Zrelý na samovraždu

Príspevok v téme: Zrelý na samovraždu
Nomen omen

Mám 28 rokov. Nemám ukončené ani len bakalárske štúdium a to som študoval už na štyroch vysokých školách. Okrem absolventskej praxe a letných brigád v USA som ešte nikdy nepracoval. Mám silné úzkostné stavy, kvôli čomu nedokážem ani šoférovať auto. Mám 0 priateľov. Mám veľmi nízke sebavedomie. Mám depresie. Nedokážem pociťovať radosť. Nedokážem sa prinútiť ani športovať. Rád by som hral tenis, ale nemám s kým. Rád som behával na lyžiach a chodil na turistiku. Rád a veľa som čítaval, ale teraz sa nedokážem sústrediť. Mám pocit, že všetko, čo som sa naučil, som už zabudol. Som veľmi pomalý a mám pocit, že nemám čo ponúknuť na trhu práce. Nepredstavujem žiadny prínos pre spoločnosť. Nevidím skorú zmenu mojej životnej situácie. Chcel by som zmenu legislatívy, aby aj psychicky chorí ľudia mohli podstúpiť eutanáziu. Mám skúsiť samovraždu? Ďakujem za pozornosť a za prípadné odpovede.

Nomen omen

Ďakujem, ale nemám záujem o žiadnu novú cirkev. Chcem zostať verný Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania. Niežeby som ju považoval za najlepšiu cirkev, ale ctím si to, že vychovala takých roduverných a poctivých literátov (počnúc Pavlom Jozefom Šafárikom cez Pavla Országha Hviezdoslava po Martina Kukučína), politikov (Ján Francisci, Viliam Pauliny-Tóth, Svetozár Hurban-Vajanský, Matúš Dula, Samuel Zoch, Martin Rázus), zakladateľov slovenskej advokácie (Michal a Pavol Mudroňovci), podnikateľov (Peter Makovický) a vedcov (Aurel Stodola), akých vychovala. Dnešné spoločenské dianie a cirkev sú mi viac-menej ukradnuté.

gabriela1957

Ja ti poradím , najdi si na internete - Apoštolská cirkev- alebo www.exitklub.sk , každý pondelok sú tam mládežnícke stretnutia v Istropolise v bývalej kinosále . Hrá tam výborná kapela , super večery s mladými . Online prenosy nájdeš aj na yobutube. Je to vždy pondelok o 18,30. Tam určite nájdeš zmysel života.

Janko Ferko

Tak choď do kostola a uvidíš čo to s tebou urobí. Potom sem napíš. Dúfam, že niečo pozitívne. Držím Ti palce. Ahoj.

Nomen omen

Som pokrstený a konfirmovaný. Som totižto evanjelik augsburského vyznania. Kedysi som chodil aj do kostola v Bratislave, kde študujem, ale už som nebol v kostole ani nepamätám.