Po tolkych rokoch zmena?

Príspevok v téme: Po tolkych rokoch zmena?
Bukefalos

S kolegynou sa pozname takmer 10r. Sme na tej lepsej strane 30-tky. Vzdy sa mi pacila a tajne o nej snivam.
Posledny asi rok robime spolu na projektoch. Doteraz si ma nejako velmi nevsimala. Sem-tam sme hodili rec o inom ako o praci.
Vynimocne. Na tohtorocnom vecierku (siel som nan po rokoch) sme spolu akoze tancovali a potom sa asi hodinku rozpravali.
Dovolila mi pri tom chytit ju za ruku a drzat. Ani nevadilo, ze su tam kolegovia (hoci sme sedeli na konci stola).
Som plachy a citlivy, extremny introvert, neviem preco som ju vlastne jemne chytil a drzal, co to do mna voslo. Tak som to akosi citil (vypite som nemal). Psychicky ma to vsak vykolajilo, ze sa neviem doteraz spamatat. Zrazu sa dotknut svojej "bohyne",
o ktorej tajne snivam kazdy den a noc, posielam anonymne basne a kvety (mozno vsak tusi, kto jej ich raz poslal). Rozpravala vtedy
hlavne ona. Spytal som sa jej, ci by si sla so mnou sadnut a porozpravala o svojich potulkach po svete. Povedala, ze si pojde
so mnou niekedy pokecat. Rozlucili sme sa v ten vecer tak narychlo, len mi zakyvala. Na druhy den som jej povedal,
ze mi s nou bolo krasne. "Jeeej! To som rada, dakujem", bola jej reakcia. Znova som sa jej spytal, ci si so mnou pojde sadnut.
Cely som sa chvel. Nebola to pre mna len taka fraza. A nemohol som totiz tomu uverit. Povedala: "Jasne, pokecame".
Dohodli sme sa, ze po sviatkoch. No ja som teraz na vazkach. Dlhsiu dobu nema vztah.Ona mi pripada skor chalansky typ,
ma vela kamaratov. Nechce si ma len dat na zoznam priatelov, kolegov davajucich jej na narodky cokoladu a pa? Hodit do zony priatelov?
Ja nemam ziadnych priatelov, toboz zeny. Preco po tolkych rokoch je to inak? To drzanie za ruky mi neda spavat. Inak by som to neriesil.
V praci si vsak stale drzi odstup (to chapem, city bokom), ale vsima si ma mozno o "trolilinku" viac. Uvazujem z toho vycuvat a nechat to plavat. Aby som naozaj neskoncil len ako butlava vrba a robil jej spolocnost, ked sa bude nudit. Dakujem za nazory, rady.

grckagrc

Mas uprimne rad stetku, ktora prasi so zadanym sefom kvoli pracovnemu postu?
Ale prosim ta, chces ju prasit tiez, keby si ju mal uprimne rad, tak by si bol rad jej priatelom. Vies preco? Lebo dobry a skutocny partner je priatel a milenec v jednom.

Bukefalos

Po roku. Moralisti mozu plieskat uskami a cikat kakavko. Nikde som s nou nebol. Vyhybam sa jej ako sa da, na poradach som co najdalej a otoceny, sam na obede a pod. Hoci mi dala k sviatku nejaku coko, ja som jej len ruku podal. Zo slusnosti. Fakt netuzim po priatelstve. Jej je to asi aj jedno, ani to nepostrehla. Avsak. Chcela, aby som siel o5 na vecierok. Neplanoval som ist, rad by som si zachoval tie skvele chvile a pocity z minuleho roka. Ale siel som s umyslom, ze si aspon vyjasnime nas vztah, aby som sa netrapil, co sa nakoniec aj stalo. Ulavilo sa mi, no nikdy ten "vztah" nech uz bol akykolvek, nebude taky ako bol. Uvidim zajtra, ale ako ju poznam, bude sa tvarit, ze nic. Tak som sa tu trocha vyspovedal, kedze nemam v podstate komu.
P.S. A kedze rad prekvapujem, pridam zopar. Je to moja nepriama sefka. A prasi niekolko rokov so svojim sefom, ktory ma rodinu. Viem o tom mnoho rokov. Je to take verejne, ci firemne tajomstvo. Takze ani ona zrovna nie je vzorom cnosti. Toboz sef, vsak? Ja ju mam ale skutocne rad, bol som poteseny, ze sme o5 boli chvilu na vecierku sami. A mozete ma zasa odsudzovat.

mukuska

Jebnuta filozoficka spoocnost poststebackych spiclov zbytocne ma zatriedujete ja ziadnym autizmom netrpim a do nijakej diagnozy ma nezatriedite lebo nie som chora ale normlna zena som tues nie som lezba nie som chlap.radsej skolte svojich spiclov na nete aby odviedli dobru pracu a udavali nepodstatnych ludi aby policia mala co robit a sledovat nepodstatnych ludi 10rokov monitorovat ich zivota.a samozrejme ziadnemu vyskumu sa nepodrobim dalsiemu teda sa nezapojim dovyskumneho bufetu co ste si na mna nachytali.a uz neposielajte svojich kolegov mladych spiclov psychologov na zel stanicu ci do cakarni ambulancii aby ste ma zatriedili UZ DOST.dalsie roky uz mi dajte pokoj.robte si vyskumnu pracu svojich svokuer zatov a pribuznych a hlavne sa nemiesajte mi do sukromua.Nebudm randit s vami dosadenymu muzmi a hlavne nerozsirim rady qrviciek na swetovom webe svojou skvelou bytostou.

