S priatelom sme 3,5roka spolu. Pred tyzdnom sme sa vratili z dovolenky kde bolo super. Mame vela spolocnych kamaratov, doteraz to fungovalo super. Tento vikend som bola na chalupe s mamou a bratom, frajer ostal doma. Aj v piatok aj v sobotu bol do rána vonku s kamosmi. Aj mi pisal ked bol vonku ze ma lubi. Ja som v nedelu dostala nejaky rapel a vykricala som mu, ze sa furt iba flaka, ze nesetri peniaze ako mi sluboval na dovolenke. proste uplne inu formu som mala zvolit, strasne som na neho kricala, potom uz za vsetko. Zlozil mi telefon a odvtedy ma ignoruje. to bolo v nedelu. Uz som sa mu x krat ospravedlnila cez sms, co mi je vazne a uprimne luto, ze som ho takto atakovala. Vcera mi iba napisal, ze som mu maximalne dvihla nervy, ze ten telefonat pocul jeho kamarat a hanbil sa za mna ako pes, ze ho mam nechat tak, ze on ked tak sa mi ozve ked bude on chciet. Ja som mu na to napisala, ze nech mi teda uprimne povie, ci mam cakat rozchod, alebo co, nech viem na com teda som, lebo tato situacia je uz pre mna neunosna. Zablokoval si moje hovory, aj na Whats app blokovanie. Tak teraz neviem absolutne nic. Na com som a to je najhorsie. uz zacinam mat pocit, ze niekoho ma a som zufala. Ako chapem urobila som chybu, ale zase takto ma nechat trapit? je to normalne? obavam sa najhorsieho. neviem co robit. pisat mu uz nechcem a zase tyzden cakat v tomto rozpolozeni je horor. schudla som uz 3kila od nedele co nic nejem :(
Ignoruje ma, dokedy...
list som mu napisala, normalny papierovy. dostal ho vcera. napisal mi citujem:
"Prestan ma terorizovat spravami, listami atd. prosim ta pekne, ja mam len jedny nervy,a tie si v nedelu tak dvihla, ze teraz ja mam pravo si zvolit, kedy sa ti ozvem hadam. Pozhovárame sa, ale ja ti napisem kedy, nie zase ty."
odvtedy mu nepisem a teda cakam. Co robi schvalne, no na fb robi teraz veci, ktore mi nesmierne vadili vzdy a co mo mu vravela ze mi to vadi. tak teraz to robi.
To, že cíti bolesť a chce byť sám robí schválne?? No neviem, áno, može to robiť schválne. Ale skús sa zamyslieť nad tým, že ČO AK to schválne nerobí. Podľa mňa je jeho správanie úplne normálne a asi to najlepšie čo môže robiť. Potrebuje vychladnúť a ukľudniť sa. Vyrozprávať sa z problému pomáha ženám, chlapi fungujú dosť inak, oni naopak potrebujú zaliezť kdesi a byť sami. Pochop ten rozdiel a predchádzajúcu vetu si prečítaj aj 10x. A nechci od neho aby sa správal ako ženská, keď je chlap.
Prestaň si maľovať katastrofické scenáre o tom, že si ho stratila. DAJ MU ČAS. Ty si vezmi papier a každý deň, alebo i 2x denne mu akože napíš list. Ak chceš, skutočne mu to aj pošli. Keď na sebe pracuješ, je to na dobrej ceste. Neboj sa, on to vidí tiež. Dôveruj mu, on vidí, čo v tebe má, si pre neho cenná. Presne tak isto ako je on veľmi dôležitý pre teba.
to čo robí nie je riešenie a chová sa ako malý.
