Život je dar?

Príspevok v téme: Život je dar?
burnedout

Niektorí ľudia vehementne tvrdia, že život je dar. Ale prečo by mal byť? Ja som na tento svet nechcel a myslím, že ani jeden z rodičov moc nechcel. Aspoň som si pripadal ako príťaž celý život.

Mňa sa nikto nepýtal, či chcem ísť na svet. Život ma nebaví odkedy ho vnímam. Je to pre mňa len utrpenie. A chcem to už skončiť!

ladi11

Pocity ktore mas su typicke priznaky cloveka zijuceho v aktualnom politicko-ekonomickom systeme ku ktoremu patrime, resp. ho napodobnujeme a ktory reprezentuje hlavne Zapad a Spojene staty. Tento system je charakteristicky tym, ze ludom su zamerne pretlacane urcite myslienky hlavne prostrednictvom medii, ktore maju ludi demoralizovat a oslabit ich ako jednotlivcov aj ako ako celok a spolocnost. Na to sa vyuzivaju hlavne koncepty ako homosexualna agenda, feminizmus, multikultura, individualizmus, egoizmus, likvidacia narodnej identity, glorifikacia penazi a liberalizmus, resp. pseudosloboda ktora si zaklada na uprednostnovani materialnych egoistickych hodnot pred kolektivnymi hodnotami spolocnosti. Tieto chore koncepty su implantovane prakticky vsade, do ucebnic, filmov, serialov, divadelnych hier, hudby, ci sprav a cielene manipuluju ludmi uz od kolisky. Vysledkom su hodnotovo dezorientovani ludia a jednym typom z nich si napriklad aj taki ako ty, teda ludia ktori nemaju zmysel zivota, necitia ziadnu lasku, len prazdnotu a smutok.

ladi11

Co s tym? Hlavne si treba uvedomit, ze ty si viac nez len tieto manipulativne koncepty ktorymi ta klamu a odvadzaju pozornost od podstaty a krasy zivota a ze casto to, coho sa bojis a to po com tuzis nie je skutocne to, coho sa bojis a po com tuzis, ale su to zase len tie cudzie klamlive koncepty ktorymi ta manipuluje tento system. V dalsom kroku sa treba zacat aktivne podielat na svojej vlastnej zmene, zmene hodnot z povodnych falosnych na opacne, skutocne hodnoty, na zmene hodnotoveho rebricka, aj konzumnych a spotrebitelskych navykov, zmene svetonazora, zmene toho co citas, pocuvas, s kym sa stykas, akych ludi volis vo volbach, koho obdivujes a podporujes, a celkovo zmene toho co ovplyvnuje tvoju mysel a dusu. Drzim Ti teda palce nech sa ti to podari, nech si uvedomis klamstva okolo seba ktore ta v nasom momentalnom systeme deformuju a nech objavis voci nemu aj pravdivu alternativu. Ked sa ti to podari a znova najdes zmysel a radost zo zivota, skus to odovzdat aj aspon jednemu dalsiemu cloveku, nech pomozeme zmene celej nasej spolocnosti a nasmu narodu.

Filip TT

So životom je tak, ako spieva Elán - život je šanca mať rád. Keď je tá šanca využitá, tak má život zmysel, keď je nevyužitá, tak život za veľa nestojí.

Burnedout, Tvoji rodičia zrejme nevyužili šancu mať ťa dostatočne rád. Tým pádom pre Teba detstvo asi nestálo za veľa a pre nich nestálo za veľa rodičovstvo. To ale neznamená koniec všetkých šancí.

Pre Teba tá šanca stále existuje. Máme dobrých rodinných známych, manželov, kde ona bola vychovaná v decáku, lebo mala otca pijana a žijú veľmi pekne. Život ju naozaj baví a rozdáva energiu a optimizmus iným ľuďom.

Aj keď hovoríš, že doteraz to za veľa nestálo, šancu máš stále. Pozri, zomrieš tak či tak, prečo pred smrťou tú šancu neskúsiť využiť...

nature156

Hovori sa ze ano, zivot je dar, no nie kazdy ho tak berie. Ak sa v zivote len neustale trapi tak potom si kladie otazku naco som sa vlastne narodil? A tieto tvoje uvahy su uplne prirodzene, myslim, ze kazdy, kto ma v zivote problemy, nad tym uz viackrat uvazoval, no hlavne neprechadzaj do extremu, zivot nam ponuka aj vela peknych veci a bola by skoda ich nevyuzit.