Mám 28 rokov. Nemám ukončené ani len bakalárske štúdium a to som študoval už na štyroch vysokých školách. Okrem absolventskej praxe a letných brigád v USA som ešte nikdy nepracoval. Mám silné úzkostné stavy, kvôli čomu nedokážem ani šoférovať auto. Mám 0 priateľov. Mám veľmi nízke sebavedomie. Mám depresie. Nedokážem pociťovať radosť. Nedokážem sa prinútiť ani športovať. Rád by som hral tenis, ale nemám s kým. Rád som behával na lyžiach a chodil na turistiku. Rád a veľa som čítaval, ale teraz sa nedokážem sústrediť. Mám pocit, že všetko, čo som sa naučil, som už zabudol. Som veľmi pomalý a mám pocit, že nemám čo ponúknuť na trhu práce. Nepredstavujem žiadny prínos pre spoločnosť. Nevidím skorú zmenu mojej životnej situácie. Chcel by som zmenu legislatívy, aby aj psychicky chorí ľudia mohli podstúpiť eutanáziu. Mám skúsiť samovraždu? Ďakujem za pozornosť a za prípadné odpovede.
Zrelý na samovraždu
Ahojte. Zabudol som napísať, že znovu študujem. Možno ma vysmejete, ale mne na tom záleží, aby som ukončil aspoň bakalárske štúdium. Musel som znovu robiť prijímacie skúšky a keďže mi neskôr uznali skúšky z predošlého obdobia, som v treťom ročníku a píšem bakalársku prácu. Píšem sem, pretože keď ste na dne, vždy sa od neho dá odraziť. Ja nemám žiadnych priateľov a priateľku som mal naposledy pred desiatimi rokmi. Bolo to celkom pekné obdobie môjho života (keď som bol s ňou). Odvtedy to išlo so mnou z kopca. Asi beriem všetko príliš vážne. Som extrémny introvert. Neznášam neslušné správanie, neohľaduplnosť a nespravodlivosť a pripadám si na tomto svete ako cudzinec. Najťažšie je, keď človek je na všetko sám. Ja ale cítim podporu zo strany psychiatra, rodiny a verím, že B-h má so mnou plány do budúcnosti, tak ako s každým, kto v Neho verí. Blahoslavení sú všetci, čo sa k Nemu utiekajú! Pekný večer.
kup si psa to neuveritelne pomaha doma si ho nauc co a ako podla teba a mas partaka na veeeeeeeelmi dlho ten ta neodkopne ani nezklame:) taktiez mam psychycke problemi a toto bola posledna moznost co mi mohla pomoct " podla mna " a je to OK. "samozrejme som nezostal z cista jasna bez psychyckych problemov ale je to o 70% lepsie" A pred psom som si odchytil na zemi plaziacu Osu utocnu a este doteraz ju choovam vo velkom pohary kde ju krmim jablkom a atd :) " dal som si izbu do poriadku vsetko co mi vadilo ale nemal som nato silu som spravil "zmen co sa da v tvojom okoli aj ked to zacne volakou picovinou hocico mozno chytis druhy dych ako ja ....skus to prosim ta....zij dlouho a blaze
Odporúčam Ti vyšetrenie v nejakom alternatívnom zdravotníckom centre. Ty budeš mať aj fyzické ochorenie, nielen psychické. Ak Ti potvrdia telesné ochorenie, budeš užívať oveľa menej liekov.
Skús sa dostať k tomuto lekárovi : www.jonas-ordinace.cz. Je to bývalý psychiater, pôsobí v Prahe. POMOŽE TI!!!
Drž sa!!!
Takže ty stále chodíš k evanjelikom alebo si prestal?
Ahoj. Vravel si, ze nevies co mas pisat do zivotopisov kedze to mas s praxou ako mas. Ale vsak to zahraj do autu a napis ze si bol neviem kolko-krat v amerike na takej a takej pozicii - prisposob si to tomu co chces napr.robit teraz a tu (aj brigadnicky popri skole). Vsade ta predsa zapracuju povedia co mas robit. S tym si hlavu nelam. Lieky ber zaberaju kedze uz menej myslis pomyslas na suicide. Ponuka sa ti tu dost ludi takze vidis, ze budes mat si s kym zahrat tenis, ci ist len tak von) hlavu hore a vsetko dobre
Aj mne môžeš napísať. Môj email je: gmail@chucknorris.com
Brať osem liekov denne je teda dosť. Môžeš cez deň aj niečo spraviť, ak si taký nadopovaný? Ja ti naordinujem liečbu: chodiť viac na čerstvý vzduch, trochu pohybu, trochu si denne precvičiť mozog napr. krížovkami alebo niečo iné. Ak to nepomôže, tak ti aspoň bude lepšie myslieť.
cirkev ani chodenie do kostola nie je to najdolezitejšie , najdoležitejší je osobný vzťah s Bohom a to naplňuje človeka
Moja hlavné diagnózy sú schizoidná porucha osobnosti a ťažká depresia. Keď som bol hospitalizovaný na psychiatrickom oddelení, tak mi diagnostikovali aj schizofréniu. Ak máte niekto podobné problémy, ako sa liečite? Ja beriem osem tabletiek denne, čo sa mi zdá už trochu veľa, ale aspoň tie myšlienky na samovraždu trochu ustúpili.