Ako naucit dieta na nocnik?

hribik12

U nas to prebehlo u oboch deti uplne lahko, cez leto, behali pod vonku po dvore a s manzelkou sa sme ich pytali, ci nepotrebuju cikat a sem tam sa im podarilo a boli pochvalene, hraci nocnik mali a to ich tesilo a motivovalo natolko, ze to u nas vobec nebol problem :)
a vobec sme ich do toho netlacili, ze musia, vsetko hravou formou ..

suzis

svojho prveho syna som naucila na nocnik tak, ze som mala nocnicky dva..na jednom kakal macko a na druhom oproti moj syn..strasne sa mu to pacilo..dokonca som vzdy nenapadne pod macka naliala vodu, akoze sa vycikal..a syn sa to velmi rychlo naucil tiez..viedli sme taku sutaz, ze kto bude sikovnejsi..ci macko..alebo syn..a od 12 mesiacov mi chodil na nocnik...teda cez den..v noci samozrejme mal plienocku ovela dlhsie....a druheho syna sme cili tak, ze starsi syn chodil na zachod a tak to maly uz okukal od neho..tam sme nocnicek ani nemali..hned sme ho davali na zachod..s tym malym nadstavcom pre mae deti..

evitka001

ahoj, ja som syna začala dávať na nočník od jedného roka. A dobehli sme všetky deti, ktoré začali nútiť maminy skôr. Nočník sme používali asi mesiac, a potom zahlásil, že on chce ísť na záchod ako babka a odvtedy chodí na záchod. Hlavne to svoje baby do ničoho nenúť. Veľa zdaru.

mamina01

moja dnes uz 9rocna dcera sa narodila v maji,na vianoce dostala nocnik,iba s operadlom ziadne melodie.tak sa jej zapacil ze od vtedy sa mi do plienky nepokakala a asi behom roka ani nepocikala.teraz cakame tiez v maji druhe a planujem to praktizovat tak isto.

sasa9

ahoj.ja som syna učila na nočník od 5 mesiacov.sediet vedel,no nenútila som ho.jednoducho som ho aj 10*denne posadila,a neskôr som videla úspech.8 mesačný sa pýtal kakať/aaa/ale cikať neskôr 17-18mesačný pretože mu až moc chutil čajík.teraz čakáme 2 a tiež budem tak postupovať.takže veľa síl a hlavne trpezlivosti!

renatka4545454545

Moja dcera sa prestala pocikavat ako 13 mesacna,vzdy bezala na nocnik a cupotala nozickami kym sme ju nevyzliekli a neposadili nan.Bola som cela happy ako som ju to krasne naucila.To bolo leto.V jeseni zaciatkom oktobra sme sli na dlhu cestu vlakom a busmi tak som jej pre istotu dala preventivne plienku,predsalen co ak si cikne a bude jej to zamrzat na ritke? Na zastavke kosa ako v ruskom filme,autobus prave prifrcal a bolo treba rychlo nastupit a dcera krici ze cikat.Tak ja koza jej vravim ze pocikaj sa kludne do pampersky,mozes neboj.Tak dieta chuda sa pocikalo do pampersky a este sa cudovalo ,pozerala ze kedy jej to zacne kvapkat dole nohami a nic.Vtom zistila ze jej to je pohodlne a odvtedy sa pocikavame!!!Teraz ma rok aj 7 mes a neriesime to,tiez cakame opat na leto,ale bola to moja chyba s tou pamperskou.Vcera bola jedna mamika v tescu a v ruke niesla nocnik,ja ze to asi prave kupila.Vedla nej cupkalo asi rocne bejby,v tom sa mu chcelo cikat a maminka hned sialene rychlo dietatko povyzliekala priamo v potravinach a dala ho cikat,potom bezala s nocnikom von.Zda sa mi to dost sibnute nemyslite?

linda1

Ahoj Leanusa, dlho sme sa nepočuli. S plienkami? ...žiadna sláva.Cez deň dokážeme byť bez nich, ale len doma, pretože nehody sú obvyklé, ale von -a teraz v zime -nechodíme bez nich, lebo je to nepraktické. V noci pijeme čajíčky, takže tiež neriskujeme. Už to neprežívame, nechávame to na teplejšie obdobie.Nikam sa nenáhlime, veď sme stále doma, žiadna škôlka, či práca nás nesúri. Zato v rozprávaní sme borci!Tvoríme krásne čisté dlhé vety, vieme porozprávať rozprávku, či popísať celý deň večer tatinovi.Inak je úplne samostatná jednotka, preto sa čudujem, že sa nechce pýtať na nočník, nechce o tom ani počuť, vždy ho tam nasilu naháňame,nepomohlo ani tlieskanie,sladké odmeny ani nič podobné.Nech sa darí....