Láska na celý život ... ?

Príspevok v téme: Láska na celý život ... ?
ada555

Dobrý deň.

V minulosti (sú odvtedy skoro tri roky) som prežila niekoľkoročný vzťah. Ten vzťah bol plný bolesti a ubližovania ale našlo sa aj veľa krásnych chvíľ. Skončil sa s tým, že ma opustil kvôli inej. Potom sa samozrejme pravidelne ozýval a o to bolo ťažsie vymaniť sa z toho kruhu. Po tom čase, čo som bola sama prejavil o mňa záujem dlhoročný kamarát. Vedel o tom vzťahu všetko aj to, že to stále neprebolelo. No aj tak ma žiadal o šancu zmeniť môj pohľad na všetko, tak som mu ju dala. Už sme spolu nejaký ten čas,no môj bývalý vzťah ma prenasleduje. Môj ex má v mojom srdci stále svoje čestné miesto a nech robím, čo robím nechce sa mu odtiaľ. Nie je to nenávisť alebo pocit zrady, ktorý by ho tam držal. Odpustila som mu aj sebe. No mám pocit, že tam vždy bude patriť a city k nemu sa nikdy nezmenia. Som si vedomá, že spolu už nebudeme (aj keby on chcel), no ja by som už byť vo vzťahu s ním nechcela. K môjmu terajšiemu priateľovi som naprosto úprimná, záleží mi na ňom, vážim si ho a vie o mojich pocitoch, no aj tak to sommnou nevzdáva. Nedržím ho, ak sa rozhodne ísť ďalej, bezomňa, budem to rešpektovať. Skutočne by som ho chcela ľúbiť, tak ako som ľúbila toho pred tým, no mám pocit, že to nikdy nepôjde. Tento vzťah vidím realisticky, nie je to o tej zamilovanosti ale o vzájomnom rešpekte a úcte. Je to možné ? Je možné, tak milovať len raz za život ? Prežili ste si to niekto alebo s tým aj naďalej žijete ?

zuzi74

ada555, ak raz stretnes niekoho, kto ta ocari, tak ako byvaly priatel, tak verim, ze sa opat zamilujes. Na toho byvaleho nezabudnes, ale v novom vztahu, kde bude aj laska, mozes byt opat stastna.
LMarika, presne taky vztah ako ty opisujes by som ja veru nechcela a verim, ze ani vela inych zien.
Co sa tyka motylikov v bruchu, tie moze mat zena v ktoromkolvek veku. To nie je o puberte a nejakej zavisti, ale o zamilovanosti. A ked je clovek zamilovany, tak tie motyle priletia do brucha aj v 50-tke:-)

ada555

Takže práve som dokončila opatrenia, aby ma už nekontaktoval. Rozumne som mu vysvetlila, aby mi už dal pokoj. Zablokovala ho, kde sa len dá. Napísal, že chápe, kde robil chybu a vie, že je neskoro napraviť. Znovu reči o láske a podobne. Takže dúfam, že ma už nebude kontaktovať. Ja neviem, možno je možné, že sa ozaj zmenil a pre jeho dobro by som tomu chcela veriť ale nemyslím si, že to dokázal zmeniť. Prajem mu teda, aby už pri ďalšej partnerke bol iný ale myslím, že ľudia sa vo svojej podstate nemenia. Ale snáď, možno pochopil.
Ďakujem, určite vyhľadám nejakú pomoc, cítim, že ju potrebujem.

Kýčera

P.S.-Zabudla som dodať,že čím dlhšie táto situácia bude pretrvávať/jeho kontaktovanie,vyhrážka,.../,Tvoje spracovavánie a vyrovnávanie sa s ňou,tým ťažšie sa z toho budeš dostávať a následky môžu byť horšie.Tak začni ešte dnes,zajtra...

