Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Psychické problémy a zamestnanie

Príspevok v téme: Psychické problémy a zamestnanie
spirited_away

Zdravím,
chcela by som sa spýtať ľudí, ktorí majú akékoľvek psychické či neurologické problémy ako zvládajú svoje zamestnanie prípadne aké zamestnanie vlastne majú...
Mám na mysli problémy, ktoré priamo ovplyvňujú schopnosť vykonávať akúkoľvek prácu napr. tetánia, sociálna fóbia, panická porucha a pod. teda problémy pri ktorých človek nezvláda stres nakoľko dnes bohužiaľ každé zamestnanie doslova vyžaduje zvládať stresové situácie. Má vôbec taký človek možnosť nájsť si prácu, ktorú je schopný zvládať?
Ďakujem

Vanilka13

Ahoj Keita,
tiez mi z toho ide hlavu roztrhnut v kuse rozmyslam co dalej. Uplne Ti rozumiem. Ale nevzdavaj sa, zivot ma vzdy zmysel, len nas teraz prevalcovali problemy a nevidime slnko na konci tunela. Ked pride kludnejsie obdobie dame sa zase dokopy, bude dobre.
Asi sa musim zmierit s tym ze moj zivot bude ako na hojdacke, lepsie obdobia budu striedat tie tazke.
Tiez som uvazovala o praci v kniznici, to by bolo pre mna OK, ale dostat sa tam, je problem. Uvazujem aj nad pracou v skolskej jedalni ( plat je sice o nicom) ale 3 tyzdne prazdnin cez Vianoce, tyzden na jar a aj necele letne prazniny, by boli pre mna balzam na vystresovanu dusu.
Si velmi odvazna, ked podnikas a uvazujes o zahranici.
Niektorym ludom to pomoze, uplne zmenit prostredie a nechodit po vychodenych kolajach.
Je tam aj vela uskali, lebo predsa cudzie prostredie a clovek musi riesit vsetko sam za pochodu.
Pre mna zahranicie nie je, lebo by to bol pre mna velky stres( neviem jazyky, nezname prostredie, bez blizkych ludi)
V detstve som nedostala lasku, tak moja uzkost a nizke sebavedomie prameni tam. Nezazila som pocit bezpecia, ani pocit ze sa mam na koho spolahnut. Preto aj teraz v dospelosti ked pridu problemy, tak som cela vyklepana.
Drzim Ti palce pri rozhodovani, hlavne nech sa Ti ulavi. Posielam vela pozitivnej energie a lasky.

Keita

Ahoj prezivam to iste..nemozem ist napriklad do vyroby..nezvladam tempo a trasu sa mi ruky..mavam uzkosti..momentalne mam vlastne podnikanie, ale ledva prezivam..neviem ako dalej..snazila som sa najst nejaku kludnejsiu pracu, na recepcii, v kniznici, a tak podobne..hlavne kde nie je vela ludi..ale nezobrali ma..neviem vobec co do buducna..rosmyslam ist za hranice a upratovat sukromne byty..aspon na 5 hodin denne..vzdy by som bola na tom lepsie ako na Slovensku. Len ci to zvladnem..zahranicie je tiez stres..niekedy mam pocit ze nema zmysel ani zit..niekedy mi ide hlavu od tlaku roztrhnut..vsetko mam z detstva..zazila som hrozne veci..

Vanilka13

Ahojte
velmi som trpela pocitom osamotenia a nepochopenia okolia so svojimi problemami, pripadala som si ako mimozemstan medzi samymi uspesnymi, sikovnymi , dravymi a silnymi ludmi.
Ja nezvladam stres, ani napor prace ked je jej vela, terminy ma tiez stresuju a rychlost tejto doby tiez nezvladam.
Mam syndrom drazdiveho creva, takze pri kazdom vypäti a strese beham na WC, tiez mam tetaniu, pri strese sa trasiem, hlavne ruky. V starej praci som trpela v klientskom centre, praca s ludmi, to je permanentny stres, bolo to nad moje sily, tak som si hladala novu pracu, najprv sa mi nedarilo, ale potom som si nasla podobnu len bez klientov, tak som naivne myslela ze bude dobre, ale omyl Zasypali ma papiere, kopec prace, trebalo stihat terminy, takze to bol tiez pre mna horor. AZ pol roka som tam vydrzala a teraz som PN lebo som uz nevladala a chcem z tej prace odist. Zaroven sa bojim, aby som nedopadla ako naposledy, ze pojdem z dazda pod odkvap, Chcela by som kludnejsiu robotu.

