Spadla som do anorexie? dakujem za kazdu radu

Príspevok v téme: Spadla som do anorexie? dakujem za kazdu radu
littleslashe

Ahojte.
Uz sa PPP so mnou taha asi od februara. Uz to poslednu dobu vyzeralo celkom slubne. Ale ako zacinaju prazdniny opat mam neodolatelnu tuzbu chudnut. Mam 16 rokov, 170 cm a ked sa rano vazim tak mam okolo 51 kg. Moje problemy s PPPwzacali ked som prestala jest sladkosti/mastne a nezdrave jedla kvoli problemovej pleti. Potom stacilo par poznamok typu: "Aka si chuda" a mne sa to zapacilo. Tak budem este viac chuda. Postupne som vynechala pecivo a jedla som len ovocie, ovsene vlocky, a take tie zdrave a dietne veci. Akykolvek preslap v podobe sladkosti vo mne vyvolal zachvat zlyhania. Nasledky takehoto jedenia nenechali na seba dlho cakat. 4 mesiace bez menzesu, zla nalada, podrazdenost, padajuce vlasy. V tej dobe som chytila gen.bradavice v dosledku slabej imunity, a este ma len potrebne vysetrenia cakaju pri gynekologicke cakaju. Vtedy som akosi pochopila ze je zle. Mala som v tej dobe 53 kg (v aprili) a mala som na odporucanie doktorky pribrat na povodnu hmotnost 56 kg). Ale ako vidite mam 51 kg, co znamena zase chudnutie. Uvedomujem si ako si doslova vedome ublizujem, viem ake nasledky ma taketo chudnutie, ale stale mam potrebu jest malo alebo az vrcholne malo. Je vo mne akysi blok ktory mi napr po 17.00 nedovoli jest uz nic. Viem ze niesom tucna, ale bojim sa ze ak zacnem jest normalne tak priberiem a uz budem len "ta s tou priemernou postavou". Je to mix zufalstva, hlupych myslienok a neustaleho premyslania ako chudnut, nepribrat, neuskodit si atd..
Za akukolvek radu/vase skusenosti dakujem

Žužova

Lombardo,presne si to vystihla.. mam pocit že inak ako chudá dokonalá nidky nebudem..lebo plnoštíhlosť je pre man niečo ,,priemerné-nudné-tuctové" .. to že dievčatá jedia jesť na verejnosti a uplne bez výčitiek im síce v kutiku duše zavidím ale vždy ma popadne myšlienka že ..,,som lepšia lebo mam kontrolu" .. samozrejme ked pridem domov kontrola je fuč.. no o tom nikto nevie,iba ja.
Inak asi by som mohla odpovedať rovnako ako ty,že žiadny život nemám. je to len take prežívanie..
snívam o vela veciach ale vdaka tejto pliage ich nedosiahnem,lebo ma to ovláda.. a niekedy mi to je aj uplne jedno.Inokedy to chcem velmi zmeniť,ale akosi si už neviem predstaviť život bez nej.
Ked sa to zavrta hlboko pod kožu cesta von je hádam až nemožné,preto všetky baby čo ste z toho dostali máte môj obdiv. :)

lombardo1981

Tamiiiiiiiii, len sa snažíš ubezpečiť, že si normálna. A to, v tomto kontexte, až tak za normálne nepovažujem.

lombardo1981

:D Toť dobrá otázka. :) V podstate druhá a tretia. Ale vždy, keď sa ma doktorka spýtala, čo ma na mojom živote najviac štve, tak som vždy odpovedala, že žiadny život nemám, a nikdy som ani nemala.
Z tvojich odpovedí mám pocit, akoby si jedlo považovala za niečo nečisté, niečo, čoho sa treba zbaviť, pretože ťa nadobro pošpiní. Túžiš sa mať rada, ale nevieš ako to dosiahnuť bez svojej vychudnutosti.
A aký máš pocit zo svojho života?
Snaží sa byť tým, kým ju chceš mať ty, snaží sa cítiť to, čo chceš ty. Zo všetkých síl sa snaží. No nikdy ti nezáležalo na tom, že túži vyhovieť všetkým tvojim požiadavkám, rozmarom a želaniam. Nezáleží ti na tom, čo robí a ani ako to robí. Je ti jedno, že sa usiluje iba pre teba! Je ti fuk, že hľadí iba na tvoje potreby! Je to ako mať hlasy v hlave. Ako tvár, ktorú držíš vo vnútri, keď zatváraš oči kým sa prebúdzaš. Tvár, ktorá ťa sleduje vždy, keď klameš. Tvár, ktorá sa smeje, keď padáš... a vidí všetko. Tvár v tvojom vnútri ťa počúva. Je to ako víchrica v mysli, nedokážeš zastaviť, čo počuješ. Mám tú tvár? Ukazuje na moje chyby? Prebúdza sa, keď spím? Smeje sa, keď padám? Sleduje ma, keď klamem?... VIDÍ VŠETKO! Vie, kedy je čas na plávanie, či topenie! Je rovno pod mojou kožou!

