Ahojte.
Uz sa PPP so mnou taha asi od februara. Uz to poslednu dobu vyzeralo celkom slubne. Ale ako zacinaju prazdniny opat mam neodolatelnu tuzbu chudnut. Mam 16 rokov, 170 cm a ked sa rano vazim tak mam okolo 51 kg. Moje problemy s PPPwzacali ked som prestala jest sladkosti/mastne a nezdrave jedla kvoli problemovej pleti. Potom stacilo par poznamok typu: "Aka si chuda" a mne sa to zapacilo. Tak budem este viac chuda. Postupne som vynechala pecivo a jedla som len ovocie, ovsene vlocky, a take tie zdrave a dietne veci. Akykolvek preslap v podobe sladkosti vo mne vyvolal zachvat zlyhania. Nasledky takehoto jedenia nenechali na seba dlho cakat. 4 mesiace bez menzesu, zla nalada, podrazdenost, padajuce vlasy. V tej dobe som chytila gen.bradavice v dosledku slabej imunity, a este ma len potrebne vysetrenia cakaju pri gynekologicke cakaju. Vtedy som akosi pochopila ze je zle. Mala som v tej dobe 53 kg (v aprili) a mala som na odporucanie doktorky pribrat na povodnu hmotnost 56 kg). Ale ako vidite mam 51 kg, co znamena zase chudnutie. Uvedomujem si ako si doslova vedome ublizujem, viem ake nasledky ma taketo chudnutie, ale stale mam potrebu jest malo alebo az vrcholne malo. Je vo mne akysi blok ktory mi napr po 17.00 nedovoli jest uz nic. Viem ze niesom tucna, ale bojim sa ze ak zacnem jest normalne tak priberiem a uz budem len "ta s tou priemernou postavou". Je to mix zufalstva, hlupych myslienok a neustaleho premyslania ako chudnut, nepribrat, neuskodit si atd..
Za akukolvek radu/vase skusenosti dakujem
Spadla som do anorexie? dakujem za kazdu radu
Neni to strach ale skor to, ze chudnem a chcem sa uz konecne dozit dna, kedy schudnem na vahu na akej som uz bola a pacila sa mi. Uz sa to so mnou taha asi mesiac, co sa neviem premoct do normalnej diety. Pritom mi chyba uz len malicko a vzdy ma bud niekto narodeniny alebo meniny a ja to vzdy v tedy pokazim.
Niekto je ovládaný jedlom, niekto svojim strachom z pribratia. Je v tom nejaký rozdiel?
A aký je tvoj dôvod prečo sa bojíš pribrať? Žeby verejná mienka?
Ja nemam s anorexiou nic spolocne a ani mat nebudem. Nepride mi to normalne, ked niekto ma 30 kilo pomaly a stale chce chudnut. Co su slepe alebo co? Nikdy nepochopim ich zmyslanie ked je ocividne jasne, ze este tyzden na diete a skolabuju. Von z ppp, dnu z ppp. Je to jedno. Aj tak si za to mozu sami. Najtrapnejsie je, ked sa niekto do toho dostane koli kritike ostatnych ludi. Co ten clovek nema vlastny nazor alebo co??! Nie som tu na to aby som zachranovala vsetkych ludi s ppp (ak ste si nevsimli, ziadna rada, ktora by ich zbavila ppp neexistuje, takze nechapem co ocakavate ze tu budu ludia pisat). Beriete to vsetko priliz povrchovo. Bud si v kruhu, alebo nie?? A to co je zasa za hovadina. Taha sa to so vsetkymi cely zivot, len si to nechcu priznat. Su ludia ktorym je jedno ako vyzeraju, su ludia ktory chcu vyzerat dobre a su ludia ktory su chorobne zavysli na svojom vzhlade a vahe.
