S kolegynou sa pozname takmer 10r. Sme na tej lepsej strane 30-tky. Vzdy sa mi pacila a tajne o nej snivam.
Posledny asi rok robime spolu na projektoch. Doteraz si ma nejako velmi nevsimala. Sem-tam sme hodili rec o inom ako o praci.
Vynimocne. Na tohtorocnom vecierku (siel som nan po rokoch) sme spolu akoze tancovali a potom sa asi hodinku rozpravali.
Dovolila mi pri tom chytit ju za ruku a drzat. Ani nevadilo, ze su tam kolegovia (hoci sme sedeli na konci stola).
Som plachy a citlivy, extremny introvert, neviem preco som ju vlastne jemne chytil a drzal, co to do mna voslo. Tak som to akosi citil (vypite som nemal). Psychicky ma to vsak vykolajilo, ze sa neviem doteraz spamatat. Zrazu sa dotknut svojej "bohyne",
o ktorej tajne snivam kazdy den a noc, posielam anonymne basne a kvety (mozno vsak tusi, kto jej ich raz poslal). Rozpravala vtedy
hlavne ona. Spytal som sa jej, ci by si sla so mnou sadnut a porozpravala o svojich potulkach po svete. Povedala, ze si pojde
so mnou niekedy pokecat. Rozlucili sme sa v ten vecer tak narychlo, len mi zakyvala. Na druhy den som jej povedal,
ze mi s nou bolo krasne. "Jeeej! To som rada, dakujem", bola jej reakcia. Znova som sa jej spytal, ci si so mnou pojde sadnut.
Cely som sa chvel. Nebola to pre mna len taka fraza. A nemohol som totiz tomu uverit. Povedala: "Jasne, pokecame".
Dohodli sme sa, ze po sviatkoch. No ja som teraz na vazkach. Dlhsiu dobu nema vztah.Ona mi pripada skor chalansky typ,
ma vela kamaratov. Nechce si ma len dat na zoznam priatelov, kolegov davajucich jej na narodky cokoladu a pa? Hodit do zony priatelov?
Ja nemam ziadnych priatelov, toboz zeny. Preco po tolkych rokoch je to inak? To drzanie za ruky mi neda spavat. Inak by som to neriesil.
V praci si vsak stale drzi odstup (to chapem, city bokom), ale vsima si ma mozno o "trolilinku" viac. Uvazujem z toho vycuvat a nechat to plavat. Aby som naozaj neskoncil len ako butlava vrba a robil jej spolocnost, ked sa bude nudit. Dakujem za nazory, rady.
Po tolkych rokoch zmena?
Je tu jeden velky hacik, hak. Taky sibenciny. Som zenaty so zavazkami. Nuz srdcu nerozkazes. Ona o tom vie. Moze ziskat, ja vsetko stratit. Nebudem tu riesit svoje rodinne vztahy.
Mala nejake 2 vztahy, ale asi 3-4 roky je uz sama.
Ale je to take divne, 10 rokov si donej ako si to tych 10 rokov vydrzal a ze ta to stale drzi. Ona za ten cas nikoho nemala?
V prvom rade si ujasni ci ju chces ty, alebo nie. Preco by si mal vycuvat? Preco by si mal byt butlava vrba? Vies uspech ti NIKTO nezaruci, tak isto ako neuspech. Trieskat hlavu by si si mal az vtedy ked zistis ze si NIC neskusil, a vyfukne ti ju iny.
Suhlas s tym co pise Kycera, ale len s tym, vsetko ti hra do karat.. proste TY ju niekam pozvi - nikto nevravi ze to musi byt "rande" - to jej na nos nevesaj, ani take miesta ktore davaju na cloveka zodpovednost (kino, restauracia atd..) nic take.. staci blba prechadzka alebo kava na 1x. Ona prva ta podla mna tazko niekam zavola.. zavolaj ju ty, tak, aby nemohla odmietnut (vies ze nieco ma, praca, atdd.. zisti si), zoci voci samozrejma.. cez net, sms sa lahko vyhovara.
Aj tak, mal by si sa od nej odputat, lebo ta to bude paralyzovat.. konicky, kamarati, kamaratky, kolegovia.. bav sa aj s nimi, pomoze ti to potom, aj u nej.. Nemusis klabosit ani nic, nechaj ich hovorit za teba a chytaj sa toho co dopovedia.