Ludia ja chapem co mi tu pisete a mate pravdu. ale myslim si, ze zakladom kazdeho zdravého vztahu je komunikacia. Myslite si ze tato ignoracia je nejakym riesenim? ja nie. Moj priatel ma pozna velmi dobre tiez ma svoje chyby a vie co mi maximalne ublizuje a on to teraz schvalne robi. Ja som nikdy nic vedome, co viem ze by mu ublizovalo nerobila. tie moje vybuchy to nebolo vedome, proste to je v mojej povahe, snazim sa s tym nieco robit, a oproti tomu co byvavalo to je dost pokrok. bohuzial stalo sa.Tak nikto nie sme bez viny. Aj moj priatel ked mi ublizil riesila som to vzdy komunikáciou vravela som mu ze mi veci vadia, kludne ale narovinu aby to pochopil jasne. On mi to takto povedat nevie, vie sa iba nasrat a hotovo. som z toho smutna. chyba mi velmi. ked ho stratim, budem velmi nestastny clovek. myslim si,ze som si to teraz maximalne uvedomila, ze asi som to posrala na plnej ciare, ale vratit cas neviem. mozem teraz iba cakat.
súhlasím s kafe 14,37 - lienočka, hlavne zapracuj na sebe a tých svojich výbuchoch, nestačí potom len ľutovať a ospravedlňovať sa, lepšia je prevencia, nie? proste keď sa v tebe začnú zbierať nervy, tak nááááááááádych výýýýýýýdych, napočítaj do 10 alebo do 100 a poriadne si rozmysli ako budeš reagovať, hentaké scény by nebavili nikoho, či chlapa či ženu..
ja mam z teba pocit, že si to vôbec neuvedomuješ. To ako mu ubližuješ. Splietaš tu výplody o tom, ako už asi rieši inú, ako si dovoľuje nechávať ťa v neistote, že teba to ničí (a jeho to neničí?? trpí tiež, neskáče dva metre od radosti) namiesto toho, aby si riešila že sa chováš ako krava úplne bezdôvodne. A pritom si očividne fajn baba, chalan ťa má rád, je mu s tebou dobre, plánuje si budúcnosť s TEBOU (!!)... ako sory, ale bol by blbý pchať sa ti do zadku po tvojom výstupe. To zas si uvedom, že AJ tvoje správanie prekročilo všetky medze. Ale ty si to pravideľne dovoľuješ a on to znáša. Nestačí byť z toho smutná a priznať si vinu, to je strašne málo. Keby to bolo obrátene a on by sem tam vybuchol a dal ti facku... tiež by ti nestačilo, že je potom z toho smutný a ospravedlní sa.
ved ja mu vôbec nepisem. nekontaktujem ho uz po tom co mi toto napisal uz vôbec. ked to chcel ok. ale dva tyzdne cakat nebudem. Je to dost psychicky narocne a nici ma to. proste vsetko ma svoje hranice, a toto zase nebolo az take nieco neodpustitelne, ze by sa somnou dva tyzdne nebavil. pockam max do nedele a potom neviem co spravim ak mi nenapise. to uz asi ukoncim ja, ked nema zaujem ani len sa o tom porozpravat.
Co je problematicke pochopit na tom ked ti povie ze mu mas dat chvilu pokoj a ze potom sa ti ozve? Asi si chce dat trosku pauzu, nemusis do neho drbat. Daj mu tyzden dva a uvidis. A nie ze vypisovat mu sms alebo riesit ho, chod s kamaratkami na vylet alebo sa venuj nejakej zalube. Ty ho vobec nepocuvas co ti hovori ocividne.
ja si to velmi dobre uvedomujem. som z toho smutna, lebo niekedy to neviem ovládat a viem, ze mu to ublizuje. Budem s tym musiet nieco urobit, ak budeme aj nadalej spolu. Odkedy neberiem antikoncepciu tak sa to o dost zlepsilo. Budem musiet este obmedzit alkohol, vtedy to este mavam. len ci uz nie je neskoro. skorej si myslim, ze jeho ignoracia uz je kvôli tomu, ze mozno uz riesi nejaku inu a nema ju este istu, tak mna si takymto spôsobom drzi. Ale mozno su to iba moje paranoje, dufam. rozhodne dam vediet ako to dopadlo. velmi pekne dakujem za slova a nastavene zrkadlo
prečo má problém rovno ťa poslať do riti? No asi preto, že ťa ľúbi. A za niečo stojíš, máš aj nejaké klady, ktorých si je chlapec veľmi dobre vedomí. Neni blb, čo sa rozchádza pri hocijakej tvojej hysterickej scéne. ALE UBLÍŽILA SI MU! Tak sa nediv, že chce mať kľud, kým sa z toho pozviecha.
Inak tie výbuchy by si si fakt mohla odpustiť. To je oveľa jednoduchšie riešenie.