Tamiiiiiiiii

Ahoj!!!!!!! Som tiez anorekticka! Mam 43 kg., veľa ľudí tvrdí že vyzerám na 28... A som neuveritelne stastna vzdy ked na nete objavim nejaku dalsiu anorekticku... Je to normálne?!.

Žužova

No bola odpoved na ktorú z tých otázok ?
Vaše vzťahy s matkou museli byť teda strašné,zmenilo sa niečo alebo si sa od nej natrvalo odtrhla a o ti pomohlo v liečbe ppp?

Ja by som odpovedala takto
1. nenávidím ho lebo ono ovláda mňa a som na nom zavislá..
2. netuším,najlepšie nič,najelpšie by bolo keby neexistovalo..
3.Ovládať by som chcela seba,svoju dokonalosť...zaprieť sa a prestať jesť úplne..
4.Svoje telo neznášam ale momentálne som sním spokojná kedže mám velku podváhu ,aj ked viem že to vyzerá hrozne no takto som to chcela a chcem viac.

lombardo1981

Pokojne sa zapoj :)
A čo ťa ako prvé napadne?
U mňa to bola, aby už moja mater sklapla a prestala ma toľko buzerovať. Že sa viem rozhodnúť aj sama.

lombardo1981

Nie. Tvoj vzťah k jedlu nie je normálny.
Čo cítiš k jedlu?
Čo chceš, aby jedlo prezentovalo?
Prečo máš potrebu ovládať jedlo? Čo by si chcela v svojom živote ovládať, ale nemôžeš?
Aký máš vzťah ku svojmu telu?

Žužova

lauren,jasný začiatok ppp... už len preto že aj vraciaš. Rieš to s lekárom čo najskôr lebo zle dopadneš. a ked už do toho spadneš ,už je cesta von veelmi ťažká

Lauren.Wee

Ahojte potrebovala by som radu.
Niekedy v zime okolo marca som vážila 75 kg a merala som okolo 167 cm.
Rozhodla som sa s tým niečo spraviť takže som jedávala naposledy o 18 hod.
a zapojila som aj jednoduché cvičenie .
Prestala som jesť sladkosti a nezdravé jedlá. Postupne som chudla na 70 kg potom 68 kg ... Ale potom to prišlo .. Začala som byť zo svojou postavou spokojná. Ale stále som pokračovala v takej istej strave . Teraz mám 59 kg.
Všetci my hovoria ako strašne som schudla ale ja na sebe vidím tie špeky ! Ale nikto iný ich ževraj nevidí !! -_- Ale .. začínam si uvedomovať že to trochu preháňam ..
Už dva mesiace mám na raňajky len ovsené vločky zaliate horúcou vodou.
Ale velmi my to chutí takže to je celkom v pohode . Ale potom mám okolo 12 obed ktorý vyzerá asi takto :
napríklad dusená brokolica ( velmi malé množstvo) a tak približne 4 polievkové lyžice bezvaječných cestovýn

alebo Dusený špenát ( úplne neochutený )PS: je to hnus .
a k tomu 4 polivkové lyžice cestovýn .
A proste stále len takéto veci . žiadne maso , pečivo , ochutené okorenené alebo ocukrené jedlá .

Ale teraz asi to najzvlášnejšie ...
Posledné jedlo mám o 15 hod. ...
Dám si na tanier kúsok šalátovej uhorky , 2 zavárané uhorky , 4 cherry rajčiny , kúsok kalerábu a jeden plátok morčacej šunky ktorá je úúúplne bez múky .

No a po 15 hod. už nejem vobec nič .
Ale už ani nemávam chuť aj keď my tak okolo 20 hod. škvrka v bruchu..

Chcem sa spýtať mám sa zdoveriť lekárovi s mojím stravovaním alebo je to normálne ? Chcem ešte povedať že niekedy ( málo kedy) keď mám po obede chuť na niečo sladké tak si niečo dám a okamžite to idem na wc vyzvracať .. A to len preto že sa obvinujem že som to zjedla .. A stratila som aj menštruáciu ktorú som nemala už 5 mesiacov.
Ďakujem pekne za rady .