pistek

Ahoj Bukefalos. Prave dnes som do rana, do pol stvrtej pozerala na Prime film s touto Tvojou diagnozou "Volám sa Khan". Krasny film (ku koncu az moc sladko holywoodsky), no beztak nadherny ludsky a dojimavy. Trval takmer 3,5-4h ale stal za to. Zaujal v minulosti aj niekoho z mojho zivota a ked som ho zbadala v tv, pozrela som si to uz len kvoli tomu cloveku a velmi som sa ovladala nedat mu vediet, ze nech si to pozrieme spolocne..ako vsetko predtym, prv..

adr1a

Bukefalos. Mas to riadne odbornikmi diagnostikovane? Alebo si to len o sebe myslis nahovaras dedukujes ze to mas? Lebo ak to mas riadne diagnostikovane tak isto potom vies, co tvoja diagnoza obnasa a mas zaroven aj presne zodpovedane aj to, naco sa tu pytas. Potom by si mal vediet, ze pre nu to drzanie za ruku nemusel mat rovnako intenzivny pocit vyjadrujuci vztah z jej strany oproti tomu, ako to vnimas ty a pri „citani“ jej neverbalneho signalu to nie je totozne s tvojim vnimanim a prezivanim. Takze si isto uvedomujes potom aj to, ze ona o vztah s tebou nemusi mat zaujem. Prave preto co si dosiahol a mas - svoju rodinu istotu ai nenarusaj tuto kontabilitu. Vies co by to s tebou mohlo dalej spravit...

lolinka

Furt sa vyhybas teme svojej manzelky, aky mate vztah, ci je to nejaka xantipa co ti neda dychat, stale ta diriguje a ty si nestastny, alebo je to mila zienka, vase spoluzitie je v podstate bezproblemove, len zo vztahu uz po rokoch vyprchala vasen a prvotne zamilovanie. Tato kolegyna je pre teba bohyna, lebo je pre teba nedosazitelna, ale keby si s nou zil v manzelstve a mal dve deti, vasen po case tiez vyhasne a zovsednie ti. Zase budes hladat inu? Vyries si najskor tvoje manzelstvo. Ak si presvdceny, ze vase manzelstvo nemoze za ziadnych okolnosti fungovat, tak sa rozved. Jedno, ci ta ta kolegyna bude chciet alebo nie. Nemyslim, ze si s tebou bude teraz nieco zacinat, zeny vacsinou zenacov s detmi nechcu. No su aj vynimky, ale tie su zakomplexovane alebo naivne. V tvojom pripade by tvoja kolegyna kebyze si s tebou zacne nic neziskala, len by vela stratila. Nechapem, preco si myslis opak. Ze sa vsetky trasu na nejaku suloz so zenacom. Ak ma okolo 30, urcite uz mysli na zalozenie rodiny, co by asi tak ziskala, keby si zacala so zenacom, len by stratila roky a plodnost.

blueberryNN

Mozno preto, ze si introvert a nemas vela socialnych skusenosti, ale uplne bez emocii ti to napisem - si hlupy. Z viacerych hladisk. Prve hladisko - to, co "medzi vami je", nie je vobec nic. Som extrovertka a niecomu takemu, ako ty opisujes, ani nevenujem pozornost a ty z toho robis ohromnu vec, lenze tam z jej strany NIC nie je a ona ta nechce. Druhe hladisko - zenaty chlap s deckami sa az trasie pri pomysleni, ze by ho nejaka mohla chciet. A ty zijes v realnom svete alebo si sa zasekol v puberte? Budicek, medzicasom si sa ozenil a urobil si si deti s manzelkou. A si otec a si zivitel rodiny, si istota pre troch ludi, ktori na tebe zivotne zavisia (aj ked manzelka prezije aj bez teba, neboj). Tretie hladisko - to fakt pre teba vernost nic neznamena? Ak uz manzelku nechces, odid od nej a potom rob, co chces, ale nie predtym. A pre tych, ktori mi nedovolia "moralizovat", lebo som v podobnej situacii nikdy nebola - bola som, bola som na tej strane tej mladej zaby, ktora bola po usi zamilovana do zenateho kolegu s deckami a on do nej, ale nedovolila mu absolutne nic, aj ked bola jedina, kto myslel na jeho manzelku a deti, takze sa tu nehrajme na lutovanie a ospravedlnovanie slabosti a hluposti.
Je mi luto, ze tvoja zena ma muza, ktory nie je skutocnym muzom, a ze tvoje deti maju otca, ktoremu je prednejsi on sam nez ony.
Rob, co chces, tuto temu ani uz nebudem citat, iba som ti chcela mozno pomoct otvorit oci. Inak... cisty hnus a ubohost. Wake up!

Jax

Ak ešte aj na anonymnom fóre začneš trápnym klamstvom, tak v realite musíš byť riadny kvietok.
Zbavuj sa zodpovednosti koľko len chceš, aj tak sa jej nezbavíš. Ty si musíš vytiahnuť hlavu z prdele a prijať konečne nejaké rozhodnutie. Dobre vieš, že máš vážnejšie problémy než nejakú kolegyňu, tak ich začni riešiť...