"Nechce si ma len dat na zoznam priatelov, kolegov davajucich jej na narodky cokoladu a pa? Hodit do zony priatelov?" - no, musis prejavit zaujem, a to tym ze to rande dohodnes presne.. teda stretnutie, musis jej povedat ze je pekna resp. ta pritahuje ako zena.. vlastne ani nemusis - pozeraj sa jej chvilu na kozy alebo zadok alebo usta alebo proste to co sa ti na nej najviac paci aby si to vsimla (ale necum dlho lebo budes za uchyla - len par sekund) a nepovec nic. Mozes jej povedat ze si ju beries domov, ked povie ze nieco vie/niekde bola (nabuduce idem s tebou, chyt ju za plece/ruku). Myslis ze vsetky tie veci dokopy jej netrknu v hlave ze ju chces? "Keby sa nieco posralo" z hocicoho vycuvas dost lahko - alebo zistis s jej reakcii.
To ze si s nej dolepeny je fajn, ako inak by si zistil, ze danu vyvolenu chces. V tom pripade by ti to malo signalizovat ze mas nieco spravit, navyse, spravil si, na vecierku.
Kazdopadne ona je tiez len clovek, tiez chodi na hajzel, tiez musi jest, spat atd.., navyse poznas ju 10 rokov, ako bohynu ju neber, nevysol jej hned vsetko, ze si jej pisal basne jej mozes povedat aj neskvor.. lebo je aj ta moznost ze ta odmietne. Aj ked logicky mi vychadza, ze teraz caka aby si sa mal uz k dalsiemu cinu ty.
Jax :D
www.youtube.com
To je pekne take zlate. Len do toho chod chlape, nevzdavaj sa.
Urcite s nou niekam chod. Ako sa to vyvinie je vo hviezdach, ale keby to neskusis do konca zivota si to vycitas.
Apropo, mat dobru kamosku je lepsie ako len kolegynu, nie? Nemas co stratit.
V tomto súhlasím s kafe :)
No netlač veľmi na pílu. Nie je to dobré, ber situácie tak ako prídu lebo potom môžeš vyzerať ako zúfalec a tých žienky nemajú v láske :D
Tak len toľko. Držím palčeky. Ak sa stretnete, tak hlavne počúvaj a nerozprávaj priveľa. Ak máš dobrý pozorovací talent, tak budeš vedieť čo urobiť. to, že ste sa držali za ruky nie je žiadna náhoda!
A vieš prečo je to iné? Lebo si ,,konečne,, prišiel na večierok a chytil ju za ruku či s ňou tancoval.
Pre toto je to zmena po toľkých rokoch. Ak by si to spravil skôr, tak už máte možno aj rodinu.
ty si iná padavka! Tak konečne máš šancu nie len snívať, ale aj REALNE sa k nej priblížiť a pokúsiť sa o niečo viac, ale preventívne to radšej hneď vzdáš?? Ako.. neser ma chlape! Ona predsa priateľov má, nepotrebuje bútľavú vŕbu. Podľa mňa je jasné ako facka, že má záujem o teba ako o chlapa, nie kámoša! Neopováž sa vycúvať!! Začal si úplne rozprávkovo, kočka záujem má, ty máš záujem o ňu.. prečo do riti pochybuješ, že by z toho mohlo byť niečo fakt krásne? ha?
Myslím si, že to pravé riešenie ti nikto nedá, ja tiež som introvert. My to riešime a pristupujeme k ženám úplne inak, než tí drsnejší a ku každej takejto situácii pristupujeme skôr citlivejšie a vnímame tieto veci omnoho intenzívnejšie, než tí "ostatní"muži, viac prežívame. Presná rada asi neexistuje, ale riaď sa srdcom a odporúčam postupne ale naozaj postutpne sa jej čoraz viacej otvoriť, aby ťa nakoniec spoznala, aký si a kto si. A snaž sa hovoriť len pravdu, buď prirodzený. A uvidíš čo bude... Môže sa stať, že ťa nebude chcieť, tak to prijmi... Ale je možné, že aj bude... Buď na to pripravený. Ty si možno teraz v stave, že by i jej dal aj všetko, ale ona to, čo ty berieš tak vážne, nemusí brať tak vážne ako ty. A v tom sú tie rozdiely medzi vami.
Toľko odo mňa, možno keď budeš chcieť viac, môžeme popísaťať aj cez mail, ale ja nie som moc taký komunikatívny a mám aj iné problémy a málo času na to - to len tak pre info. Ak by si mal zo mňa obavy, tak som hetero :)
Źivot je o prekvapeniach tak buď pripravený na to, že možno budeš aj prekvapený. Ahoj