Inkontinencia - strata schopnosti udržať moč

Táto diskusia patrí k článku: Inkontinencia - strata schopnosti udržať moč
Inkontinencia - strata schopnosti udržať moč

Inkontinenciu moču možno vo všeobecnosti definovať ako stratu schopnosti vedome udržať moč, a tak určovať okamih vyprázdnenia. Ide teda o nechcený mimovoľný únik moču, spôsobený stratou schopnosti vôľovo zadržiavať moč. Aké sú možnosti liečby?

kamcika

Niektoré antibiotiká môžu dráždiť močové cesty alebo mechúr, meniť rovnováhu baktérií, a u citlivých osôb (najmä starších) sa môže dočasne objaviť častejšie močenie alebo menší únik moču. Preto sa aj odporúča sledovať, či sa stav zlepší po dokončení liečby antibiotikami, a prípadne sa poradiť s lekárom :)

Lupienok554

Mojej mamine dali antibiotika, ked jej liecili zapal mocoveho mechura a popri nom sa jej spustila aj inkontinencia.

marinina

syliwiana - Presne tak, antibiotiká riešia skôr zápal alebo infekciu, nie samotnú inkontinenciu. Vložky sú skôr praktické riešenie na bežné fungovanie, hlavne keď ide o menšie úniky. A je pravda, že niektoré sú oveľa pohodlnejšie ako klasické. Alebo aj inkontinenčné spodné prádlo je super, to ani nevieš, že máš nejaké také špeciálne na sebe.

Kiara6

adikee ja som bola u lekára kvôli prechladnutiu, a teda mne o preplácaní veru nepovedal, ale zrejme kvôli tomu, že sme to liečili antibiotikami a bolo to u mňa dočasné, neviem.

alexina

ja sice nemam skusenost, ale zachytila som na ne celkom dost pozitivneho. aj akoze ze sa oplatia z hladiska ceny aj ze su pohodlne. ze nie su take umele, ako to niektore vlozky vedia byt, ze je to az vyslovne neprijemne, ked ich mas mat v podstate stale.