Kýčera

Ada,všetci ľudia,kt.stretneme na svojej ceste životom nás ovplyvnia a zanechajú v srdci,či duši stopu.Ide len o to,akými ľuďmi sa necháme ovplyvniť.A láska,tá má veľa podôb,je radostná,,spaľujúca,zraňujúca,bolestivá,chorá,...Každý ľúbi inak,niekto viac,niekto menej.Každého ľúbime inak,rodičov,deti,partnera,...Je možné,že už nikdy nebudeš nikoho ľúbiť,ak to bola láska,tak ako predchádzajúceho partnera.Pomoc však potrebuješ,veď si ju intuitívne vyhľadala tu na fóre.Kafe to vystihla a ukázala Ti smer a ja mám taký istý názor.Prečo?Nuž preto,že si veľmi citlivé,krehké,slušné,...žieňa,kt. si zaslúži niečo iné a mohla by si z toho nakoniec ochorieť na tele aj duši.Nemám žiadnu skúsenosť s tou linkou,ale prepokladám,že vedia poradiť ako spracovať a vyrovnať sa s tým,čo si prežila,aké opatrenia spraviť,aby Ťa nekontaktoval,...Obrátiť sa môžeš aj na iného terapeuta,či človeka,kt. by Ti vysvetlil,prečo a čo vlastne sa Ti stalo.Je dobré,že máš pri sebe trpezlivého partnera,o kt. sa môžeš oprieť,daj tomu šancu.Každý z nás k šťastiu potrebuje niečo iné,porozmýšľaj dobre,čo chceš Ty a začni KONAŤ.Ak to chceš riešiť sama,mala by si sa odstrihnúť celkom od takého zlého človeka-zmeniť číslo telefónu,mail,...aby nemal na Teba žiaden kontakt.Poradiť sa môžeš aj s právnikom,či sa nejedná o obťažovanie,...Ľúbiť neznamená dovoliť druhému,aby nám ubližoval,odpustiť neznamená aj zabudnúť a ČAS je najlepším LEKÁROM.Každý z nás ma na vec iný názor,každý obsahuje kus,či celú pravdu,ale jedno nás spája-ochota POMOCŤ TI.Tak sa drž!

m1rka

Ahoj Adka555. Ja takto nesmierne velmi moc tiez niekoho milujem. Viem, ze je mojim prvym aj poslednym, koho som tak milovala a milujem. Asi to uz medzi nami skoncilo (kvoli mojej vlastnej hluposti. Ani sa mu nedivim). No viem, ze aj ked ubehnu roky bez neho tak ho vzdy milovat budem. Ma uz vo mne naveky svoje miesto. A to navzdy.

liecitel

Vies preco toho ex si,,lubila,, resp este lubis aj napriek tomu ze ti ublizoval?To bude tym ze aj ty sama sebe ublizujes minimalne tak ako on ublizoval tebe a pokial sa nezacnes mat rada tak nikdy sa nedokazes zalubit do ,,dobreho,,chlapca.To by bolo proti prirodnym zakonom

De

LMarika:

Tak ako to pises ty by to rozhodne nemalo fungovat. Telesna pritazlivost je rovnako kriticky dolezita ako dusevne porozumenie a ostatne osobnostne veci.

To co pises ty, tak to nie je plnohodnotny partnersky vztah, ale blizke kamaratstvo za ucelom splodenia deti.

Fyzicka naklonnost je prave to, co dodava do vztahu dalsi rozmer a vytvara z toho hlboke prepojenie medzi chlapom a zenou.

ada555

Kafe - prečítala som si ho a áno som si vedomá toho, že som bola týraná žena ale myslím, že to som si už vyriešila. Áno, pravdaže, následky nesiem doteraz ale nie som si istá, že by tie pocity súviseli na základe nejakého syndrómu. Ale určite súhlasím, že som to ešte celkom nespracovala. Ďakujem za radu.

