Len by som chcela upozornit vsetkych ktori v poslednej dobe velmi radi tvrdia ze dovod preco niekto nechudne je urcite to ze malo je a telo ide na nudzovy rezim. Uvedomte sa a nedavajte nezmyselne rady! Preco anorekticky ktore nejedia takmer nic rapidne chudnu? Nemali by priberat? Pravda je taka, ze kazdy clovek je iny! Ja nechudnem ani pri 1200kcal denne a mozem sa aj roztrhat! Chudnem az ked idem pod 600 takze prestante s tymi kvazi radami nic take ako nudzovy rezim, krizovy rezim a podobne nikdy neexistoval ani nebude, pretoze vsetky deti z Afriky by boli tlste a Victoria Beckham so svojimi jedlami velkosti dlane tiez. Len tolko som chcela. Ak Vam to nejde, treba pridat este viac pohybu a MENEJ jest, je to jednoduche, cele chudnutie je iba rovnica PRIJEM a VYDAJ. Bohuzial niekomu staci vylucit cukor a muku, niekto bude potit krv a to uz neovplyvnime...
Núdzový režim tela je iba fáma
Tak potom ako si mam vysvetlit ze nasledkom choroby som asi pred dvoma rokmi schudla 10kg a dalsi rok a pol som ich nenabrala az kym som sa nezacala vyslovene prezierat? Ale zasa som nabrala len tych 10kg? Kym som sa stravovala normalne t.j. aj sladke aj pecivo ale nie do prasknutia tak mi vaha vystupila max o 2-3kg. Ono je totiz rozdiel normalne a normalne ak sa niekto prezieral dietoval schudol a potom sa zacal znova prezierat tak je jasne ze sa mu to vrati ale ak sa aj drasticky schudne a zacne sa jest normalne vrati sa vam max 2kg to mam zasa na sebe vyskusane len ja mam problem ze chudnem IBA ked drasticky obmedzim jedlo a vela cvicim bohuzial tak to mam odjakziva pomaly metabolizmus mame v rodine takze genetika je c.1 od tej zalezi ci vam pojde chudnut lahko alebo tazko
Michal no presne tak, lenze media a reklami zaplatene firmami ktore na tom ryzuju vygenerovali ludi s nazormi a pohladmi prave ako napr. tu Odpovedam, ze chudnutie je cosi zlozite. Postavili to na tom, ze ludia su prirodzene lenivi a bez sebadiscipliny, takze im ukazali ako to robit "bezbolestne" a pohodlne ale za cenu komplikovanosti ktoru nepreklenu sami a bez dalsich potrebnych pomocok a penaznych nakladov s tym spojenymi. Vysledkom je milion teorii a postupov o tom ako to je "spravne", co vsetko k tomu treba a co si musia kupit, na co vsetko si musia davat pozor (lebo bububu), naucili ich operovat s par vedecky znejucimi pojmami aby to budilo prislusny dojem komplexnej temy ktoru neradno brat na lahku vahu a lepsie ju nechat na nejakych vyzivovych "odbornikov" a trenerov a takych ci onakych poradcov a samozvanych expertov... proste spravit z toho biznis so vsetkym co k tomu treba.
vysledkom tychto skutocnosti su potom 2 druhy ludi, jedni ktori si povedia ze sa na to radsej vyseru lebo to je tazke a zlozite a nemaju na to peniaze, tak sa radsej dalej prezieraju a cumia do TV na imbecilne sprostosti, a potom druhi, "moderni a progresivni" ktori sa tomu uz venuju, kupuju knihy, pomocky, nastroje, specialne jedla a koktejly, trenerov, poradenstva a x dalsich nezmyslov ktorych jedinym pravym ucelom je premiestnenie penazi z ich vrecka do vrecka majitela firmy ktora v tom biznise podnika..
Alebo ako napisal(a) kaloria5678
ABSOLÚTNE SÚHLASÍM s
1.) prijem energie = vydaj energie => nepriberam ani nechudnem
2.) prijem energie > vydaj energie => tlstnem
3.) prijem energie < vydaj energie => chudnem
Čo takto nasledovná rovnica pri chudnutí?
Chcem ešte viac schudnuť uplatním bod č. 3
Chcem sa držať na tej úrovni na ktorú som sa dostala pomocou bodu Č 3?
Dodržujem bod Č. 1
Ale tu nastáva problém, ten že v tomto štádiu musíte jesť MENEJ ako ste jedli pred tým, ako ste schudli na tuto váhu.
A to je väčšinou ten problém.
Preto PEVNÁ VOĽA inač to ani neskúšajte
Kaloria suhlasím
Ja to mám ale zas tak že aj pri normálne strave nepijem kávu, sladké minerálky, necukrujem, nejem mäso.
A pijem len vodu
Jediné čomu neviem odolať je biele pečivo v akejkoľvek forme.
Neviem jednoducho neviem niekoľko krát som sa tomu snažil vyhnúť ale vždy mi to zachutilo.
Začnu priberať až po tom ako nasadia "normálnu stravu" /stravu/porcie čo jedli pred tým.
Preto na nízky príjem potravy je naozaj hlavne potrebná PEVNÁ VOĽA.
Buď už vydržíš mať takú "obmedzenú" (menšie množstvá, poprípade totálne vylúčiť biele pečivo atď) stravu dosť dlho.
Alebo keď znova budeš chcieť nabehnúť na takú stravu tvoj výdaj energie musí byť vyši ako príjem.
Ako?
Ja robím fyzicku manuálnu prácu po 8 hodiných som išiel z roboty priamo na 4 hodinovú túru rýchly krokom.
Už som to tak spravil niekoľko krát
1 týždeň som jedával len 1 pomaranč a 1 jablko denne. Schudol som.
A následne som nabehol na znova rovnakú stravu ale spolu s tou 4 hodinovou turou pribral som ale ani nie na takú váhu akú som mal pred tým.
Je to o PEVNEJ VÔLI
ved hej, ked dojdu argumenty je najvyssi cas prestat :D
hej, vidim, uz nebudem reagovat :-)
Ved jasne, 12 rocny sportovec, sportova autorita, mas nacitanych milion knih a slovicok, len ty mozes zvladnut mat normalnu telesnu hmotnost... :D vsetci ostatni maju smolu, lebo takuto vedeckovyskumnu komplexnu cinnost ako udrziavanie si zdraveho tela dokaze len 12 rokov studovany megasportovec... :D mat obycajnu normalnu hmotnost je predsa cosi tak vesmirne vzdialene a neprirodzene...
odpovedam, strata času :)
Asi ta prekvapim. ja mam tuto disciplinu (strava, pohyb, studium atd.) ako sportovec uz cca 12 rokov, takze nehovor za mna, cim so si za cely ten cas presla. O tom nevies nic ;-).