Ja nemam s anorexiou nic spolocne a ani mat nebudem. Nepride mi to normalne, ked niekto ma 30 kilo pomaly a stale chce chudnut. Co su slepe alebo co? Nikdy nepochopim ich zmyslanie ked je ocividne jasne, ze este tyzden na diete a skolabuju. Von z ppp, dnu z ppp. Je to jedno. Aj tak si za to mozu sami. Najtrapnejsie je, ked sa niekto do toho dostane koli kritike ostatnych ludi. Co ten clovek nema vlastny nazor alebo co??! Nie som tu na to aby som zachranovala vsetkych ludi s ppp (ak ste si nevsimli, ziadna rada, ktora by ich zbavila ppp neexistuje, takze nechapem co ocakavate ze tu budu ludia pisat). Beriete to vsetko priliz povrchovo. Bud si v kruhu, alebo nie?? A to co je zasa za hovadina. Taha sa to so vsetkymi cely zivot, len si to nechcu priznat. Su ludia ktorym je jedno ako vyzeraju, su ludia ktory chcu vyzerat dobre a su ludia ktory su chorobne zavysli na svojom vzhlade a vahe.
Ja sa na margo Pandy vyjadrím trochu expresívnejšie. Takmer som hodila t*čku, keď som si prečítala tie pomaly pro-ana drísty.
Panda, možno nevieš, ale sú anoretičky, ktoré si svoju váhu vytyčujú. Čoraz nižšiu. Anorektičky často skúšajú svoje limity a snažia sa ich prekračovať.
A ja dúfam Panda, že sa spamätáš skôr ako na vlastnej koži zistíš skutočnú devastačnú silu anorexie. A PPP všeobecne.
Ahojte
Prepáčte, ale po prečítaní mi nedá byť ticho. Ja len k Pande, prosím ťa, neber to ako výčitku, len neviem, možno o tom ani netušíš. Ale všetky tvoje rady nie sú o pomoci von z kruhu PPP, ale práve naopak.. A to ma mrzí. Aby si to nevzal niekto priveľmi k srdcu, lebo namiesto toho aby si dotyčná/ý pomohol, sa stane pravý opak...
Vytýčiť si váhu? A čo sme nejaký dobytok, aby sme to robili ?
Tvoje vnímanie tvojej vlastnej osoby a tela nie je v poriadku. Prosím ťa, neber to zle, myslím to v najlepšom slova zmysle.
Jánnn: Velmi pekne dakujem za tvoje povzbudive slova. Po dlhej dobe sa fakt vo mne zapalil ohen akehosi nadsenia pre samu seba. Je neuveritelne, ako par viet na fore dokaze cloveku dodat odvahu a silu. Podla tvojho pisania usudzujem ze si mimoriadne silny clovek, tak nech svojou motivaciou pomahas aj inym ludom :) Dakujem.
Ono naozaj jedlo ma ovlada, viem ze by som mala normalne jest, ale ten blok v mojom vnutri ma vzdy zastavi. Budem sa ale snazit, viem ze vsetko zacina sebauvedomenim.
Panda: tebe tiez dakujem za rady a pomoc, drzim ti palce, viem ze je v tebe sila. Si silna a prides na to aka sila v tebe je. Dakujem :)
Ak ťa nemajú radi, tak sa na nich vyjeb a začni mať rada samú seba.
Aj tak sú to len debili, ktorí nič nechápu. Nechápu, že ty si citlivá, dobrá duša.
Oni sú len obyčajne kurvy vyjebané.
Toto je pravda.
Tak si daj facku a choď dopredu.
Skús rozanalyzovať s čím nie si spokojná, z čoho si frustrovaná. Ten problém, ktorý máš, nie je skutočným problémom. Problém je niečo úplne iné. Tým, čo robíš, si len svoje vnútro kompenzuješ. Veď už začni byť vnútorne silná a odožeň všetky otravné muchy, ktoré okolo teba lietajú. Je tak ťažké byť silným?!
Svet sa točí okolo vlastnej osi a nie okolo teba. Ako si ustelieš, tak budeš mať.
Suhlasim s tym, ze ppp suvisi s nejakym hlbsim problemom, avsak to si uz kazdy clovek musi riesit sam so sebou.