Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Psychické problémy a zamestnanie

Príspevok v téme: Psychické problémy a zamestnanie
spirited_away

Zdravím,
chcela by som sa spýtať ľudí, ktorí majú akékoľvek psychické či neurologické problémy ako zvládajú svoje zamestnanie prípadne aké zamestnanie vlastne majú...
Mám na mysli problémy, ktoré priamo ovplyvňujú schopnosť vykonávať akúkoľvek prácu napr. tetánia, sociálna fóbia, panická porucha a pod. teda problémy pri ktorých človek nezvláda stres nakoľko dnes bohužiaľ každé zamestnanie doslova vyžaduje zvládať stresové situácie. Má vôbec taký človek možnosť nájsť si prácu, ktorú je schopný zvládať?
Ďakujem

Vanilka13

Ahoj Keita,
Jasne ze chcem priatelku, spriaznena dusa mi chyba. Osobne sa stretnut by bol problem, lebo ja som z vychodu. Ale moje t.c. je 0903172833.
Pozdravujem srdecne aj vsetkych ostatnych.
Stale ma prenasleduje uzkost z prace aj ked som PN. A mam obavy ze ked dam vypoved tak si nebudem vediet najst robotu a keby som aj daco casom nasla co ked sa to zase zopakuje, ze to tam nebudem psych.zvladat a jedine co ma napadne je zutekat,,zachran sa kto mozes".
Drzim vsetkym palce.

Vanilka13

Ahoj Keita,
Jasne ze chcem priatelku, spriaznena dusa mi chyba. Osobne sa stretnut by bol problem, lebo ja som z vychodu. Ale moje t.c. je 0903172833.
Pozdravujem srdecne aj vsetkych ostatnych.
Stale ma prenasleduje uzkost z prace aj ked som PN. A mam obavy ze ked dam vypoved tak si nebudem vediet najst robotu a keby som aj daco casom nasla co ked sa to zase zopakuje, ze to tam nebudem psych.zvladat a jedine co ma napadne je zutekat,,zachran sa kto mozes".
Drzim vsetkym palce.

januska998

ja viem ze je to tazke ale ludia nedajte sa ovladat svojim strachom. Ked sa budete takto stale bat cely zivot vam unikne a budete to strasne lutovat. Castokrat je strach len v nasej hlave a vobec neodpoveda realite. Len sa treba prekonat. Ja to tiez poznam podla seba tiez som bola ustrachana dopredu som si v hlave robila hrozne scenare ako v praci nezapadnem a ako ma tam budu neznasat a realita bola uplne ina . Ako chcete zit ked sa budete bat co i len skusit ist niekam pracovat? Neberte to v zlom len ako dobru radu

miki25

Ahojte kočky, ja sa pridávam ku vám nepracujúcim. Tiež mám veľký problém nájsť si prácu a momentálne nie je nič vhodné pre mňa. Mám ťažkú schizofréniu, ale cítim sa v poslednom čase celkom dobre. Neviem vôbec zvládať stres. Trasú sa mi strašne ruky a neviem si predstaviť, preto robiť manuálne niekde ani 4 hodiny. Posudková čo nevidieť a bojím sa, že mi siahnu na môj plný dôchodok a bude len čiastočný resp. žiadny.

Keita

Vanilka, nechcela by si blizku priatelku? Mame vela spolocneho. Nemam nikoho s kym by som tieto veci mohla preberat. Ak by si chcela, ozvi sa. Som zo zapadneho SK

daniela2

Majush, netráp sa nad prácou. Ak je možné, ostaň PN, respektíve na čiastočnom invalidnom, pokiaľ to potrebuješ. Ja som mala stredne ťažkú depresiu s nízkou schopnosťou adaptácie, a nízkou toleranciou stresu, okrem toho ochorenie svalov, ktoré ostávajú dlhšiu dobu kŕčovito stiahnuté po započatí pohybu a somatickými príznakmi. Dostala som sa z toho: a už dva týždne pracujem po 10 mesačnej zdravotnej pauze. Dokážem sa už aj sústrediť, aj práca sa mi páči, akurát plat je mizerný.

Majushinqa22

Vidím,že niesom jediná ja mám tiež problémy nedarí sa mi nájsť zamestnanie,dlho spím trasu sa mi ruky nezvládal akúkoľvek prácu,niekdy mi býva smutno niekedy mám zas lepší deň,a niekedy je mi tak zle,že chcem len spať a byť doma nedokážem fungovať tak ako zdravý človek, ktorý zvláda chodiť na 8h do práce,čo má aj trápi