť. Preto musíš zostať žiť. Skús sa zapísať na nejaký kurz angličtiny, naučiť sa jazyk, urobiť si štátnicu a dávať deťom doučko, prípadne ak si mal na základnej a strednej škole rád matematiku, zalistovať v starých knihách a zošitoch, naučiť sa to a dávať deťom doučko zo základoškolskej a stredoškolskej matematiky. Bohatí rodičia nemávajú zrovna najmúdrejšie deti, vo väčšine prípadov iba také priemerné, pokiaľ ide o talent, no na ich vzdelanie kladú veľký dôraz, na doučovanie ich posielajú, takže zarábať si popri invalidnom dôchodku takýmto spôsobom by nemusel byť ten najhorší nápad.