Len by som chcela upozornit vsetkych ktori v poslednej dobe velmi radi tvrdia ze dovod preco niekto nechudne je urcite to ze malo je a telo ide na nudzovy rezim. Uvedomte sa a nedavajte nezmyselne rady! Preco anorekticky ktore nejedia takmer nic rapidne chudnu? Nemali by priberat? Pravda je taka, ze kazdy clovek je iny! Ja nechudnem ani pri 1200kcal denne a mozem sa aj roztrhat! Chudnem az ked idem pod 600 takze prestante s tymi kvazi radami nic take ako nudzovy rezim, krizovy rezim a podobne nikdy neexistoval ani nebude, pretoze vsetky deti z Afriky by boli tlste a Victoria Beckham so svojimi jedlami velkosti dlane tiez. Len tolko som chcela. Ak Vam to nejde, treba pridat este viac pohybu a MENEJ jest, je to jednoduche, cele chudnutie je iba rovnica PRIJEM a VYDAJ. Bohuzial niekomu staci vylucit cukor a muku, niekto bude potit krv a to uz neovplyvnime...
Núdzový režim tela je iba fáma
:D vidis uz do toho tahas vsetky mozne slovicka ktore poznas, makronutrienty, intolerancie, rozdielny metabolizmus... :D proste len si za kazdu cenu nepripustit ze je to uplne jednoduche a vyzaduje si to len zniest trochu nepohodlia a byt trochu disciplinovany a ze clovek nech je uplne hociaky ked zozere denne par kusov zeleniny a ovocia a zabehne si 2 kilometre a spravi par klikov, tak po par tyzdnoch nevyhnutne schudne a bude aj zdravy aj vitalny.. ty len musis hladat vsetky mozne pseudoproblemy a pseudoprekazky aby sa tento primitivny princip chudnutia stal komplikovanym
vyvazena znamena umerne k cielu. neexistuje jedna formulka, ktora plati pre kazdeho. Je rozdiel, ked chce niekto zdravo chudnut a stravuje sa vyvazene k jeho cielu, takisto, ak chce niekto pribrat a zaroven to robit vyvazene. Rozumies, ako to myslim? Nehovoriac o tom, ze makronutrienty si inak vyskladaju ludia, co maju rozdielny typ metabolizmu + nejake alergie a intolerancie, ci druh pohybovej aktivity. Vyvazenost je komplexna vec. Nie je len o nepribrati. Je o cieli.
Ty pises ze zo zdravej a vyvazenej moze clovek pribrat alebo este aj stratit svalovu hmotu. Ja pisem ze zo zdravej, vyvazenej a pohybu primeranej stravy sa pribrat neda. To je to na co narazam a ze ziadna ina veda ani magia v tom nie je, tak netreba zahmlievat kvaziodbornymi recami a fiktivnymi komplikaciami.
kaloria, ja toto vsetko viem, kde pisem, ze to tak nie je? Ak si precitas co pisem, zhodujem sa s tebou. Nerozumiem, preco si taka vytocena, ale ak sa chces bavit konstruktivne, zmen retoriku.
skus chudnut sposobom ze vsetko jedz a z nicoho nedupluj.ja chudnem nie dietnou ale normalnou stravou absolutne vsetko jem a tyzdenne 1kg dole ale denne zabehnem 20kg.a chlieb mam denne na stole.
Odpovedam, a ty uz konecne pochop nasledovne trivialne 3 fakty:
1.) prijem energie = vydaj energie => nepriberam ani nechudnem
2.) prijem energie > vydaj energie => tlstnem
3.) prijem energie < vydaj energie => chudnem
Toto je cela veda o chudnuti ocistena od vsetkych marketingovych nezmyslov a dalsieho balastu. Ak budes zrat primerane svojej fyzickej aktivite a budes sa hybat primerane svojmu zradlu, potom je FYZIKALNE NEMOZNE ABY SI PRIBRALA, chapenzich? A nebudes ani stracat svalovu hmotu ani nic z dalsich tvojich nezmyslov pokial sa fakt nestravujes v mekaci, ale mas vyvazenu pestru stravu ktorou do seba dostanes primerane mnozstvo proteinov a sacharidov, ktore su mimochodom pritomne aj v zelenine a ovoci
kaloria, mozes sa upokojit, nejde tu o zivot, naco take prehnane reakcie? Ja zas tiez nikde nepisem, ze jest normalne je mcdonald. Normalne znamena v ramci svojho TDEE. Tak, aby hormonalna sustava fungovala v poriadku, clovek nestracal svalovu hmotu a bol vitalny.
Neviem, ake bludy tu podla teba sirim. Ak si si nevsimla, odkazujem na studie. Nie na moje dojmy. Ale pokojne bud konkretna. Pretoze ja osobne na vyvazenom stravovani nic zle nevidim. Ale aj zo zdravej starvy sa da priberat, chudnut i udrzat. Problemom je mnozstvo, nie zlozenie.
A kto hovori ze obezita je v poriadku, to kde pisem??? Obezita je okrem toho ze je to coroba aj hlavne lenivost a vygumovanost mediami ze normalna vaha je cosi nadpozemsky zlozite co sa da dosiahnut len nejakymi komplikovanymi procedurami od "odbornikov"...
Zer menej tucnych, proteinovych, sacharidovych jedal, viac zeleniny a viac sa hyb. Nepomaha? Tak sa hyb viac a zer este menej tucnych jedal. Nepomaha? Tak to sa prihlas v CERNe alebo NASA lebo si fenomen ktory porusuje zakladne zakony fyziky...
neviem, na čo akože mal ten príklad s chudými ľuďmi v koncentračných táboroch slúžiť. kto má záujem, nech si to vyskúša, takto "chudnúť". knihy, návody a tréneri nie sú na to, že by sa nedalo schudnúť aj bez nich, ale na to, aby si ľudia pri tom viac neublížili než prilepšili. nehovorím, že to nie je AJ biznis, v niektorých prípadoch fakt iba ten, ale hlavne by malo byť cieľom, aby sa chudlo ZDRAVO. nie je problém držať hladovku a tak chudnúť - kým neskolabuješ, nevypadajú ti vlasy, nezničí sa ti žalúdok atď atď - alebo kým prinajmenšom okamžite nepriberieš naspäť po tom, čo budeš chcieť začať jesť už akože normálne.
a ešte máš v tom zozname fitká, no a tie sú na cvičenie :D keďže väčšina ľudí dnes v práci presedí celé dni na zadku, no hýbať sa treba opäť hlavne kvôli zdraviu, nie kvôli chudnutiu
Odpovedam, to je co podla teba to "normalne jedenie"? Macdonald a lezanie pri TV? Alebo si fakt myslis ze z vyvazenej stravy, zeleniny a pravidelneho pohybu sa pribera? Sa spamataj a nesir tu bludy