Nikuska jasné že sa môžeš:-) Veľmi rada poradím aj druhým ľudom;-) Robí mi to radosť;-) Ovocné pyré = mix rôzneho ovocia, jogurtu a cereálií. Ak by si ale nechcela s jogurtom a cereáliami, tak je možnosť aj kapsičiek Pearls, ktoré neobsahujú cereálie a tie obsahujú len mix rôzneho ovocia. Patria medzi zdravé produkty, keďže neobsahujú žiadny pridaný cukor a ani žiadne E-čka!
10 tipov pre chutnú a zdravú desiatu do práce
...nainka tak by si s tym mala nieco robit a viacej sa snazit o to, aby si neporusovala!...mam ti v tom nejako pomoct?...presla som si tym istym, takze mozno nejake moje rady ti budu dobre, hm?...
naty mozem sa ta spytat zopar otazok na to ovocne pyre?...co to obsahuje?...patri to k zdravym potravinam kvoli comu?...
Nainka tiež som mala ten problém ale všetko je to o zvyku a o tvrdom odhodlaní! Bez toho to jednoducho nejde! Od začiatku tohto roka som si povedala a dala som si predsavzatie, že s mojou váhou niečo urobím a teraz celá šťastná môžem napísať, že už 15kg som schudla. Vôbec mi nevadí, že to trvalo tak dlho. Práve som tomu rada lebo viem, že to je už navždy a že žiadny jo-jo efekt sa nepreukáže. Moja strava spočíva v tom, že na raňajky si dávam ovocné pyré Day Up + káva. Na desiatu kúsok ovocia, na obed mäso so zeleninou, olovrant nejaká zdravá maškrta alebo opäť raz pyré (to mi teraz veľmi chutí, takže na ňom frčím) a na večeru zase zelenina s nejakým tuniakom alebo šunkou a syrom. Každý deň sa snažím niečo iné si robiť, aby som nemala stereotyp. Na internete nájdeš kopu receptov, takže s tým vôbec nie je problém. Treba fakt len CHUŤ a ODHODLANIE! Držím Vám palce babule:-)
je to jednoduche. prijmy v strave viac tukov ako sacharidov. sacharidy ta zasytia na hodinu-dve. tuky na niekolko hodin. cize ano. najzdravsie ranajky su vajcia a slanina. avokado, maslo, olivy, tuniak, orechy, semienka. vsetko v com su zdrave tuky. z nich ma telo energiu dlhsie. praveze by bolo fajn mat tukovu stravu miesto sacharidovej. nebudes pocitovat vlcie hlady, budes jest 3x do dna. usetris kopec penazi a este aj SCHUDNES! pretoze v konecnom dosledku zjes menej.. odpoved nie je ze co jest na desiatu, ale ze jest ranajky tak, aby si desiatu jest nemusel.
na obed znova tuky a zeleninu, strukoviny, ryby a ZIADNE sacharidy. cize bud min. 200 gramov masa a zeleninu, alebo normalne masa, ale tuky k tomu. sacharidy su nanic. nenajes sa. najes sa z masa, tukov. sacharidy su vhodne vecer. cestoviny, ryza, zemiaky. nezatazia organizmus pred spankom. su rychlejsia energia a nebudes vecer zaspaty.
ja sa takto stravujem tri roky. cvicim 3x do tyzdna po hodine, sem tam bicykel. a mam 76 kil, 178 cm. a kocky na bruchu.
toto je na dlho. ak mate niekto konkretne otazky, pytajte sa. odpoviem vylucne len na zaklade vlastnych a overenych skusenosti. nie je to ziadna veda. priam az prilis jednoduche na uverenie. ZIADNA DIETA..
to je uplne normalne, ze clovek zhresi aj pri zdravej strave. co by som ja robila, keby som len sem - tam porusovala. ja porusujem nonstop :D :D :D
vies kolko tem som uz vela krat otvorila a cakala som, ze sa dozviem nove veci a bolo z toho jedno velke NIC:-/.. no teraz by som ti rada poradila, kedze uz vyse roka sa "snazim" stravovat zdravo.. sem-tam sa mi to dari ale sem-tam aj porusim nejakou sladkostou alebo niecim inym:-/... chces vediet iba nejake lahke jedla, ktore si robim na desiatu, ci aj nejake recepty na obed a veceru?..
S radostou som otvarala tuto temu ale teraz som vcelku sklamana, ze tu ziadne tipy na zdravu a chutnu desiatu nie su:-/:-/ No aj napriek tomu som sa sem rozhodla napisat a pevne verim, ze sa to tu trochu rozbehne a ze ludia, ktory sa tak stravuju sem napisu nejake chutne tipy. Tak podme do toho!:-)
Pekné rady a tipy. Máte ešte nejaké rýchle domáce nápady, prípadne recepty? :-)
Ja som našla ešte aj tento článok:
-odkaz odstránený-
ale potrebujem ešte viac inšpirácie. :-D
Ďakujem!
Aj vy každé doobedie v práci netrpezlivo čakáte len na to, kedy konečne nadíde čas obeda? Pár minút pred koncom roboty už cítite ozývajúci sa žalúdok, ktorý volá po niečom na jedenie? Netrýznite takto svoje telo a doprajte mu správnu a vyváženú desiatu, ktorá vás nabije energiou a zvýši váš entuziazmus do práce.