NeznamyTHM1986

aby som doplnil - kvôli tej urologii večer zaspavam v lepších prípadoch o pol jednej-jednej, v horších o 2hej, pol tretej, v kritických o tretej a neskôr

NeznamyTHM1986

Ja mam pod. veci od strednej školy (hlavne neurologia - nezvládam stresové veci, rychle tempo a pod... skušal som napr. hyperamrkety a tak dopadlo to katastrofou) a bohužiaľ neskôr sa zhoršili aj urologické problémy - hyperaktívny mechúr (to je to ked často na wc chodíte bez nejakej zjavnej príčiny), čo sa mi nedarí potlačať ani liekymi na to určenými.....

Tak dlhodobo fungujem na čiastočnom dôchodku a nejakých internetových brigadach... Nemam bohužiaľ ani minimalnu mzdu na mesiac, ale žijem u rodičov venujem sa zaľubam a snažím sa na to nemyslieť :-(

A btw: Keď vidím akože motivačne videa na nete, kde sa hovori že šecko sa da, každy dokaže si zarabať len treba chcieť a tak - často mi to dosť dvíha tlak

zuzka1987

Ahoj spirited_away chcem sa ta opytat ze ci by si mi nenechala tvoje telefonne cislo alebo aspon mail pretoze ja mam dost vazne psychicke problemy kedysi mi bola diagnostikovana depresia aj som brala aj beriem AD a mam problemy v praci ako si pisala aj ty tak by som sa chcela s tebou poradit ze aby si mi ty povedala co mas za priznaky ked prave pracujes a ja ti poviem potom tiez lebo uz som nestastna neviem si dat rady...budem rada ked mi odpises lebo problem vykonavat pracu mam a obrovsky a bez roboty sa zit neda takze to je obrovsky problem. Mozno sem uz ani nechodis ani neviem ako funguju tieto fora ale ked budes taka zlata odpis mi kludne na zuzana.sarmirova@gmail.com mozno prave ty mi das odpoved ktoru hladam. Dakujem:(

Delete 2

Vôbec nie si neschopná! Si práveže veľmi silná bytosť, že napriek všetkému dokážeš pracovať, aj keď krátko..držím ti palčeky :)

spirited_away

Ďakujem za všetky reakcie aj za tú stručnú a jasnú od Delete 2 :D
Z extrému do extrému alebo ako tomu hovorím ja "šoková terapia" to je fakt že to pomáha ale je to dosť náročné :)
Len ide o to že ja mením prostredia až priveľmi takisto mám veľa fóbií a práve tú hnusnú tetániu. V žiadnej práci dlho nevydržím, pretože sa tam doslova zložím. Tiež sa snažím s tým neustále bojovať ale občas mám pocit že už to viac nezvládnem.
V takýchto prípadoch potrebujem práve tu vzájomnú terapiu tak ako píše salon ;) Keď vidím, že sú na tom ľudia podobne dodáva mi to silu ísť zas ďalej. Len škoda, že v našom mestečku nepoznám viac ľudí, ktorí sú na tom tak ako ja. Mňa zas pre zmenu viac trápi agorafóbia než klaustrofóbia no v konečnom dôsledku to riešim podobne - hlboký nádych a ide sa strach nestrach :D
So všetkým bojujem ako sa dá a celkom sa darí len s tou prácou si neviem poradiť... Mám pocit že som neschopná keď sa v každej práci zosypem :/