burntout - pekne si to napísal len vieš v čom je problém?
Si bohatý? Očividne nie ak chodíš do práce a prežívaš. Tak vidíš a všetko je to pritom také jednoduché.
Peniaze dávajú možnosti a kto ich v dnešnom svete nemá, tak jednoducho nemá ani tie možnosti. Zbytočne budeš žiť na tomto svete v mene dobra, pomáhať ľuďom alebo žiť podľa najvyšších hodnôt, ktorým ťa naučili rodičia... v tomto svete platia iné pravidlá a hlavne ak si v ,,civilizovanej,, krajine :)
Niekedy mám pocit, že je to všetko zbytočné, pretože ak nemáš možnosti, tak sa len narodíš, prežiješ určitú časť života a opäť umrieš bez toho, aby sa niečo stalo. Aj tak je tu 3 svetová vojna, tak už nemáme veľa času :D
Napísal si to veľmi dobre. Žiadne východy slnka či pohľad na modrú oblohu ti nezaručí šťastie. Pretože dívať sa na modrú oblohu sám a dívať sa na ňu spoločne s niekým je rozdiel. Predstav si, že máš úspešnú firmu, niekomu si pomohol a pomáhaš (charita), máš priateľov, známych, rodinu, deti a všetko je perfektné....No a na druhej strane si predstav protipól k tomuto... Komu sa bude lepšie dívať na slnko? Je možné, že ako ten úspešný človek si ho ani nevšimneš, lebo budeš riešiť iné povinnosti a budeš ho brať ako samozrejmosť. A na druhej strane ako ten chudobný sa budeš modliť, aby už nikdy nevyšlo a aby sa tvoj život (prežívanie) radšej skončilo.
Ja s tebou súhlasím - darom môžu byť ponožky, lebo vieme načo sú určené a vieme, že nám v nich bude teplo, zmrzlina, lebo vieme, že je sladká a dobrá, hodinky, lebo nám ukážu čas ale prečo život???
Veď je to len mačka vo vreci a nikdy nevieme ktorým smerom sa bude uberať :)
Ak nám život nezabezpečí šťastie, zdravie, lásku...tak načo ho žiť??? Je to úplne nepraktické a zbytočné. Len odoberáme iným, ktorí majú tie možnosti ako finančné prostriedky, tak kyslík...a všetky zdroje spojené s naším fungovaním.
ale to je nadlho a nechce sa mi to tu rozpisovať, ešte mám prácu :D