No z vlastnej skusenosti ti mozem povedat, ze ked som mala prvy raz takyto zapal, tak som bola proste krava a trvalo dlho, kym som sa toho zbavila. Aj lieky som brala, ale ja som odmietala chodit na WC, lebo to boli ukrutne bolesti, takze svojou hlupostou sa mi ta liecba predlzila. Ja som si davala aj pre istotu taketo vlozky vtedy, lebo som nevedela, ci mi necvrkne niekedy.
Inkontinencia - strata schopnosti udržať moč
To mi pride uz prehnane, ze by zapal mocoveho mohol sposobit inkontineciu, vsak to si hned kazdy riesi, to su bolesti. Takze do takeho stavu sa to zrejme nikdy nedostane, aby mal niekto unik mocu....
Áno, môže to spolu súvisieť. Najmä ak sa zápal zanedbá, môže to mať ďalekosiahlejšie následky. Ak sa však včas podchytí, dočasná inkontinencia sa väčšinou dokáže postupne vyliečiť. Dôležité je doliečiť zápal do konca, piť dostatok tekutín a po vyliečení posilniť panvové dno.
ja si myslim, ze to moze suvisiet. najma ak sa zapal zanedba, moze to mat dalekosiahlejsie nasledky. ale ak sa to vcas podchyti, docasna inkontinencia sa dokaze pomaly vyliecit ?
Baby, ale nepletiete nahodou jablka s hruskami? Ci ju zacala akoze trapit inkontinencia a z toho sa zistilo, ze ma zapal mechura?
Mojej mamine to tak nenapadne zacalo. Tiez prechladla a dlho odkladala navstevu lekara, postupne az zapal mocoveho chytila a ked k tomu pripocitame vek, problem bol na svete...
- Kiara6 - ale to nebolo spojene s inkontinenciou, ci ano?
Asi pred dvomi rokmi som prechladla na zastávke, keď som dlho čakala na autobus. Nesedela som síce na studenom, ale aj tak ma nejako ofúklo. Vtedy som začala pociťovať pálenie pri močení a už sa to len zhoršovalo. Tak som vyhľadala lekára.
Ako u vás vznikli tie problémy? Alebo kedy? Ako ste to pociťovali? Môže to začať aj tak, že máte potrebu stále chodiť cikať?
Mne sa páči, ako to majú súkromní lekári nastavené. Jasné, nie je to presne na sekundu, ale nehromadia sa im zbytočne pacienti v čakárňach, je tam príjemne a hlavne nehrozí zbytočné množenie vírusov.
Inkontinenciu moču možno vo všeobecnosti definovať ako stratu schopnosti vedome udržať moč, a tak určovať okamih vyprázdnenia. Ide teda o nechcený mimovoľný únik moču, spôsobený stratou schopnosti vôľovo zadržiavať moč. Aké sú možnosti liečby?