Chronická únava, vyčerpanosť

Príspevok v téme: Chronická únava, vyčerpanosť
purplepink

Neviem ci ma niekto podobny problem ale uz da sa povedat ze cca 2 roky trpim chronickou unavou. Predtym som bola plna energie, stacilo mi par hodin spanku a bola som fit. Nemala som problem s koncentraciou. Teraz som neustale unavena, vecer odpadavam pred telkou, a hned tam aj zaspim. Je to velmi neprijemne pretoze spanok ovlada mna a aj keby som nvm co robila proste zaspim. Chcem si pozriet film ale je mi az zle od unavy. Neda sa to prekonat. Spim vela hodin, rano sa nemozem zobudit, citim sa nevyspata aj po 12 h spanku. Nechce sa mi vstat. Cakaju ma statnice a nedokazem sa prinutit k tomu sadnut. Ked uz sadnem nedokazem si nic citat nieto sa este nieco ucit. Som uz z toho nestastna. Nemam energiu na nic. Len sedim, spim, a odpadavam od unavy. Poradte mi ak niekto mal nieco podobne, ako sa toho zbavil. Dakujem.

kuuko

Mne super pomohla meditacia. Mal som sice trochu ine problemy, bol som vycerpany a nedalo sa mi dobre spat. Meditacia ale zmenila zasadne moj zivot a celkovo som sa stal spokojnejsim clovekom. Myslim ze by mohla pomoct aj v tomto pripade. Energia len tak sama od seba nepride, treba jej ist naproti.

endura

Súhlasím s Almarinosom, tiež mi veľmi pomohlo užívanie homemade ostropestrecovej kaše. Okrem pestreca som užíval probiotiká 2x denne a horúci kúpeľ s morskou soľou raz týždenne. Dobrá je aj sauna, či akýkoľvek intenzívny pohyb kde sa dlhodobejšie potíš.Bol som veľmi prekvapený keď som očakával jarnú únavu a sennú nádchu a ani jedno z toho neprišlo.
Je nezmysel prerážať únavu kávou či čajom, môže to ešte viac vyčerpať dreň nadobličiek.

Nina1982

Posa
Akurát včera som objavila tvoje fórum a keď som čítala problémy susiny a Tatiany, akoby písali o mne :-( idem tam...

Almarinos

Nina je to preto, lebo si zanesena toxinmi. Vyskusaj pestrec mariansky semeno - rozdrv ho na prasok a daj si 2 velke lyzice denne. Potom uvidis, nebudes taka "zasekana" aj co sa tyka uzkosti. Uzivaj to 3 dni. To mam uz ja vyskusane-FUNGUJE!
Dalsiu vec ktoru chcem vyskusat je RABANON. Kupis v lekarni na detox. , precistenie. Stoji 10 eur.. Je to vytazok z ciernej redkvicky. Potom sem napis, ci ti to zafungovalo. S rabanonom pozor, ked mas problemy so stitnou zlazou.

Zazil som nie sko ty opisujes unavu-raz dobre raz lepsie. U mna bola konstantna vycerpanost bez zjavnej priciny.

Nina1982

Omen, to napadlo aj mňa, že možno mi tie AD už nestačia, alebo ich potrebujem vymeniť. Po sviatkoch sa objednám k psychiatricke. Ďakujem

simka111

Skus uzivat hubu Reishi...mamka pije kavu s jej obsahom a ma viac energie ako ja...a to ma po 50tke...a vazne problemy s chrbticou, tiez ma dost tazku robotu na svoj vek. Sama vravi ako dobre sa citi..
Neviem, či je to len placebo ale za skusku nič nedas

Omen

Nina,
možné je aj to, že súčasná dávka ti už nezaberá a treba ju zvýšiť alebo to chce výmenu antidepresív.
Najlepšie pre teba by bolo, ak by si zistila príčinu svojich úzkostí a pokúsila sa s tým popasovať sama, prípadne pomocou alternatívnej liečby a lekára sa začala pomaličky liekov zbavovať.
Tá veľká únava sa u teba objavuje nárazovo, preto by nebolo od veci, ak by si si istý čas viedla denník, kde si budeš zapisovať všetko: jedlo, menzes, čo robila a prežívala, stresy, lieky... možno aj sama niečo objavíš.