Delete 2 - ako som napísala aj kafe, je možné, že niekde vo vnútri som to ešte nespracovala. A opravila by som ťa. Žiaľ, on sa stále ozýva o to je to ťažšie. Výhražné emaily plné obviňovania sa striedajú s vyznaniami lásky a sľubmi. Ja som si istá tým, že som ho skutočne milovala. To ako sa správal .. možn to inak nevedel, neobviňujem ho. Viem, že v detstve bol svedkom niečoho podobného pri svojich rodičoch a aj keď stále opakoval, že on taký nie je, tak sa to žiaľ na neho prenieslo.
Snažím sa oboje vypustiť z hlavy, ďakujem za názor :)

LMarika - viem, že ako partner do budúcnosti je to najlepšie, čo ma stretlo. No práve z toho mám strach, že to "zaĺúbenie" alebo ako to nazvať tam bude chýbať. Možno ani nie mne, ale jemu. Viem, že jeho city sú hlbšie. Ďakujem za názor :)

LMarika

Vztah zalozeny na vzajomnom respekte a ucte, to je to najlepsie, co ta mohlo v zivote stretnut a ci moze fungovat? Nielen, ze moze, ale aj musi. LEBO LEN TAKYTO VZTAH MOZE FUNGOVAT A ZIADNY INY a to aj bez motylikov v bruchu. Motyliky v bruchu patria len do puberty, take nieco uz v dospelosti tak, ci tak nezazijes a kto tvrdi, ze motyliky v bruchu zaziva v tridsiatke, ten klame, lebo sa snazi zamerne vyvolat v ludoch zavist. Dobry vztah mozes mat aj bez motylikov v bruchu a dobry sex tiez. Predovsetkym na zalozenie si rodiny a na splodenie deti je idealny prave takyto partner, akeho mas teraz. TY si vazis jeho a on si vazi teba a ak to uvidia vase deti, ze vy si navzajom vazite jeden druheho, bude si aj brat vazit svoju sestru a sestra svojho brata. Deti si budu vazit rodicov a rodicia si budu vazit deti. Tiez mi jedna pani, toho casu asi 60-roca, rozpravala, ze do svojho manzela nikdy neobla zamilovana, nikdy nemala motyliky v bruchu, a predsa si ho vzala, lebo bol k nej slusny, mily a uctivy, bol by pre nu urobil vsetko, co jej na ociach vidi (nebol bohaty), z jeho strany tam toho citoveho bolo dost, ale nebol pekny, nepritahoval ju telesne, no aj tak si ho vzala, maju dve deti a po rokoch povedala, ze jej manzelstvo je stastne a aj ona je v nom stastna, ze su velmi dobra, sudrzna rodina a ze je nadmieru spokojna, ze ma zivot taky, aky ma a ze ma manzela takeho, akeho ma, lebo vacsina jej rovesnicok sa rozviedla hlavne pre bitky, tyranie, alkoholizmus a agresivitu svojich partnerov (mala dedina, kde okrem krcmy nic ine nie je...) a ze jedine, co jej na tom chybalo, boli tie motyliky v bruchu, ktore sice pri svojom manzelovi nikdy nemala, ale tie bez problemov ozelie, ked si cely svoj zivot premietne ako film a ked si spomenie, co vsetko dobre pre nu a pre rodinu urobil, bol vyslovene rodinne zalozeny typ, aj deti vychovali s laskou a uctou. Nevenuj uz bvalemu ani jedinu spomienku a radsej sa snaz travit co najviac casu s terajsim. Laska je o tom, ze lubis a si lubena. A lubit sa da aj bez motylikov v bruchu. Ale ty si v predchadzajucom vztahu iba lubila s motylikmi v bruchu a lubena si nebola vobec. Bola si iba vyuzivana. Kedy ti byvaly povedal, ze ta lubi? Len ked sa chcel s tebou vyspat? A inokedy mohli byt bitky a ponizovanie? Ta, ktora je lubena, nebude bita a ani ponizovana.

kafe

ada, prečítaj si niečo o syndróme týranej ženy, tzv.Štokholmský syndróm.
referaty.aktuality.sk Prípadne zavolaj na linku pomoci pre týrané ženy, aby ti pomohli vysvetliť, čo to bolo, čo si prežívala a čo si ešte akosi nespracovala. Láska to určite nebola. Vypýtaj si od nich kontakt na niekoho v tvojom okolí, aby ti pomohol spracovať to a vyrovnať sa. Nech ti minulosť nezasahuje stále do života.