Nazdar burnedout
Jednoduho povedane : citis sa zle. A to nikto nas nechce, vsetci ked sa citime dobre chceme aby ta chvila trvala vecne, podobne ked sa citime zle nechceme tak zit.
Ak mozem, lajicky povedane : vykonavas nieco zvonku, si pod tlakom "okolností". (Napríklad musis chodit do skoly, musis jest, musis hento, musis tamto at atd atd .... a v podstate TY si tym potlaceny (lajicky povedane : tvoj zivot niekto nici).
Moze to robit naschvál (robi ti zle) alebo nevedomky (ani sa to neuvedomuje ze ti robi zle).
Uvediem priklad: cim dlhsie budes pod vplyvom zla (alebo len neprejavanie) tym horsie extremy v buducnosti budu prichadzat (vacsi stres, vacsia nevôľa, vačšia nenavisť atd atd).
"Riešenie" (žitie) spočíva v tvojej úprimnosti: k sebe, k životu. Zo skusenost ak mozem odporucam to povedať nahlas (ty citis dobro vovnutri, ale zvonku je potlacene, kludne aj tebou samim ... napríklad citis ze robit ja nvm co, ale zaroven vytvara niekto okolo teba (alebo aj ty sam) odpor voci zivotu:
Napríklad citis ze chces ist ja nvm vonku sa zabavit - a namiesto toho aby si bol uprimny k sebe "uz sa tu nudim, chcem aby zivot bol super, chcem byt jednoducho STASTNY ! casto argumentujeme proti sebe samotnym - to je tazke, na to treba viac casu, na to treba viac skusenosti, na to treba viac znamosti, na to treba viac vedomosti, na to treba viac rokov, na to treba menej rokov atd atd atd je to odpor.
Cim je odpor vacsi, tym vacsi extrem v buducnosti nastane. A naopak, cim je clovek viac prejavovacny (tj. prejavuje co citi) tym sa skor vrati ku statiu :_)
Poviem to troska zlozitejsie : mame zadefinovane velmi male ja. V skutocnosti tu je vsade len Zivot samotny. Preto ked napr. zivot chce aby si isiel von sa zabavit, a ty teraz proti Nemu argumnetujes svojim ja (svojimi vedomostami, skusenostami, prosto vsetkymi argumentami - potlacas stastie).
Co nazyvame sloboda, je vlastne uprimne prejavovanie pocitov :_) Ako zaciatok je to urcite "citim sa zle!" "chcem sa citit dobre".... (pre lahkost, su to akoby 3 urovne - prva uroven je prejavovacna, slobodna - tj. som stastny, prejavujem svoje stastie a zaroven ho branim aby som bol stastny ... druha uroven je taka sochova, ludia su ako kamene - nic nepovieme, nic nespravime, nic nechceme .... a tretia uroven je ta zla, ked sme uz dlho potlacany a dochaza k nenavisti - to je extrem.)
Napríklad si na to velmi dobre, lebo si kvazy na urovni 2, cize este si nevosiel do toho extremu, co je z mojej skusenosti mozes byt velmi velmi velmi rad, pretoze lahko sa vchadza, tazsie sa z nej vracia.
Prejavuj sa, prejavuj, prejavuj, co citis, co si myslis- namiesto aby si len pocuva myslienky v hlave, povedz ich nahlas. Namiesto aby si len citil pocity, povedz ich nahlas. Prejav podnety ktore vnimas.
(ak ten podnet nikomu neublizuje, jedna sa o odpor nas samotných ... napr. chcem ist von - je vela hodin, je malo hodin, je tam vela ludi, je tam malo ludi - to vsetko je odpor voci niecomu, co nikomu neublizuje (ist von).
Ak mozem, mozes to zacat robit postupne, napríklad si napis na papier co chces, napis si to do dennika, hovor o tom potichu, ber to tak zvolna, skus spravit len jeden krok a uvidis ako sa budes citit :_) Je totizto jeden clovek ktorého nikdy v zivote neoklamame - sme to my samotny :_)
Vela stastia a radosti a zabavy a úspechov a vsetko co si len prajes burnedout :_)