Psychické problémy a zamestnanie

Príspevok v téme: Psychické problémy a zamestnanie
spirited_away

Zdravím,
chcela by som sa spýtať ľudí, ktorí majú akékoľvek psychické či neurologické problémy ako zvládajú svoje zamestnanie prípadne aké zamestnanie vlastne majú...
Mám na mysli problémy, ktoré priamo ovplyvňujú schopnosť vykonávať akúkoľvek prácu napr. tetánia, sociálna fóbia, panická porucha a pod. teda problémy pri ktorých človek nezvláda stres nakoľko dnes bohužiaľ každé zamestnanie doslova vyžaduje zvládať stresové situácie. Má vôbec taký človek možnosť nájsť si prácu, ktorú je schopný zvládať?
Ďakujem

kmina

Presne, najlepšie je stále niečo robiť, lebo akonáhle človek zastane, tak to je celé zle. To potom na kadečo myslí :/

miki25

Ahoj, ďakujem za komplimenty Vanilka13 :) Na depresiu sú najlepšie činnosti rôzneho druhu, ktoré zaneprázdnia myseľ. Mám aj postschizofrénnu depresiu a dosť mi to pomáha. Snažím sa venovať záľubám len teraz je to ťažšie počas korony. Tak som len doma (robím si testy z dejepisu, šachy, krížovky, čítam si atlas a podobne :) Treba si niečo nájsť...

Vanilka13

Ahojte,
Dakujem Miki za povzbudenie. Clanky som si pozrela, vdaka. Sach je krasna, inteligentna hra, mas moj obdiv.
Drzim palce.

Danielka2 tesim sa spolu s tebou, ze sa Ti podarilo po dlhsej zdravot.prestavke vratit do prace, si silna, urcite Ta to stalo vela sil. Prajem nech sa to uz len zlepsuje. A co by si mi poradila ze tak najlepsie zabera na depresiu, myslim okrem liekov, tie urobia len cast prace, ale taky ten podnet, alebo co tak dokaze vzpruzit, aby sa clovek vzchopil. Mna hlavne prenasleduje uzkost, ale mohlo by mi to pomoct.

miki25

Píšem šachové články. sachycvek.cz
Bohužiaľ neporadím, čo s tým. Toto som s ňou neriešil. Len mi dala radu, že pozor na stres, lebo môže spustiť moju chorobu. Rozumiem ti, mne sa tiež ruky strašne trasú… Vnímam to ako veľký problém. Daj výpoveď a neboj nič. Budeš mať kľud konečne. Môžeš im povedať kľudne, že si chorá.

Vanilka13

Miki to je super ze si tiez z vychodu, tesim sa. A ake clanky pises, mohla by som si ich precitat?
Mna to ucenie u psychologicky este len caka, min.tyzden som bola u nej na testoch, pri jednom ked sa uz ta obtiaznost stupnovala, tak som sa roztriasla hlavne ruky, proste nezvladam stres. A este mi zistila silnu uzkost, niekedy az panika ma prenasleduje. Staci ze si spomeniem na robotu, kde som bola v jednom kole a v denno-dennom strese a uz sa to zacne. Chcem dat vypoved lebo ta praca ma zabija. Uz sa aj doma pripravujem ako tam nesiem tu vypoved, ale potom ma zase prepadne pocit, ze to nezvladnem ked sa ma zacnu vypytovat preco a zaco a zacnu ma tam obracat. Bojim sa,ze sa tam zosypem. Stale toto riesim dookola aj ma to vycerpava, ale kym to nevyriesim asi sa toho nezbavim.
Neviem ani relaxovat, vypnut mozog, stale mi tam viria myslienky, uz ste preberali nejake relaxacne techniky? Mozno by si mi vedel poradit.
Prajem vsetko dobre. Ahoj

miki25

Ďakujem ti veľmi pekne Vanilka13. Aj ty sa drž. Veľmi si ma potešila svojou priateľskou reakciou. Ináč aj ja som z východu :) Uvidíme možno sa stresujem zbytočne, ale netuším, že aké budem mať posudky. Od psychologičky nebude asi veľmi dobrý. Snažila sa ma niečo naučiť, ale vôbec mi to nešlo. Pričom nešlo o nejaké zložité veci. Také bežné veci. Mne môže stres spustiť moje ochorenie a mám byť veľmi opatrný. Tak mi hovorila psychologička naposledy, keď som začal písať články, aby som to nepreháňal a neštval sa. Musel som jej sľúbiť, že budem písať pomenej… Tak teraz píšem jeden článok za týždeň.

Vanilka13

Ahoj Miki25,
to je super, ked sa citis, teraz dobre. Si bojovnik. Uzivaj si kazdy pekny den naplno.
Budem drzat palce pri posudkovej, nech Ti necha. celu invalidku. Chapem Ta ze s pracou je to tazke, lebo jednak clovek nevladze a podruhe stres moze cloveka uplne rozhodit. Mna stale rozhodi, aj ked si rano poviem ze uz sa nenecham vykolajit, do vecera mi to nevydrzi a je po tazko nadobudnutej rovnovahe.
Drz sa.