Tena vôbec nie, to je celé zle. To buď meniť každú pol hodinu alebo inak radšej ani nepoužívať.
Inkontinencia - strata schopnosti udržať moč
Najlepsie asi vyskusaj, co ti bude vyhovovat. Vsak aj bezne vlozky, menstruacne mam na mysli, nie su vsetky rovnake. Osobne preferujem take prirodnejsie materialy, ak sa to tak da nazvat, ktore su aj na pokozku prijemnejsie.
kristiyna a vies aj porovnat nejako material? bol v tom rozdiel? mam na mysli, ci niektore boli viac drazdive, alebo neprijemnejsie na nosenie. ja mam hlavne noci kriticke...
znaciek je samozrejme viacero a vsetky maju svoje pre a proti. ja som si porovnavala napriklad hartmann (molicare), tena a abena. akoze vsetky mozne kriteria som pozerala, cena jasne, ale zistila som, ze za kvalitu sa oplati priplatit. lebo tusim ta tena, tak tie boli celkom ok, ale co sa tyka savosti, tak to nic neudrzali, hned to presiaklo a tym padom nedrzalo ako malo. najlepsie sa mi osvedcili tie produkty od molicare, tam je asi aj najvacsia ponuka, rozne produkty, rozne rozdelen.
to proste vies pri niektorych znackach. nevies ani preco presne, ale vies, ze su lepsi ako ini :D
- matka010 - preco prave od nich? v com su akoze iny alebo lepsi?
aj mňa najprv znepokojovalo, čo ak sa stane viac nehôd za deň, ale s dnešnými produktmi to nie je problém, skôr je to otázka výmeny a prípravy, ako si človek zabezpečí komfort počas dňa. ak hľadáte niečo spoľahlivé, tak za mňa určite molicare stojí za to aspoň vyskúšať.
Drahouskaznr, no kedysi bola taká doba, že neboli takéto vymoženosti, tak sa používalo, čo sa doma našlo. O tom mi aj stará mama hovorila.
ved tak asi si zoberies nahradne, nie? aj ked mam menzes, tak nejdem von na cely den len tak, ale zoberiem si so sebou hygienicke potreby. tak rovnako to plati aj v tomto pripade.
...a co ak sa stane, ze si niekde vonku a stane sa tych nehod viac ako zvycajne?... nie je to potom neprijemne, nepohodlne atd?...
Inkontinenciu moču možno vo všeobecnosti definovať ako stratu schopnosti vedome udržať moč, a tak určovať okamih vyprázdnenia. Ide teda o nechcený mimovoľný únik moču, spôsobený stratou schopnosti vôľovo zadržiavať moč. Aké sú možnosti liečby?